Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 18:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab Equinox 800 - ustawienia
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2020, 17:47 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Poczytaj jeszcze raz instrukcję, zobacz różne filmy na YouTube. Ja też na początku u kumpla nie mogłem sparować ale po dłuższej walce się udało, chociaż często jest tak że lubi się rozłączyć i trzeba się męczyć od nowa. Skoro wypuścili gotowy produkt to powinno działać a nie że teraz walka z softami i update.Nie każdy potrafi sobie z tym poradzić. Tu masz przykładowe wideo, popatrz też na inne.
https://youtu.be/hOpaWXSIwJw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2020, 17:56 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Kolego biesan, dzięki za twoje rady, ale problem jest że w ogóle nie pojawia się na wyświetlaczu ikonka Bluetooth.
Tylko miga cały czas ikonka ta z falami. i jak zniknie to nic już się nie dzieje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2020, 19:31 
Moderator
Moderator

seitech napisał(a):
tylko że w odległości większej niż 30 cm już rwie sygnał i staje się głuchy :evil:

To nie jest normalne zachowanie, ja czasem odchodze na 2 metry i mam sygnal.

Od poczatku : Z equinoxem mozesz uzywac zamiennie, albo modulu WM08 albo sluchawek ML80 (mozesz tez spiac je razem dolaczonym do zestawu kablem tylko po co to robic ? :h )

Sparowanie :

1. ML80 (sluchawki) - w sluchawkach wciskasz i trzymasz przycisk power az zaczna migac diody czerwone i niebieskie, uslyszysz tez sygnal dzwiekowy. Kolejnym krokiem (na wlaczonym detektorze) jest wcisniecie i przytrzymanie przycisku Wiraless Audio (gorny prawy, panel Equinox). Po tych czynnosciach sluchawki powinny sparowac sie z detektorem.

2. WM08 (modul) - wlaczamy modul (zaczyna migac niebieska dioda) , przyciskamy i trzymamy przycisk parowania (niebieska dioda zacznie szybciej migac).Kolejnym krokiem (na wlaczonym detektorze) jest wcisniecie i przytrzymanie przycisku Wiraless Audio (gorny prawy, panel Equinox). Po tych czynnosciach modul powinien sparowac sie z detektorem.

* - sprawdz czy sluchawki przewodowe podpinane do modulu WM08 sa w pelni sprawne, sparuj sluchawki ML80 ze swoim telefonem i sprawdz czy dzialaja poprawnie.
** - Mam juz 3 sztuke Equinoxa 800 i problem ze "zgubieniem" sluchawek lub modulu zaobserwowalem tylko w 1 sztuce, a byla ona z samego poczatku produkcji. W 2 i obecnej 3 nic takiego mi sie jeszcze nie zdarzylo, za kazdym razem sparowane urzadzenie dziala. Najpierw wlaczam modul badz sluchawki, pozniej detektor.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 maja 2020, 00:47 

Witam wszystkich.

Czy normalną sprawą jest, że EQ800 przy robieniu automatycznego GB zawsze ustawia go podobnie w granicach 5-10,pomimo, że miejsca są oddalone od siebie w promieniu 20km??(płd. polska, Śląsk) Wyczytałem gdzieś, że przy automatycznym GB liczby powinny zmieniać się dynamicznie ,zanim się dostroi. U mnie nie widzę tej dynamiki strojenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 czerwca 2020, 10:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

czy nie macie wrażenia, że Equinox 'dusi się' nad dużymi stalowymi sygnałami, na które powinien reagować jak dzwon, a daje sygnały przerywane, stłumione, wskazujące na śmieci np. kilka drucików obok siebie? Chodzi mi o rzeczy schowane jakieś 30-50cm pod powierzchnią ziemi. Moje ustawienia, na których to zauważyłem to Park 1 i wieloczęstotliwość.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Minelab Equinox - Update
PostNapisane: środa, 5 sierpnia 2020, 10:03 
Generał Broni
Generał Broni

Dodam jeszcze, że w trybie GOLD, głębokość detekcji jest porażająca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 sierpnia 2020, 10:06 
Generał Broni
Generał Broni

Porażająca in plus ? Chodziłeś na goldzie dłużej, jak to się sprawowało ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 sierpnia 2020, 16:37 
Generał Broni
Generał Broni

Tak, na plus. Zrobiłem tak. Ustawiłem sobie tryb Gold na nastawach które wydały mi się optymalne na tym terenie. Potem zacząłem chodzenie na Parku i po wyłapaniu sygnału, przełączałem Exa na Gold. Za każdym razem sygnał był pewny, na kopanie chociaż na Parku bym się wahał, kopać to czy nie. Tak samo robiłem na Polu. Jednak było sporo fałszywych sygnałów od żelaza, co prawda nie powtarzalnych ale mocno dekoncentrujących. Myślę, że Gold to będzie kosa na lasy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 sierpnia 2020, 20:06 
Generał Broni
Generał Broni

Dokładnie właśnie myślę o spokojnych piaszczystych lasach, dzięki :)
Zrobię update, zobaczę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2020, 13:31 
Generał Broni
Generał Broni

Ostatnio chodzę na programie GOLD i powiem szczerze, że jestem pod coraz większym, pozytywnym wrażeniem. Pomimo, iż nastawy są mocno okrojone to efekty są o niebo lepsze niż przy Parku czy Polu. Irytujący jest tylko ten przeciągły dźwięk nad celem ale czułość i efekty rekompensują tę niedogodność. Co najbardziej rzuca się w oczy a raczej w uszy to jakaś taka namacalna agresywność dźwięku nad celem. W innych programach dźwięki są jakieś takie delikatne i ciche a tutaj sygnał dzwoni jak dzwon w słuchawkach. Było to dla mnie na początku trochę szokujące ile hałasu robi malutki denarek a boratynka to już prawdziwa kanonada. Niestety to program zerojedynkowy i nie można ustawić większej ilości sygnałów. Ogólnie super program :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 sierpnia 2020, 13:56 
Pułkownik
Pułkownik

A podrzuciłbyś ustawienia na jakich chodzisz w trybie Gold?
Chętnie je przetestuje :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 sierpnia 2020, 15:17 
Generał Broni
Generał Broni

Ale to Ci nic nie da. Przecież ustawienia dobiera się pod konkretne pole, mineralizację, żelazo w glebie itd więc bez sensu, nie ma uniwersalnych ustawień.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 sierpnia 2020, 15:20 
Moderator
Moderator

Zaciekawil mnie post Darka, wiec pobawilem sie chwile Goldem (2). W duzym, zelaznym smietniku chodzenie na tym programie jest dla mnie problematyczne. Dlaczego ? Ano dlatego, ze czesto trzeba posilkowac sie ID na wyswietlaczu.

Wszystko bije jednym tonem. Bardzo wysoko ustawione jest Fe (6). Najnizej udalo mi sie zjechac na 4 ... tak, zeby wzglednie kute gwozdzie nie wchodzily na czysty kolor. Gdzie wyjsciowa wartoscia na Polu (2) optymalnie dla mnie to 2 ... a jesli sie da to 1 :)

Program zdecydowanie dla koneserow :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 sierpnia 2020, 15:43 
Generał Broni
Generał Broni

Tak się działo bo chodziłeś na pełnej podkowie :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 sierpnia 2020, 16:06 
Moderator
Moderator

Podkowe wlaczylem tylko z czystej ciekawosci :)

Na ultra drobinki ma potencjal, potestuje go ... Pytanie czy predzej nie zwariuje :h

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]