Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 00:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XPOINTER - DETEKNIX & GARRETT - porównanie możliwości
PostNapisane: piątek, 11 lipca 2014, 22:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No Wielkie Dzięki Shelton teraz to rozumiem , jeszcze raz dziękuję . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 lipca 2014, 00:13 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nie ma problemu. Sam mam wykrywacz typu PI i jest to świetny sprzęt niestety słaby na scenariusze które mamy tutaj. Duże zaśmiecenie utrudnia wykorzystanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 12:11 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja zmieniłem z Omegi na T2-kę i mam mały problem szuka tak głęboko i takie małe pierdoły ze głowa boli ostatnio kopałem z 55 cm szlufkę mosiężną średnica 12 mm otwór 4 mm :ups:
Z jednej strony fajnie bo Omegą góra z 25 cm monetki a tu na prawdę 30 - 35 cm.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję bo znowu coś nowego się dowiedziałem .
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 13:18 
Podporucznik
Podporucznik

Widac masz T2-ke w wersji limitowanej, wypuszczoną przez NASA;) jesli drobiny kopiesz z pol metra. Jesli nie chcesz kopac gleboko, to po co kupowales taki wykrywacz? Jesli dla wyzszej czestotliwosci, to Teknetics ma inne wykrywacze tego typu, ktore pracuja na 19khz a sa plytkie jak Omega;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 13:47 
Moderator
Moderator

WojDar61 napisał(a):
Ja zmieniłem z Omegi na T2-kę i mam mały problem szuka tak głęboko i takie małe pierdoły ze głowa boli ostatnio kopałem z 55 cm szlufkę mosiężną średnica 12 mm otwór 4 mm :ups:

Z tak czułym sprzętem lepiej uważaj .
KWK "Sośnica" ma poziomy wydobywcze na 750 metrach a taki kombajn ścianowy to kupa żelastwa. Twój T2 na 100 procent go złapie. No i co będzie, jak się dokopiesz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 14:13 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

kgrl Omega nie pracuje na 19 Khz tylko 7,8 khz tylko G2 robi na 19 khz poczytaj trochę a potem się nabijaj z innych :lol:
A ty Renald to słyszałem na Forum i sam zauważyłem że jesteś bardzo dowcipny w swoich wpisach w różnych wątkach :n może dlatego że jesteś "moderatorem" i wszystko ci wolno ;)
W piątek wykopałem szlufkę z kawałkiem brezentu z ponad 50 cm czy wierzycie czy nie wierzycie mało Mnie to interesuje . :)
Kończę wpisy w tym temacie bo to bez sensu bo to się robi Loża Tetryków :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 14:49 
Moderator
Moderator

WojDar61, aleś Ty wrażliwy :) Nie gniewaj się, mam po prostu taki szkaradny charakter.
A ze szlufką było pewnie tak, że przy kopaniu osuwała się głębiej i dopadłeś ją dopiero na 50 cm. Normalna sprawa przy drobnych przedmiotach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 15:44 
Podporucznik
Podporucznik

WojDar61 napisał(a):
kgrl Omega nie pracuje na 19 Khz tylko 7,8 khz tylko G2 robi na 19 khz poczytaj trochę a potem się nabijaj z innych :lol:

WojDar61 ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem tego co napisalem. Moze przeczytaj to kilka razy, a na pewno zalapiesz:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 17:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Renald napisał(a):
WojDar61, aleś Ty wrażliwy :) Nie gniewaj się, mam po prostu taki szkaradny charakter.
A ze szlufką było pewnie tak, że przy kopaniu osuwała się głębiej i dopadłeś ją dopiero na 50 cm. Normalna sprawa przy drobnych przedmiotach.

