Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 00:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2005, 13:11 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Z militarnych rzeczy to będzie raczej krucho. Ja nic nie znalazłem o walkach w tym rejonie Myślę, że raczej nastaw się na monetki i drobnicę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2005, 14:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Cześć

A może posiadasz co nie co info o terenach wokół? chodzi mi głównie o wieś "Wynki".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2005, 18:17 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Najlepszym sposobem to poszukaj w Internecie Ja nic nie wiem o Wynkach :nicnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2005, 23:52 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam wszystkich znajomków ;) No nieznajomków też.Nie jestem tak dobry historykiem jak słoma ale ci nieco też wiem o okolicach wsi Słupy.Według mnie to wszystko w tamtym terenie działo sie koło drobi.Co prawda walki owszem były zacięta ale moim zdaniem były krótkie.
Wiekszość znalezionych przezemnie fantów spoczywała właśnie przy drodze.Spalonki w tamtej okolicy też były ciekawe.W jednej była skrzynka ajgranatów.Przy mnie kolega wyszarpał klamre I-wojenną i krzyż żelazny 2 klase II wojna,kilka manierek,nosidłą do lufy od MG, menażki,maselniczki-wszystko w spalonej chałupie.Jeszcze sporo fantów na tych spalonkach zostało tylko trzeba "robić" domy-co na pewno nie jest zajęciem dla mnie :( Ja wole pobiegać z wykrywką po lesi.Broni musiło tam takrze sporo zalegać bo na wyprawe do lasu to conajmniej 2-3 trzewyki od 98k sie znajdywało.Teren mocno wyexploatowany.Ale przy odrobinie szczęścia można jeszcze coś tarfić.
Życze powodzenia w wyprawach.Jak zacznie sie rok akademicki to jeszcze na pewno skocze w tamte rejony.
Pozdrawiam ekipe Olsztyńska!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 czerwca 2005, 11:35 
Weteran
Weteran

jedna z ciekawszych rzeczy jest znajdowanie w okolicach drogi wiele przedmiotow po chlopakach z kawalerii rokosowskiego. sam znalazlem 3 stalowe trzewiki od pochew szaszek, duzo rozrzuconych okoc mosieznych, chlopaki ze slup znalezli cala szaszke, nota bede 1 metr od miejsca gdzie kopalem ;) znajduje sie sporo ostrog, strzemion przystosowanych do oficerek itp.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]