Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 09:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2002, 10:45 
Pytalski

Witam <BR>Zanosi się na małą sensację, od lat chodzą pogłoski o istnieniu we Wrocławiu podziemnych tuneli, których praktycznie nikt oficjalnie nie widział, a tu prosze, w dzisiejszym numerze jednej z gazet stoi czarno na białym, że pan Marek Łaciak (znana postać we Wrocławiu) podczas prac w pobliżu dworca Główneg w latach 60 - tych, był w tunelu do złudzenia przypominajacym metro. Wspomina też że w Niemczech rozmawiał z dwoma ludźmi, którzy twierdzili że budowali metro we Wrocławiu, zobaczymy co z tego wyniknie. Z drugiej strony Stanisław Siorek też twierdził, że widział plany budowy we Wrocławiu metra. <BR> <BR>Pozdrawiam Krzysiek(?)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2002, 11:16 
Porucznik
Porucznik

słyszałem o tym ale ???? <BR>plany może były gorzej z realizacją podobny temat jest na forum wyborczej/wrocław

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2002, 14:38 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Fajnie by było !! <BR> <BR>Ale z drugiej strony 95% niezbadanych spraw dotyczących Wrocławia czy też innego, pełnego tajemnic miejsca (np. Rise, zaczyna się od świadka który kiedyś widział (najczęściej w latach sześdziesiątych), był, spotkał kogoś kto był. <BR>Podkreślam raz jeszcze: CHCIAŁBYM ABY TO SIĘ POTWIERDZIŁO !!! <BR>ale wolę zaczekać aż ktoś teraz znajdzie wejście. <BR> <BR>ps. Podobno uczniowie tech. kolejowego we Wrocławiu w latach 70-80 penetrowali jakieś tunele w okolicach dworca. Opowiedział mi to absolwent tej szkoły - niestety sam się tym nie interesował więc nic więcej mi nie może powiedzieć. <BR> <BR>F.Cab.Abab <BR>oczywiście pozdrawaim

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 sierpnia 2006, 14:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Słyszałem o tym ,Podobno Niemcy w 1945.r Pociągiem wieźli tam żydów i już pociąg nie wyjechał drugi raz słyszałem o tym że tam jest wszystko zalane ponoć chcieli je uruchomić kiedyś ale sie bali że wszystko wyleci w powietrze musze sie popytać sąsiadów kiedyś ktoś mi mówił gdzie można tam wejść niej więcej w którym miejscu
Pozdrawiam. :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 11:45 
Chorąży
Chorąży

Tak to prawda żydzi utworzyli podziemne panstwo pod Wrocławiem lepiej nie szukać wejscia ,bo co bedzie jak żydzi wyjdą z podziemia :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 12:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie, Żydzi to naród a nazwy narodowości piszemy z dużej litery. To tak na marginesie ;)
pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 13:45 
Buszujący w śniegu

Czasem przyjemnie jest tak sobie zrobić malutki błąd ortograficzny, mi też się to "zdarza" pisze się przez "rz" - błąd ortograficzny!!! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 17:08 
Chorąży
Chorąży

podobno wstrzymano prace przy rozbiórce schronów przy dworcu Nadodrze jest podejrzenie ,
że znajduje sie tam wejscie do podziemi gdzie przebywają obywatele pod znaku gwiazdy dawida ,nieswiadomi zakonczenia wojny
konserwator zabytków wstrzymał prase aby nie było roszczeń o Wrocławskie kamiennice i tereny po byłych cmentarzach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 sierpnia 2006, 20:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Helmut napisał(a):
podobno wstrzymano prace przy rozbiórce schronów przy dworcu Nadodrze jest podejrzenie ,
że znajduje sie tam wejscie do podziemi gdzie przebywają obywatele pod znaku gwiazdy dawida ,nieswiadomi zakonczenia wojny
konserwator zabytków wstrzymał prase aby nie było roszczeń o Wrocławskie kamiennice i tereny po byłych cmentarzach.

To wiadomość o tych żydach nie jest potwierdzona przez żadne źrudła Historyczne
Słyszałem że pod Dworcem Głównym są jeszcze 2 poziomy.
Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]