Teraz jest poniedziałek, 6 kwietnia 2026, 01:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2003, 19:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

a potem wszystko jest zwalane na nas (na większość)...
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 sierpnia 2003, 13:22 
Pułkownik
Pułkownik

Też byłem w pewnym lasku... Weszlismy do dużego leju i wykopalismy z tamtąd pięć pociskow artyleryjskich około 80 mm. poczym postanowiliśmy dalej nie kopać. Wyszliśmy z lasu i w innym miejscu, gdzie dostrzegliśmy tabliczkę "Zakaz wejścia do lasu! Niewybuchy..." Szcześliwi i cali wróciliśmy do domu... :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 sierpnia 2003, 13:28 
Pułkownik
Pułkownik

Byłem wczesniej w tym lesie z innymi kolesiami i przez jednego debila prawie nie wywaliło nas. Koleś znalazł taki sam pocisk i powiedział "schowamy go tu" wykopał dołek, poczym rzucił go w ten dołek. Debil rzucił zapalnikiem do dołu, "wbił go". Ale wtedy mieliśmy szczęście... :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 września 2003, 19:25 
Kapral
Kapral

Po pierwsze koleś który to wykopał musiał być kopnięty że tego nie zakopał albo nie błąd ortograficzny!!!.\
Po drugie ja bym to zakopał :mad:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: hmmmm
PostNapisane: sobota, 11 października 2003, 01:09 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Są Kopacze i Okopokopacze ale niestety i słabi na umyśle
trafiają się od czasu do czasu.
Zostawianie Fantów na widoku to jest tak jakby ten koleś zostawił
pistolet naładowany dziecku i pokazał mu jak nacisnąć spust.
Jeden ominie a inny np podgrzeje w ognisku Fanta.
A potem czytamy w gazetach
EXPLOZJA NIEWYPAŁU
DZIECI ZNALAZŁY POZOSTAŁOŚCI Z 2 WW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2003, 09:57 
Lew morski

Witam kolegow! Ja specjalnie wielkiego doswiadczenia z rozrywkami nie mam - moze mialem szczescie? Chcialem poprosic moze o sklasyfikowanie najbardziej niebezpiecznych zlomow - jak dla mnie to granaty mozdziezowe i niewybuchy artyleryjskie - a co powiecie na panzerfausty? Pozdrawiam Pit

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2003, 11:08 
Weteran
Weteran

Może to wam pomoże ? (Wypożyczone z netu ;) )

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano wtorek, 21 października 2003, 23:00 przez zbV, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2003, 22:29 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Kilka dni temu poszedlem sobie nie specjalnie na wykopki , bardziej tak pozwiedzac las. W jednym miejscu pamietam ze lezaly niewybuchy w odleglosci 2m jeden i 2 w odleglosci 3-4 metrow od szlaku turystycznego ktore przysypalem jeszcze wieksza warstwa ziemi. No i jak zawiozlem kumpli by sobie pokopali w dziurze to patrze a jeden pocisk lezy rozkopany dookola jakby go mial kto zaraz wziac sobie ( na 100% nie saperzy bo pan lesniczy ani mysli sie tym przejmowac ). Nie wiem co za wulgaryzm kretyn to odkopal i wulgaryzm zostawil ! Zapalnik odkopany i caly korpus granatu mozdzierzowego kaliber cos miedzy 150-250mm ( najwiekszy jaki dane mi bylo widziec ) . Wzialem saperke zakopalem to solidnie wbilem kij i zawinalem czerwono biala tasme. Kumple pozniej opowiadali ze KAZDY kto tam przechodzil tam w ciagu 4 godzin jak byli podchodzil i lapami rozkopywal by zobaczyc co tam jest ukryte( jakies 4-5 debili sie takich znalazlo ). Kumple zabrali tasiemke. A ja sie dzis na to odlałem zeby komus sie lap wtykac nie chcialo. Miejsce jest o tyle wulgaryzm ze 5 m od pociskow jest jeziorko glebokie a od drugiej strony jest skarpa ( one sa na tej skarpie ) ale tak stroma ze za wulgaryzm nie da sie ich wniesc ostroznie na gore. To pol biedy bo do najblizszej drogi lesnej trzeba isc po starym moscie kolejowym . Gorszego mniejsca nie ma i nie wiem jak sobie z tym poradza saperzy bo ja bym na stroma skarpe nie wnosil takiego pocisku na rekach.W tej okolicy sie az roi od nieywpalow a granaty czy niewypaly potrafia lezec 50cm od sciezki !!!! . Cala okolica o tym wie a nikt nic nie zrobi. Ja tego swinstwa nie rusze jedynie przysypie a nie wiem jak sie z saperami umowic bo ja mieszkam z 20-30 km od tego miejsca a z okolicy nikt nie chce zawiadomic policji ni saperow. I co mam zrobic? Niech jakis debil sobie w to postuka mlotkiem i beda sobie pluc w twarz wszyscy. Ta okolica zreszta jest czesto odwiedzanym szlakiem turystycznym gdzie sam wiele razy na wycieczki chodzilem.

Pit sie pytal o panzerfausty.
Generalnie mi dane bylo dostac tylko jednego pustego panzerfasuta od milego zaprzyjaznionego lesniczego.

Generalnie zdarzaja sie panzerfausty bez gruchy ale zaladowane w srodku. Splonka jest w tej nakretce na rurce ( trzeba ja przekrecic by zazbroic )wiec generalnie jak dobrze zachowane sa to jak go odbezpieczysz (odciagajac celownik i suwadelko ) i wcisniesz to moze
male bum byc ale generalnie nie rozsadzi rury. Niektorzy to ponoc wygrzebuja material miotajacy ale nie wiem co w srodku jest wiec ja bym sie nie bawil :D ale nie slyszalem by ktos od tego zgina Z gruchami jest tak ze zachowuja sie w katastrofalnych stanach a maja sporo trotylu w sobie o ile sie nie myle, a zapalniki lubia sprawiac niespodzianki. Wiec panzerfasuta z grucha niby nie powinno sie ruszac ale chyba jest na to sposob skoro na allegro gruchy sie czesto pojawiaja, dzis probowalem wylicytowac pusta gruche by wsadzic do swojej rury:) . Dawalem 40zl ale poszla za 70zl wiec widac ze cena niczego sobie wiec chyba rozbrojenie nie jest latwa rzecza :) Ja sie na tym nie znam wiec sie nie bawie hehe :) i czekam az jakis pancerny los zrobi to za mnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2003, 09:43 
Lew morski

Dzieki Kleryk za podpowiedz - ja mysle, ze teren z niewypalami to najlepiej olac choc pewnie moga trafic sie i inne rzeczy - nara
Pit

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 grudnia 2003, 21:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witajcie,
w każdym środowisku trafiają sie jakieś czarne owce, jak ktos jest niespełna rozumu to jego sprawa, niech sie wysadzi i mniej będzie ich wśród nas, ale jak ktoś zostawia w środku lasu i to w widocznym miejscu to bym jajca pourywał. Kiedyś polazłem do lasu na mały rekonesans, a tu na środku drogi leży względnie świeży wykop jakiejś chyba 80mm - zakopałem i przysypałem śmieciami to nie bedą szukać, a na dodatek leśniczy niewątpliwie wie co sie u niego w lesie dzieje, bo to było z 350m od leśniczówki. Normalnie jajca bym pourywał :x !!!
Pozdrawiam
Jadzia

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]