Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 05:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Konkurs na najlepszego historyka wątku <Żądni wiedzy>
PostNapisane: środa, 14 września 2005, 11:59 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Na podstawie tasiemcowego wątku Żądni wiedzy - wieczny konkurs postanowiliśmy wyłonić osobę najaktywniejszą w tym wątku, z najwszechstronniejszą wiedzą, jednym słowem "najlepszego historyka". Nagrodą dla tej osoby będzie książka Indii "Skarby z pobojowisk"
[ img ]
Książka oczywiście z dedykacją Indii.

Zasady konkursu: poproszę bywalców tego forum historycznego o wskazania osób (kandydatur) do ankiety. Te kandydatury sam sprawdzę (czy rzeczywiście udzielały się w tym wątku), następnie po kilku dniach rozpiszę ankietę, w której już własnymi głosami wyłonicie zwycięzcę. Zwycięzca otrzyma książkę plus na miesiąc tytuł "Najlepszy historyk". Konkurs jest na podstawie wskazanego wątku, jednym słowem nie chciałbym kandydatur stricte osób z dużą wiedzą (bo na forum są i osoby z wykształceniem w tym kierunku), lecz tych akurat najaktywniejszych w konkursie. Oczywiście mam nadzieję, że osoby wskazane do ankiety nie będą miały nic przeciwko udziale w konkursie. :skromny

Ostatnio edytowano środa, 28 września 2005, 15:39 przez Robi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 14:43 
Weteran
Weteran

Witam.

Prosze moderatorow -o zgloszenie osob najbardziej aktywnych w konkursie. JA niestety nie obserwowalam calosci-i nie podejme sie tego zadania.

Pozdrawiam.India

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 14:55 
Weteran
Weteran

proponuje Testa - za caloksztalt. czytuje to forum, jednakze glosu nie zabieram - bo mi nie wypada. niestety na tematy ponizej 1700 roku moja wiedza wypada blado na tle kazdego innego uczestnika tego forum :)

drugi typ to elnio - chyba wiadomo za co, za caly rzymek :) co prawda glownie siedzi w monetach, ale wiedze posiada z odpowiedniego dzialu - ktorego przedmiotem jest konkurs

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 15:01 
Weteran
Weteran

Witam.

Dzieki Froz-ze przełamałes cisze...

Wiec ja tytulem kontynuacji -dodam Radkow 1

I- teraz mamy:

1. Test.
2.Elnio.
3.Radkow 1

Dodawajcie nastepnych. To-tylko zabawa, a mamy sie dobrze bawic.

India

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 19:37 
Kapitan Petersen

Witam

No tak, ale to jest konkurs na najaktwyniejszych w wątku - konkursie "Żądni wiedzy", więc nie możecie mnie brać pod uwagę. Ja tam się udzielam sporadycznie, podobnie jak pozostali moderatorzy. Zabawa jest dla użytkowników, a nie dla moderatorów. My zabieramy głos w ostateczności, gdy trzeba popchnąć zabawę do przodu.

Przeglądnę wątek i także zgłoszę swój typ.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 22:10 
Pułkownik
Pułkownik

Test, jak to się mówi, nie liczy się ilość, ale jakość, bo z pewnością wiedzą i pomysłem przewyższasz niejednego z nas :) Pozdrawiam, też jestem za Testem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 września 2005, 22:54 
Kapitan Petersen

Witajcie

Zrobiłem przegląd z ostatniego kwartału.

Moim zdecydowanym kandydatem jest kolega ljc, a tuż za nim Hans. To dzięki tym dwóm panom konkurs od miesiąca w ogóle jeszcze się toczy.

Nominowani za wytrwałość (bo udzielali się dawno temu i wciąż zaglądają do wątku, choć już mniej)powinni być kolejno:Wolstein,elnio, ardengard,Jankos i Indiana Jones.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 września 2005, 08:08 
Generał Broni
Generał Broni

Jestem za Elnio.
Nigdy go nie widziałem ale zaraził mnie systematycznością. To przez niego popełniam czyny niegodne czyli siedzenie wieczorami i prztykanie zdjęć krzyżykom i medalikow celem skatalogowania.
Od czasu gdy namówił mnie do pochwalenia się monetami rzymskimi i bezproblemowo większość zidentyfikował postanowiłem zrobić ilustrowany katalog Reli-Reli (czyli reliktów religijnych)
Elnio jest niekonfliktowy i potrafi przekazać rombek swojej wiedzy w sposób łatwy do przyjęcia.

:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 września 2005, 11:50 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

No dobrze, kandydatury sprawnie podał Test. Serdeczne dzięki! Wątek zamykam - dalej już mamy osobny z głosowaniem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]