Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 21:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XPOINTER - DETEKNIX & GARRETT - porównanie możliwości
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 09:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

kgrl napisał(a):
BRAT_MIH napisał(a):
Kretoryje Jak dla mnie temat porównania Garreta i Xpointera w tym miejscu mógłby się zakończyć. Jakość i jakoś. Szkoda, że wielu się na to dało nabrać. Pzdr.
Jesli juz mowimy jak dla mnie, to musze cie zmartwic, ze jak dla mnie Garrett jest gorszy od Xpointera. Dla innego moze byc inaczej, ale jako uzytkownik Propointera od niecalych dwoch lat , majac mozliwosc zakupu Xpointera zamiast Propointera nigdy nie kupilbym Garretta, nawet gdyby kosztowal 300zl. Nie zmienia to faktu, ze kazdy ma swoje zdanie, ale ja juz do Garretta bym nie wrocil, bo jest
po prostu gorszy...a co do usterek, to
miewaja je i Garretty

Jest po prostu gorszy? Jakoś takie stwierdzenie mnie mało przekonuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 10:41 
Podporucznik
Podporucznik

No to jest moja opinia, subiektywna opinia i chodzi o to, ze ona nie ma na celu nikogo do niczego przekonywac. Ten watek jest zalozony w tym celu, abys wyrobil sobie jakies zdanie o tym sprzecie i jesli jestes w miare myslacy to je wyrobisz, a jesli nie to ciagle bedziesz nieprzekonany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 11:44 
Podporucznik
Podporucznik

Wyrobiłem sobie zdanie o tym sprzęcie , czytając powyższe wypowiedzi. W moim "subiektywnym " odczuciu XPOINTER to lichy chiński wynalazek, o takiej samej , chińskiej jakości.
Jaki sprzęt (lipne wykonanie styków i zapewne nie tylko styków), taki i serwis ( lutowanie, a w zasadzie nieudolne "lepienie").
Pozwolę sobie dalej "bezmyślnie" używać ( z satysfakcją) PINPOINTERA.
Nie widzę żadnego powodu (poza ceną) dla którego XPOINTER miałby być lepszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 12:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W tym że cena na dłuższą metę może się okazać że w cale nie jest niższa. No ale zaczekajmy zobaczymy....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 13:32 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mili Koledzy bardzo się cieszę , że coś drgnęło w tym wątku bo była cisza jak w grobowcu :666
Ja też się nie odzywałem bo to trochę zajęć i poza tym czekałem na Xpointera którego w końcu kupiłem po miesiącach zastanawiania się wicia się jak piskorz i obserwacjach Syna czy jego Xpointer się już spieprzył czy jeszcze nie ;)
Przyszedł nowiutki ale trochę inny , inny niż ten Syna którego powodu założyłem ten wątek , ale i inny niż te nowsze które opisywali Koledzy którzy je już mieli .
I tu uwaga Koledzy !!!!!!!
Ten którego kupiłem a kiedy z 2-3 tygodnie temu , zresztą gdzieś jest Mój wpis to zobaczycie .
Wziąłem rozpakowałem i "Tu zawód" jest głośniejszy o egzemplarza Syna i wibracja i "piszczałka"
Więc dokonałem zamiany na stary typ z Kolegą który kupował w tym samym czasie co Ja Synowi .
Poinformowałem oczywiście Kolegę o tym że go rozkręcałem bo go rozkręciłem. CIEKAWOŚĆ :D

I teraz :1 jak patrzyłem na ten " lut " nie "lut" nie wiem jak to nazwać ze zdjęcia , to mi się przypomniało że.
Ten mój nowy w zasadzie już nie mój tylko Kolegi - miał oprócz lutu , styk przykręcony do płytki małą mosiężną śrubką i nakrętką , Panowie na 99,99%
Może już styki nie będą odpadać mam nadzieję , ze coś nowego nie wyskoczy :oops:
Ale puki co dzięki Bogu , nasze to znaczy Mój i Syna działają bez zarzutu , ale Garrecika jednak zostawiam , mam pietra ale tyle razy go już straszyłem że go sprzedam i za chwilę zmieniałem zdanie ze chyba się już przyzwyczaił i śpi spokojnie w pudełku .
Mam nadzieję , że nie bedę zmuszony go obudzić .
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 20:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Powiem tak, jak na razie ja nie narzekam. Xpointer sprawuje się bez awaryjnie.
A co do opinii w tym wątku to myślę, że najbardziej wartościowe są użytkowników tak jednego jak i drugiego. A wnioski należy wyciągnąć samemu. Bo opinie teoretyków czyli takich co ze sprzętem nie mieli do czynienia są niewiele warte.
W razie pytań mogę odpowiedzieć w miarę możliwości

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 11:26 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Piotr1969 napisał(a):
Bo opinie teoretyków czyli takich co ze sprzętem nie mieli do czynienia są niewiele warte.

