Teraz jest piątek, 30 stycznia 2026, 10:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kula ołowiana
PostNapisane: sobota, 16 sierpnia 2003, 00:52 
Kapitan
Kapitan

znalazłem w lesie taką kulę - opiszę bo nie mam zdjęć: kształt walcowaty ,wysokość ok 2cm,wydrążona w środku, grubości kciuka, na samym czubku odciśnięte W a między ramionami 8 ,widać na niej ślady po strzale z gwintowanej lufy(przynajmniej tak mi się wydaje)Jeśli z tego skromnego opisu ktoś coś wywnioskuje to bardzo proszę o podzielenie się wiadomościami ,bardzo mi zależy na wydatowaniu tej kuli bo znajduję tam jeszcze inne niezidentyfikowane kawałki metalu w środku lasu w okolicy która od zawsze miała być oazą pokoju :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Zobacz czy taka sama
PostNapisane: sobota, 16 sierpnia 2003, 22:53 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

...........

Ostatnio edytowano niedziela, 31 sierpnia 2008, 12:55 przez Abaton, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 sierpnia 2003, 01:12 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeśli ta amunicje wygląda tak jak na zdjęciach z foum Odkrywcy to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! są to myśliwskie pociski typu breneka do strzelb, boków itp. do polowań na "grubego zwierza". Używane są one jednak dośyć rzadko, ponieważ większość myśliwych do takich polowań używa karabinów :mg: . Dla zainteresowanych podaje link :comp do strony wynalazcy i wiodącego producenta tego typu pocisków: www.brenneke.de

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 10:02 
Kapitan
Kapitan

mcns napisał(a):
Jeśli ta amunicje wygląda tak jak na zdjęciach z foum Odkrywcy to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! są to myśliwskie pociski typu breneka do strzelb, boków itp. do polowań na "grubego zwierza". Używane są one jednak dośyć rzadko, ponieważ większość myśliwych do takich polowań używa karabinów :mg: . Dla zainteresowanych podaje link :comp do strony wynalazcy i wiodącego producenta tego typu pocisków: www.brenneke.de

Dokładnie takie same ,a już myślałem że to coś ciekawszego. No to jedno się wyjasniło

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]