Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Linia Szczytno Mikołajki
PostNapisane: poniedziałek, 6 czerwca 2005, 06:50 
Chorąży
Chorąży

Lokalizacja: Duch Qattra z Galas -"kraina na krańcu swiata"(koło rzeki Saynfhis) ...
Witam jestem z Mrągowa moze ktoś ma mapy,lub jakieś info na temat walk miedzy Szczytnem a Mikołajkami,oraz czy coś sie działo miedzy Bisztynkiem a Lidzbarkiem War.Mam namiar za Bisztynkiem ale wydaje mi sie to lekko naciagane,"chociaż" przez "ż"!!! - błąd ortograficzny!!! wykopywana z tamtego rejony troszkę pisze się rzeczy - błąd ortograficzny!!!,ja kiedys miałem na polu taki sygnał że myslałem że uszy mi odpadną, wykopałem z metrowy dól i dalej buczało niestety coraz wiecaej gapiów sie zbiegło i musiałem to przełożyć na póżniej i tak to cos tam leży od 5 lat moze kiedys tam wróce i wykopie.Za info podam 100% miejsce w Mragowie z któreko wykopałem klamry odznaczenia monety guziki itp.,ktoś kto posiada wykrywkę z lepszym zasiegiem da rade ukopać coś jeszcze moj już niesięga.Moze ktos bedzie z was w okolicy to se pogrzebie.Jak cos mogę przesłać fotki wykopków z tamtego regionu.Moj e-mail;labeoo@go2.pl
POzdRO

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2005, 20:18 
Kapral
Kapral

No wiesz ja mam działke pod Szczytnem i wiem tylko ze toczyly sie tam zaciete walki pomiedzy mieszkncami Szczytna a Pasymia po ktorych w Pasymiu pozostalo pare setek mieszkancow... Wiem tez ze "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! w jeziorze w Szczytnie lezy samolot i dwa czolgi ale nie ma komu tego wyjac... w kazdym razie okolice wiezy cisnien w Szczytnie i budynek szkoly obecnego gimnazjum to ciekawe miejsca na poszukiwania pozadnego skarbu. pomijajac to ze w lasach w okolicach Szczytna toczyly sie bardzo dlugie i bardzo krwawe boje pomiedzy wojskami niemiec i armia czerwona... no i potem z niedobitkami oddzialow niemieckich... no w a kazdym razie jak cos to prosze o kontakt. :-) Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2005, 20:23 
"Spammerus maximus"

Wieczur witaj na forum. Mam nadzieję że zaostrzyłeś łopatę na ten weekend :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2005, 20:31 
Kapral
Kapral

no a jak!!! PROSTE! ;-) toż skarb nie bedzie czekal w nieskonczone na mnie:-D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: linia szczytno..
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2005, 21:18 
Chorąży
Chorąży

Lokalizacja: Duch Qattra z Galas -"kraina na krańcu swiata"(koło rzeki Saynfhis) ...
Ostatnio kopałem na lini Wielbark Sędrowo z mądrych książek wynikało że toczyły sie tam zacięte walki,ale po przejsciu około 10 km to ja sie toczyłem wyczerpany do samochodu.Wieczur mówisz pod Szczytnem chodzi Ci o te lasy koło Szyman??.Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Linia Szczytno
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2005, 06:36 
Kapral
Kapral

chodzi mi raczej o te lasy po stronie Grom i Pasym bo po stronie Szyman jest linia Szczycienska gdzie jest pelno schronow ale czesc z nich jest wysadzona bo niszczyli tam po wojnie wszystkie niewypaly i inne smieci... POZDROŁ :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 07:09 
Kapral
Kapral

mam do Ciebie pytanie.. szukales czegos w lasach kolo Szyman czyli w sasku wielkim i malym i dźwierzutach? bo jesli tak to czy cos tam znalazles?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2005, 08:55 
"Spammerus maximus"

Nie mam pytań. W okolicach Szczytna kupa okopów, ringstady i inne umocnienia wyglądają super. Co z tego skoro nic się tam nie działo(sądząc po znaleziskach).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2005, 22:24 
Kapral
Kapral

heh cfaniaczek:-D nie mam pytan ale pochwalic sie znaleziskami musial!:-D heh no ale fajnie bylo przynajmniej chociaz byloby lepiej gdyby nei deszcz!;-D ale sadze ze trzeba bylo obszukac te ringstandy...

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]