Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 12:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 00:13 
Moderator
Moderator

A mój wujek oddał niemiecką gaz maskę za 2 słonie bo lakierował auto!
Była strychowa z rozbieranego domu, w idealnym stanie z instrukcją, paskiem, filtrami do szkieł...
Ganiałem w niej jak byłem mały.
JA NIE MOGĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!! :sciana

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 00:25 
Moderator
Moderator

Obok mnie mieszkała w domku jednorodzinnym stara babcia,w domu wystrój i "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! wszystko w stanie bdb,tak jak niemcy zostawili i tak babcia mieszkała.Jak babcia umarła to wujek się miał się wprowadzić i robił remont robił.Na strychu była zelta niemiecka w stanie bardzo dobrym z niewielkimi dzurkami.Jak to w życiu bywa,z zelty zrobił sobie legowisko pies(oczywiści lubiał sobię ją pogryźć),niestety ja byłem mały i nie wiedziałem na czym piesek spał :mad: :mad: :mad:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: motocykl
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 14:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

a moj kolega, ktorego rodzina zostaala wysiedlona z ukrainy Twierdzi, ze jego dziadek zakopal tam motocykl i zebezpieczyl go odpowiednio-BMW - to sie nazywa skarb- czekamy wiec na ukraine w unii. :-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Moje 3 grosze
PostNapisane: środa, 17 listopada 2004, 12:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja też lubie poszperac po złomie ale niestety właściciele złomu tez zbieraja i jak coś znajde to własciciel wystawi mi taka cene ze kopara opada :o widzial ktos kiedys zeby za luske od mosina karabinowa chciec 35 zł?????????? jak ja te łuski moge kupic na kilogramy na giełdzie za o wiele mniejsze pieniadze.a co do znalezisk znalezionych przez znajomych to moj dziadek w 39 roku zakopal 12 karabinow polskich mauzer + bagnety +czesci wyposazenia.A może ktos z poszukiwaczy szukal w okolicach Krasnegostawu?????? :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 września 2006, 21:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

-----------------------

Ostatnio edytowano sobota, 6 czerwca 2009, 15:10 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 września 2006, 21:21 
Chorąży
Chorąży

Sirpiotr napisał(a):
Całkiem niedawno mój dziadek wywalił na śmietnik cały komplet sztućców Wehrmacht :wq
Cyt.: "U mnie w domu takich rzeczy nie będzie !!! :wq "

Pozdrawiam
]

nietrudno się dziwić, ci ludzie na własne oczy widzieli co niemcy robili w naszym kraju, nienawiść do niemców łatwo nie zginie
Mój dziedek wywalił kiedyś na złom, oryginalne nogi od maszyny do szycia SINGER, szkoda, byłby z tego ładny stolik. :(
pozdrawiam
Hadess

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 października 2006, 22:22 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

mi sie udało ostatnie wyrwac od jednego gościa za flache ( 20 zł) skorupe hełmu niemieckiego w fajnym stanie , ale znam historie , moj kolega pasjonat motocykli pewnego dnia pojechał do pewnego gospodarstwa , kupić ziemniaki > wychodzi z samochodu podchodzi gospodarz, kupuje ziemniaki i juz chciał wsiadać do samochodu a tu słyszy piekny równomierny dzwiek " PACH PACH PACH ..." pyta sie rolnikowi co to a on go zaprowadza do stodoły i własnym oczom nie uwierzył stoji tam maszyna rolnicza do mielenia ziarenek , jakaś samoróba z silnikiem od H-D WLA , kupił to wtedy sam silnik za 500 zł TO SIE NAZYWA FUKS :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 13:15 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witam! Mi ostatnio na wiosce wyszla niemiecka menazka wh (foty juz kiedys tam wklejalem :P). Na zlomach szukam, pytam... i zawsze slysze text: "Hmmmmm... A cos tam kiedys bylo, ale przyszli i zabrali" :wq

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]