GROSSVS napisał(a):
dago2 napisał(a):
Dziś skontaktowałem się z Panem Gralą z redakcji Gazety Nidzickiej aby wspólnie
porzekazać przedmiot do Muzeum Ziemi Nidzickiej (Choć nie jest to wcale taka łatwa sprawa)
Poradźcie jakie mam prawa związane z tym.
Pozdrawiam.
Masz prawo do odmowy odpowiedzi na pytania jak Ci postawią zarzuty. (Zapytaj sapera on wie jak to działa) :D :cop , a tak poważnie Twoja okolica to Nidzica , zamek byłeś tam może ? Z ciekawości pytam bo jak tam byłem w zeszłym roku to mieli zupełnie pomieszane opisy monet w gablotach , ciekawe czy sprzątaczka poukładała je właściwie?
Byłem, byłem na tym naszym zamku i co stwierdziłem to brak kogoś z sercem do opieki tym małym muzeum.
Odczułem że moja propozycja przekazania im tego noża i kilku innych przedmiotów jest dla nich małym kłopotem i nie bardzo wiedzą jak do tego podejść, , a poza tym jak stwierdził Pan przewodnik muzeum bardziej by chciało iść w kierunku eksponatów krzyżackich co nawiązywałoby do klimatu zamku :oops:
No ale niepoddaję się jutro prawdopodobnie spotkam się z Panem dyr Nidzickiego Ośrodka Kultury który zarządza też Muzeum. Zależy mi aby moje znajdki zostały w Nidzicy,ale jak NOK będzie robił z tym problemy będe zmuszuny oddać to do Olsztyna , gdzie trafi to do szuflady jakiegoś konserwatora i nikt nie będzie się tym przejmował.
Jak sprawę dociągnę do końca to napiszę co i jak.
Pozdrawiam.