Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 21:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XPOINTER - DETEKNIX & GARRETT - porównanie możliwości
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 23:55 
Generał Broni
Generał Broni

Żona kolegi wydała 400 zł, a pożałowała stówy, ot twoja polityka przynosi wymierne pożytki, czytaj niepożytki :) Żebyś tylko wszystkich kolegów nie stracił przed upływem gwarancji tego chińskiego cuda cztery razy przepłaconego :) No proszę cię ....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 00:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

U mnie na razie wszystko jest ok.,zasięg super żadnych problemów.Porównań nie robie bo nie mam do czego.Jakość samego sprzętu jest ok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 00:13 
Generał Broni
Generał Broni

Dzik, a możesz powiedzieć mi co Cie skłoniło aby zaryzykować przepadek 400 zł na rzecz jednej stówy w porównaniu sprzętu firmy z pięćdziesięcio letnia tradycją (Garrett) na rzecz chińskiej podróby ? Chińczycy jak wiadomo kradną wszelkie możliwe schematy, ale do tej pory było to przynajmniej połowę tańsze. Poszukaj na chińskim allegro czy można kupić to coś taniej i pewnie okaże się jak w większości przypadków, ze Polacy cwaniacy sprzedają to o 100-200-300 zł drożej. A wystarczy zamówić samodzielnie i poczekać miesiąc, aż statek z Chin przypłynie do nas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 00:30 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Bardzo długo zastanawiałem się co wybrać i nie jest to kwestia stu złotych różnicy do Garretta.Tak wyszło,tak postanowiłem i tak kupiłem tak jak pisałem na razie jest wszystko ok.choć zdaje sobie sprawę z tego że wszystkie wady wyjdą z czasem ale i posiadacze garrettów też miewają problemy ze swoimi sprzętami a wnikanie co za ile i ile na czym nie ma sensu bo byśmy z laskami a nie wykrywaczami chodzili każdy musi zarobić ja też w handlu robię i wiem jak to mniej więcej działa chcesz zaoszczędzić kup prosto od Chińczyka lub cały kontener.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 00:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

O moich Kolegów się nie martw są bardzo rozsądni i normalni ! a poza tym każdy jest dorosły i robi co chce i za własne pieniądze .
Ciekawe skąd to oburzenie u ciebie ?
Przecież nikt normalny nie denerwuje się bo Jego Kolega kupił innej marki telewizor niż On.
Po za tym to sprawa Jego Żony co Mu kupiła , chodził z moim Garrecikiem ale jednak widocznie wolał Xpointera a nie Garretta i nie chodzi bynajmniej o niższą cenę wierz mi , bo na brak pieniędzy nie cierpi .
A poza tym , co to za nowa moda , niegrzecznego ganienia i wyszydzania innych Osób , które zrobiły takie czy inne zakupy.
Temat uważam za wyczerpany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 01:00 
Generał Broni
Generał Broni

Chyba sam sprowadzasz te podróby z Chin, skoro powiedziałem o chińskim allegro i nagle temat wyczerpany. Nie mam tam konta, ale kolega mój ma i poproszę go by sprawdził ile to coś kosztuje. Tam można kupić każdą podróbę, ponadto płacisz dopiero jak towar dojdzie, sprawdzisz i dasz znak, że działa. Ale za pól polskiej ceny nie za 4/5. Miesiąc się czeka, ale tańsze jest dużo każde chińskie badziewie i to jest przewaga. I tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 01:09 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nie jestem ani za ani przeciw Twojemu rozumowaniu ale gdyby tak podchodzić do sprawy to rozumiem że większość sprzętów które posiadasz w domu sprowadziłeś osobiście z chin?Chyba nie o to chodzi w tym temacie co gdzie zostało wyprodukowane nie wiem czy xpointer jest podróbą jeśli tak to jest mi głupio i wstyd że tego nie sprawdziłem wcześniej mam tylko nadzieje że garrett jest produkowany w USA.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 01:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A tak w ogóle nie ma co się kłócić w tak banalnej sprawie trza się wymieniać swoimi spostrzeżeniami,uwagami,radami tak by nam wszystkim było lepiej.Serdeczne Pozdrowienia i dużo wspaniałych fantów życze Tobie BRAT_MIH i wszystkim poszukiwaczom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 09:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dzik nie rozumiem po co Ty się tłumaczysz temu , przerabialiśmy nie raz takie incydenty na tym forum .
Należy to ignorować , taką kiedyś radę otrzymałem od Kolegów z forum , jak tylko zaczynałem na nim pisać i ta ignorancja się sprawdziła.
Takie reakcja poprzez natychmiastowe odpowiadanie , w ogóle odpowiadanie , to tylko woda na młyn .
Pozdrawiam Cię .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 11:56 
Podporucznik
Podporucznik

