Jacek napisał(a):
Jak załączysz do dokumentacji wypis sadowy z KW to co jeszcze mają sprawdzać ?
Nietajenko . Rzeczywiście Ty nigdzie nie napisałeś ,że potrzebny jest wypis sądowy .Przepraszam. Trochę jednak to dziwne,że pisząc pod postem Jacka ,który cytuję powyżej nie zdementowałeś jego słów.Napisałeś potem gdzieś pod Jackiem,że skoro wszystko już dostarczę to urząd niczego nie musi sprawdzać. Za to Jacek Ci podziękował . Teraz mówisz,że urząd jednak sobie będzie to sprawdzał na określonej przez Ciebie stronie. Czyli nadal jednak możemy czekać z tym,że może trochę krócej.
Dodatkowo jeszcze znalazłam cytat z komunikatu PZE w którym jest jeszcze lepsze zamieszanie bo raz mowa o wypisie a raz o numerze. Ty Nietajenko akurat bardzo skrupulatnie podchodzisz do tematu i fajnie,że ktoś ogarnia temat KW :D ,więc mam nadzieję,że zrozumiesz skąd moje wątpliwości. Jeśli padła sprawa KW ,to trzeba to ostatecznie wyjaśnić i dobrze byłoby gdyby się tu wypowiedział ktoś kto brał udział w pracach nad rozporządzeniem.
Cytuj:
Drugim tematem, który wzbudził kontrowersje jest możliwość samodzielnego dostarczenia wypisu z ksiąg wieczystych numeru działki na której będzie się prowadziło poszukiwania. Do tej pory tą czynność w ramach Kodeksu Postępowania Administracyjnego wykonywał za nas WKZ, co czasami bardzo przeciągało procedury. W nowym rozporządzeniu nadal będzie taka możliwość i WKZ zrobi to za nas ale jeżeli będziemy chcieli przyspieszyć proces wydania pozwolenia to sami będziemy mogli dołączyć numer KW do wniosku. Niczego nam się tu nie narzuca a stwarza tylko dodatkową możliwość.
A teraz to ja sobie grzecznie poczekam aż się do tego ustosunkuje PZE :ups: