law napisał(a):
Ma rację chłopak :no
Rozumiem, że nie ja. Ale prawda zapewne leży gdzieś po środku, ale tu nie o to chodzi.
law napisał(a):
Prawo nie zabrania umieszczania wizerunków broni i amunicji.
Nie zabrania. Jeśli zamieścicie skan najnowszego Leoparda, czy Mirage, to ja go nie usunę. Prawo pewnie zabrania mieć tych obiektów jako broni, ale nawet jeśli są zdezaktywowane, to i tak nie będziecie tego mieli, bo jesteśmy w tym kraju za biedni na takie hobby. I tak też takie zdjęcia rozumie postronna (znaczy się zainteresowana podejrzliwie do naszego hobby) osoba. Jeśli jednak to będzie wyszczotkowana amunicja (a ten postronny ktoś pomyśli o tym raczej o amunicji do użycia, a nie jako o zardzewiałym destrukcie) to prawie na 100% będzie można wysnuć podejrzenie posiadania takich ciekawostek. Jasne i twarde stanowisko w tej sprawie Bacchus już przedstawił.
law napisał(a):
Właściciel strony nie odpowiada też za treść postów jako że są one prywatnymi opiniami ich autorów (to samo dotyczy zdjęć).
Jednak trzeba mieć na uwadze że oglądają nas goście z zewnątrz który ujawniamy obraz poszukiwaczy jako saperów wyciągających z ziemi bomby, miny amunicję i granaty i składujących to w domu po uprzednim "rozruszaniu" .
To wszystko co miałem na ten temat do napisania :)
Wyciągnąłeś prawidłowe wnioski.