Brat_mih twoje dywagacje sa na bardzo niskim poziomie. Po pierwsze skoro jestes taki milosnik Garretta, to po co kupowales Rutusa, ktory ma tradycje budlwania wykrywacze w porownniu z Garrettem niewiele wieksza od Deteknixa. Chlopie stac mnie na zakup ATX-a ale kupuje takie wykrywacze, jakie mi pasuja i jakie mam aktualnie potrzeby. Nie rozumiesz kupujacych Xpointera, oni nie kupuja go nie dlatego, ze jest tanszy, ale dlatego, ze jest lepszy, zrozum to. Ja mialem Garretta i go sprzedalem, nie dlatego, ze mialem taki kaprys, ale dlatego, ze byl mi zbedny. Stac mnie bylo miec dwa, ale po co mi dwa? Gdyby isc twoim tokiem rozumownia, to firma Rutyny nigdy by sie nie rozwinela, bo nikt by nie chcial kupowac polskich wynalazkow, ktore jednak okazaly sie bardzo konkurencyjne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 13:12 
Generał Broni
Generał Broni

Muszę przyznać, że myślałem, że jest tańszy:

http://www.aliexpress.com/item/Freeship ... 65251.html

99 dolarów x około 3,40 złotych to jakieś 335 zł :o

Dobra przestaję się z Wami sprzeczać.

Swoja drogą polecam tą stronkę, takie chińskie allegro. Koleś kupuje tam wszystko co u nas sprzedają - radio, rejestrator jazdy, echosonda dużo taniej jak w Polsce. Nie są to jakieś markowe rzeczy, ale Echosondę Jaxon za 300 zł kupuje bez napisu za 190 zł. Tylko na wysyłkę się czeka około 3 tygodni, ale skoro komuś się nie spieszy, a woli kupić taniej to się opłaca. Kasę się wpłaca i jest w zawieszeniu jak towar dojdzie i jest ok to się odzywasz i dopiero chińczyk dostaje kasę. A jak się zepsuje to często wysyłają nowe i tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 14:27 
Podporucznik
Podporucznik

Chcialem tylko zauwazyc, ze za te +-50zl wiecej jest dwuletnia gwarancja i naprawy tych usterek chyba robi sprzedawca, majac wlasne czesci wiec nie jest tak zle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 16:46 
Moderator
Moderator

Co do propointera zrobilem dokladnie tak samo jak kgrl , nie dlatego , ze chcialem "zaoszczedzic" kilka zl , tylko szukalem czegos glebszego i czulszego niz w/w garrett.

Mialem i sprzedalem go bez zalu , taki kaprys ...

Za miesiac badz dwa sprzedam Xpointera i kolejnym testowym sprzetem bedzie Minelab pro-find , jezeli nie bedzie pasowal sprobujemy trx-a.

Informacje na forum owszem czytam , ale kieruje sie sam wlasnym osadem i wlasnymi testami.

Sam wybieram co mi pasuje i sam oceniam , w porownaniu do kolegi BRAT_MIH nie wypowiadam sie na temat sprzetu , ktorego nie uzytkuje.

Zdanie na temat Xpointera mam juz wyrobione. Nie jest to zly sprzet , ale jakosciowo sporo mu brakuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 16:46 
Kapitan
Kapitan

Intensywnie użytkuję Xpointera, grzebię nim w ziemi, kilka razy spadł mi na ziemię, na kamienie - i?
Nic, dosłownie nic się nie popsuło! Dla mnie bomba - świetnie się spisuje. Przez dwa lata mam gwarancję, że jak cokolwiek w nim się zepsuje, sprzedawca nieodpłatnie mi go naprawi - i to mi wystarczy. Ja jestem niesamowicie zadowolony. Zdecydowanie lepsze parametry i możliwości od garretta. Ja go osobiście polecam.
Wkurza mnie i irytuje, jak ktoś, kto nie miał w ręku sprzętu, wypowiada się o nim. Takich troli na forum jak widać nie brakuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 18:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

kgrl napisał(a):
Brat_mih twoje dywagacje sa na bardzo niskim poziomie. Po pierwsze skoro jestes taki milosnik Garretta, to po co kupowales Rutusa, ktory ma tradycje budlwania wykrywacze w porownniu z Garrettem niewiele wieksza od Deteknixa. Chlopie stac mnie na zakup ATX-a ale kupuje takie wykrywacze, jakie mi pasuja i jakie mam aktualnie potrzeby. Nie rozumiesz kupujacych Xpointera, oni nie kupuja go nie dlatego, ze jest tanszy, ale dlatego, ze jest lepszy, zrozum to. Ja mialem Garretta i go sprzedalem, nie dlatego, ze mialem taki kaprys, ale dlatego, ze byl mi zbedny. Stac mnie bylo miec dwa, ale po co mi dwa? Gdyby isc twoim tokiem rozumownia, to firma Rutyny nigdy by sie nie rozwinela, bo nikt by nie chcial kupowac polskich wynalazkow, ktore jednak okazaly sie bardzo konkurencyjne.

Masz absolutną rację kolego. :1
Osobiście mógł bym się podpisać pod tą wypowiedzią. Trafiłeś w samo sedno sprawy. :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]