prymek napisał(a):
to dziwne , u nas na polu testowym Nox podaje id 1-2 na wszystkie depozyty ( obojetnie czy srebro , czy skarb brązowy , czy miedziany ) a również na talara na 40cm ale również na głębokie 1/24 statera :lol: .
Jaki z tego morał ? 1-2 to miejsce gdzie wykrywacz ładuje to co wykrywa a nie potrafi identyfikować bo jest na skraju możliwości . Analogiczna sytuacja jest w MXT on te wszystkie cele ładuje w granicach +94 , z jakimiś drobnymi przebiciami prawidłowości ( np prawidłowe id 1/24 pojawia się rzadko - wyskoczy czasami +8 czy +10 ale jesli jest na skraju zasięgu to koło +94 )
Temat wycinania 1-2 na sensownej miejscówce jest wart zastanowienia .
Zgadzam się z Prymkom ... :za :)
... najgłębsze kolorowe sygnały będzie podawał Equnox na multy przy ID 1-2, a poza pełnym zakresem będzie to -9, -8-7 ...
Po prostu sygnał z ziemi już przerywa identyfikację ID Equinox ...
ale możesz użyć częstotliwości 1F do sprawdzania tych sygnałuw ... gdzie sygnały mogą znajdować się na najwyższym ID 39-40ID ..lub już w strefie żelaznej ... będzie to również zależało od używanej częstotliwości 1F.
Napisałem to dobrze podczas moich pierwszych testów Equinox ... i myślę, że miałem wtedy jeden z pierwszych Equinox800s ...w kraju..
Sytuacja ta jest tym bardziej istotna na terenach silniej zmineralizowanych .. a zwłaszcza podczas detekcji w allmetalu .. gdzie prawidłowa identyfikacja słabych sygnałów silnie wpływa na prawidłowe ustawienie dyskryminacji ...
Dlatego w programach typu Gold dyskryminacja jest domyślnie ustawiona na 0.
Teraz napiszę „o polu testowym Top digin”, to pole testowe jest super realne, ponieważ jest naprawdę mocno zanieczyszczone żelazem, koksem i ceramiką ... więc z pewnych powodów trudniej jest uzyskać właściwy sygnał. dlatego są naturalnie nieco lub bardziej zamaskowane przez żelazo lub minerały.
Na innych obiektach z numeru 20 wciąż jest żelazo i koks na niektórych testach separacyjnych ... więc ten test nie tylko pokaże, który detektor jest naprawdę dobry, ale także która cewka może być najbardziej skuteczna w podobnej detekcji w terenie.
Przetestowałem 4-5 godzin Visiona na 3 różnych cewkach tam ... i stabilnie, a Vision działał dobrze tylko na wysokim filtrze pasmowym Grunt 10 Hz Band ... i filtrze 12,5 Hz Band... to bylo ju podatne od typu cewky..
.. A to mówi o tym, że teren jest trudny .. :)
Na koniec chcę tylko napisać, że wiele detektorów przekazuje najgłębsze sygnały do strefy żelaznej ... Na przykład Garret umieszcza to na ID 01, a Fisher umieszcza to na ID 1-7 ID ... więc musi sie to przyjąć jak normalną rzecz ...