Dokładnie, też mam takie samo zdanie. Nie raz zresztą przekonałem się o tym w terenie. Dla świętego spokoju aby mieć 100% pewności zakop szlufkę w tym miejscu na głębokość powiedzmy 50cm i zobacz czy wykrywacz będzie ją widział.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 20:52 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ronald nic się nie stało może masz nie potrzebnie przepraszasz chyba trochę przegiąłem i może masz rację ale jak dwie osoby najeżdżają to szlak Mnie trafił bo nie robię tego pierwszy raz tylko piąty czy szósty rok :evil:
Jak wycinam łopatą kółko i przewracam grzyba z ziemi wysokiego na ok. 30 - 35 cm sprawdzam dalej to jest w dołku robię sztych na jakieś 20 cm i szlufka jest w tym sztychu no to powiedz Sam to może Ja jestem P.....y :( czy cuś
Ostatnio mi się nie chciało ale teraz mierzę suwmiarką tą piep :usta szlufkę przesadziłem :zb szlufka ma 18 mm średnicy otwór 7 mm rzeczywiście nie taka mała jak podałem :zb
Dzisiaj z ok. 35 cm wyjąłem miedziany krążek w identyczny sposób ziemia jest bardzo zbita,twarda i sklejona bryły łamiesz na połówki na mniejsze i mniejsze , więc nie ma mowy o wypadnięciu do dołka .
Podaję wymiary krążka , 10 mm średnicy 1,85 mm grubości pewnie znowu nie uwierzycie jak Mój Kolego który podszedł i zobaczył .
Dla jasności Chodzę na nastawach 16 disc , 85 - 95 sensit , DP tony .
Pozdrawiam.

Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 20:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Sieni a Ty jak chcesz sprawdzać dokładny zasięg detektora obojętnie jakiego detektora , zasypując w dołku monetę świeżą ziemią :x to zrób taki test , ale potem weź Zagęszczarkę tak zwaną Stopę inaczej ubijarkę i ubij ziemię na tym samym dołku i zrób znowu test :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 21:01 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja kończę temat , myślę że już dojdę Sam do ładu z T2-ką bez niczyjej pomocy :ups:
Pozdrawiam Was :)
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 22:34 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

WojDar61 napisał(a):
Sieni a Ty jak chcesz sprawdzać dokładny zasięg detektora obojętnie jakiego detektora , zasypując w dołku monetę świeżą ziemią :x to zrób taki test , ale potem weź Zagęszczarkę tak zwaną Stopę inaczej ubijarkę i ubij ziemię na tym samym dołku i zrób znowu test :1

Zbyt mocne ubicie też zniszczy "kontekst" :1 bo tak mocno ubita ziemia nie występuje raczej w naturalnych warunkach. A co się tyczy zasypywania świeżą ziemią to są to normalne warunki np. dla monet po świeżej orce na polu.

Pozdrawiam

saku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 22:58 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tak masz 100 %-wą rację ale my chodzimy z Kolegą w tej chwili po ściernisku i ziemia jest twarda ubita ledwo można łopatę wbić podejrzewam że nawet zagęszczarką tak jej nie scalisz jest po prostu sklejona :(
Pola orne to na razie marzenie :)
A poza tym zauważyłem że na miękkim zoranym i zbronowanym jakby zasięg był mniejszy ale może się mylę więc daję spokój bo zaraz zaczną się znowu wywody innych osób które mają inne zdanie i się zacznie :ups:
A ja tego nie lubię .
Pozdrawiam Cię.
Wojtek.
Zaraz pewnie Moderator wszystko wykasuje i chyba będzie miał rację bo to nie trzymamy się tematu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 lipca 2014, 21:20 
Podpułkownik
Podpułkownik

Stałem się posiadaczem Xpointera. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. I jestem pod wrażeniem jego możliwości. Próbowałem też czy jeszcze można poprawić zasięg ze znanym już sposobem po przez przyłożenie kawałka metalu w odpowiednim miejscu. W powietrzu wyniki są rewelacyjne. Przedmiot wielkości małego metalowego wiaderka (10 l) widzi już z około 30 cm. Oczywiście tak duży zasięg osiąga się kosztem stabilności. Udało mi się tak wykonać ten dodawany metalowy element, że można precyzyjnie zmieniać jego położenie do uzyskania największej czułości jeszcze bez utraty stabilności. Przy małych przedmiotach wielkości monety graniczna "widzialność" to około 6 do 8 cm. Pytanie po co to robić? Nie raz już kopałem Optimą z sondą 29 DD duże dołki ciągle poszerzając okrąg. W takiej sytuacji te kilka cm ma znaczenie przy lokalizacji, która to ścianka dołka jest fantonośna. Jutro może zrobię film jak wygląda ta moja modyfikacja.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]