Teraz jest poniedziałek, 6 kwietnia 2026, 00:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: kłamliwe stwierdzenia
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2003, 14:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ostatnio przeglądając stronki dotyczące II ws natknęłam się na artykuł, w którym jest mowa o opinii publicznej innych państw o Polsce z II ws, gdzie uważa ją za "gorszy od nazistów"...hmm...przecież to całkowita bzdura (wedłu mnie)

A oto link: http://homepage.interaccess.com/~netpol ... /Skot.html

Mam nadzieje, że nie łamie żadnych zasad forum :D :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2003, 15:31 
"Spammerus maximus"

Moniko, najważniejsze jest źródło informacji,. W tym przypadku jest to Nasz Dziennik. Jeśli masz czas i mocne nerwy to poczytaj, ja mam wrażenie że to gazeta opisująca zupełnie inny świat niż ten w którym żyję.
Inna sprawa że publikacja stara się udowodnić to że świat atakuje polską rację stanu.
Moim zdaniem część zachodnich publikacji słusznie podkreśla wkład nieznacznego odsetka obywateli polskich w holocaust. Byli przecież "szmalcownicy", zdrajcy i kolaboranci. W każdej grupie znajdzie się czarna owca a że na terenach wcześniej zajętych przez armię czerwoną żydzi odczuwali więź ideologiczną z rosjanami i pomagali im w tępieniu polskiego ruchu oporu to po wkroczeniu niemców niektórzy polacy odczuwali przemożną chęć odwetu.
Z drugiej strony najwięcej osób odznaczonych medalem "sprawiedliwi wśród narodów świata" (tak się on chyba nazywa) jest narodowości polskiej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2003, 16:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Tak, tak. nie zbyt dobrze sprecyzowalam o co mi chodzi :D A dokladnie to dziwne sa te zagraniczne "wyrywki" ( ne mowie tutaj o Jedwabnem, gdyz to prawda), ale o tych "innych" :D
pozdrowienia :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2003, 21:10 
Specjalista
Specjalista

Witam
Zgadzam się z Law'em. Oglądałem film z tego wzgórza w Jerozolimie (nakręcony prywatną kamerą) Zdecydowana większość sprawiedliwych to Polacy. Dlatego należy olać propagandę. Nawet Żydzi tego nie kupują (znałem paru nowojorskich puryców). Chyba że ma się to im do czegoś przydać.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 grudnia 2003, 22:18 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Czytając ten artykuł ciśnienie skacze mi do góry, że pod naszym adresem wypisywane są takie obelgi.Żydzi rozgłaszaja wszem i wobec ,że chcą pojednania z Polakami , a większość wypowiedzi w tych artykułach jest podpisywana nazwiskami Żydowsko brzmiącymi:"The Australian", Australia, 21 listopada 1998 r.: "...polskie obozy śmierci..." (E. Hartmann).
- "Wall Street Journal", USA, 22 lutego 1999 r., artykuł pt. "Polskie obozy koncentracyjne" (autor nieznany).
- "The Observer Magazine", Wlk. Brytania, 4 kwietnia 1999 r.: "...polskie komory gazowe..." (autor nieznany, na podstawie zeznań Żydów).
- "Le Soir Ilustre", Belgia, 22 marca 2000 r.: "Papież pochodzący z kraju, który wymyślił Auschwitz..." (J.M. Veszely i H.L. Weichselbaum).
- "Le Soir", Belgia, 21 kwietnia 2000 r.: artykuł pt. "Polska dba o rozwój swojego antysemityzmu" (autora nie podano).
- "Wall Street Journal", USA, 21 czerwca 2000 r. : "...obozy pracy przymusowej w Polsce." (David Wessel).
- "New York Times", USA, 13 sierpnia 2000 r. pisze: "...czuliśmy się bezsilni w takich krajach jak Polska, gdzie antysemityzm był czymś normalnym..." (J. Berger, M. Lieberman).
Ale wypisujac na Nas takie rzeczy to przyniesie odwrotny skutek, zastanawiam się do czego to doprowadzi?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 00:30 
Specjalista
Specjalista

Spoko , spoko , dzięki tym pismakom żaden Arab się nam w Polsce nie wysadzi bo który z nich chciałby zaszkodzić tak wielkim antysemitom jakimi są Polacy !!!!
Poza tym wiele środowisk ma w takich artykułach interes, ale to powinno być załatwiane przez Polski MSZ. Jeżeli ktoś pisze rażącą nie prawdę powinno się żądać sprostowania - przynajmniej ja mam taką opinię. Co do odwrotnego skutku nie sądze ale w ogólnym rozrachunku to i tak bez znaczenia.

Pozdrawiam
Exodus999

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]