Pajaczek dzięki za zdjęcia :-) super fanty :1 jeśli trafiłeś to bez wykrywki to boje się pomyśleć co wyciągniesz jak już będziesz ją miał :-) (chociaż zakładam też możliwość że chodziłeś z pożyczonym wykrywaczem ale i tak jestem pod wrażeniem). Jeśli masz jeszcze podobne fanty to wrzucaj śmiało :-) przy okazji może uda nam się coś zidentyfikować. Możesz napisać też co pisze na Twoim guziczku artylerii? Widze mniej więcej ze zdjęcia ale najbardziej chodzi mi o pisownie wyrazów i końcówek a tej tak dokładnie nie widać. Jeśli ktoś ma jeszcze podobne fanty: guziczki, granaty czy fragmenty broni i chciałby się nimi pochwalić to bardzo wskazane będzie żeby wrzucił je do tego wątku ku uciesze innych użytkowników i mojej :666. A ja dziś wrzucam zdjęcie blachy na ładownice piechoty polskiej z końca XVIII wieku, stan niestety dość kiepski, na piersi orła resztki zatartego monogramu "SAR" - Stanislaus Augustus Rex, ostatniego króla polskiego. Wymiary orzełka to 10,5 cm. Dalej znalezisko z Maciejowic (niestety nie moje a kolegi) o charakterze bardziej sentymentalnym: krzyżyk noszony prawdopodobnie przez jednego z żołnierzy polskich (znaleziony podobno między guzikami i fragmentami broni - stąd wnioskuje) w trakcie batalii maciejowickiej...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano niedziela, 5 listopada 2006, 13:51 przez michalochnio, łącznie edytowano 1 raz
|