I tu się Piotrze mylisz ;) są nic nie warte :n
Ciekawe w jakim stopniu były awaryjne Garreciki w momencie wypuszczenia ich pierwszych egzemplarzy na rynek , pewnie już nikt nie pamięta tak dawno to było :x

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 12:03 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Ciekawe w jakim stopniu były awaryjne Garreciki w momencie wypuszczenia ich pierwszych egzemplarzy na rynek , pewnie już nikt nie pamięta tak dawno to było :x

Rozumie że Ty pamiętasz jak bardzo były awaryjne tak?
Czy piszesz to tylko teoretycznie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 12:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ciekawe w jakim stopniu były awaryjne Garreciki w momencie wypuszczenia ich pierwszych egzemplarzy na rynek , pewnie już nikt nie pamięta tak dawno to było :x[/quote]
A no właśnie. :D
Myślę, że tak jeden jak i drugi ma "zady i walety" jak to mówi mój kolega. :lol:
Z Garretem miałem tylko raz do czynienia więc na jego temat się nie będę wypowiadał.
Miarodajna może była by wypowiedź jakiegoś niezależnego serwisanta Garreta co do jego usterkowości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 12:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

trebor napisał(a):
Cytuj:

Rozumie że Ty pamiętasz jak bardzo były awaryjne tak?
Czy piszesz to tylko teoretycznie?

Odpowiedź masz w zacytowanym przez Ciebie zdaniu. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 19:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie nie pamiętam :lol: dlatego napisałem " CIEKAWE" bo to było pytanie , jak ja zaczynałem zabawę z wykrywaczem 6 lat temu , to Garrecik już miał zasłużoną renomę .
I byłem ciekawy , czy może ktoś pamięta jak to było z awaryjnością na początku gdy Garrecik pojawił się na rynku Amerykańskim?
A to jest mój drugi Garrett i też wzbudza inne wykrywacze jak i ten pierwszy jedynie nie wzbudzały wykrywaczy tej samej firmy czyli wykrywaczy Garretta .
Dlatego jak kupiłem pierwszego Xpointera dla Syna to miałem możliwość porównania i dlatego założyłem ten wątek żeby było wiarygodnie i nie było gdybania i spekulacji , niestety bez tego się nie obyło .
Ale wydaje mi się że wątek i tak dobrze funkcjonuje i czasami komuś powaga mam nadzieję .
Pozdrawiam.
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 20:08 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mam propozycje do Kolegów , między innymi do Kgrl bo widzę , ze On chyba ma tak jak ja obydwa te kreciki ?
Niech każdy kto posiada w tym momencie obydwa te Kreciki napisze tylko - z którym z nich woli jeździć na wypady , który mu bardziej odpowiada?
Ja jeżdżę z Xpointerem a Garecika pożyczam koledze który ze mną jeździ a jak jeżdżę sam to Garrecik leży w domu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 listopada 2014, 23:50 
Podporucznik
Podporucznik

Jesli chodzi o odpowiedz na pytanie, to ja aktualnie nie posiadam juz Garretta, bo kiedy mialem oba, to Garrett lezal i sie kurzyl, wiec go sprzedalem. Zeby byla jasnosc, Garrett nie jest zly, ale wolalem Xpointera, wiec jak dla mnie ten drugi jest wlasnie lepszy. Dlaczego tak jest, pisalem juz wielokrotnie w tym watku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 05:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Krecik Garretta jest Bardzo ! Dobrym ! Sprzętem ! nie ulega to wątpliwości , biegałem z nim 4-5 lat i nie narzekałem .
Ale teraz wolę Xpointera , chociaż może za chwilę urwie się styk :lol: bo ma więcej funkcji i możliwości , jakie wiadomo , o cenie nie wspominając .
Pewnie gdyby Garrett wprowadził takie innowacje i takie dodatkowe funkcje na 100% kupiłbym takiego Garretta .
Tylko ile by kosztował?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 23:47 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Co tak cicho , gadajcie coś :)
Dzisiaj dzwoniąc do Kolegi z którym zawsze jeżdżę na wypady i któremu zawsze użyczałem Garrecika żeby się umówić na kopanie , dowiedziałem się że też kupił Xpointera to znaczy dostał w prezencie chyba od Żony , i powiedział że jest bardzo zadowolony choć odkrył , że w Jego egzemplarzu przygasa dioda :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]