Teraz jest środa, 8 kwietnia 2026, 18:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 10:08 
Moderator
Moderator

Wars nie uzywaj imienia moderatora swego na daremno, bo faktycznie tu jakis zajrzy i Cie zbanuje :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: kolekcja
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 14:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wars---jak czytam te twoje wypociny o pozwoleniach to mi :zygi ---tyś chyba dziecko komuny ze na wszystko musi byc zezwolenie i przez takich tobie podobnych mamy taka biurokracje i taki 'burdel" w Polsce, :zekz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 16:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

wulgaryzm co się dzieje w tej Polsce czyżby młoda demokracja bała się zbrojnego podziemia.To jest bagno nigy chyba nie bedzie leoiej
od dna można sie odbic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 21:17 
Chorąży
Chorąży

ten cały wars to cos mi pieskiem policyjnym pachnie albo nawiedzony straznik miejski .strasznie madry.az mi wstyd że z wawki pochodzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 21:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Prawo jakie jest takie jest. Nie będę się rozwodził nad ty jak jest złe i co należy zmienić.
No, ale... chyba dla każdego logiczne powinno być, że nie można posiadać pojazdu wojskowego niepozbawionego cech wojskowych lub bez zezwolenia!
To, że nie można mieć pojazdu wojskowego, któremu niewiele brakuje, aby był pełnoprawną maszyną do zabijania jest chyba ok. Oczywiście jeżeli ktoś ma zezwolenie lub pojazd jest pozbawiony cech bojowych to jest to ok.
Wskażcie mi kraj w którym można mieć pełnosprawny, niepozbawiony cech bojowych pojazd bez specjalnego zezwolenia.
Oczywiście mogę się mylić. Mam tylko/aż 17 lat.
Teraz czekam jak ktoś mnie zrówna z ziemią lub "kulturalnie będzie nakłaniał do zmiany poglądów"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lutego 2008, 18:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ja bym zrobil inaczej
1 zdemontowal dzailka
2 przewiozl i oclil pojazdy jako zabytkowe
3 pozbawil cech ''broni''
4 jezdził tym do pracy i parkował pod komisariatem :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 lutego 2008, 21:33 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

wars98 napisał(a):
Panowie. Jak ktoś wwozi do kraju nie zdezaktywowaną broń bez wymaganego pozwolenia, to niech się nie dziwi, że ma problemy...wars98

Przepraszam - czy autor tego postu może mi wyjaśnic o co chodzi? Nie rozumiem - czy te pojazdy wyposażone były w broń jądrową, czy były napromieniowane? O jakiej dezaktywacji jest tu mowa? Z góry dziękuję za rzeczową odpowiedż.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 lutego 2008, 03:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:48 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 lutego 2008, 03:48 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:47 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 lutego 2008, 03:51 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:48 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 lutego 2008, 19:42 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

pablo11 napisał(a):
może uprawniony do tego rusznikarz wypali mu kilka dziur w pancerzu o srednicy wiekszej niż gruboac pancerza??
czy moze ma koła zaspawac bys nim nigdzie nie pojechał??

Nie o to chodzi! Wygląd pojazdu, jego opancerzenie zostawiamy w spokoju. Chodzi mi o o działka, armatki i takie tam ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 18:55 
Mr. Sturmgewehr

Pablo frustracie - skoncz. Piszesz takie bzdury, ze sie mozg lasuje. Czy Ty w ogole przeczytales swoje wypociny przed wyslaniem? Jakie dekowanie transportera? Jak Ci tak tu zle i jojczysz w kazdym poscie to sie wynies, droga wolna. Nikt Cie tu nie trzyma. Sorry, ale juz mi sie zygac chce jak sie wcinasz w kazdy post i wylewasz lzy jaka to Ci krzywde zrobili.

Zgodze sie z warsem - w swietle prawa nie ma znaczenia czy to walther "ziemniak" p38 czy lufa z Yamato - to lufa i to lufa. I nie znecajcie sie nad tymi pogranicznikami i policja bo to nie ich wina tylko ustawy. Oni sa tylko jej zbrojnym ramieniem i nie w ich gestii lezy decydowanie co jest bronia (i w jakim stopniu gorzna) a co nie. Od tego sa biegli i pozniej sad. I nie zaczynajmy tu znowu tematu ustawy bo szkoda klawiatur

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 19:19 
Moderator
Moderator

dect napisał(a):
nie znecajcie sie nad tymi pogranicznikami i policja bo to nie ich wina tylko ustawy. Oni sa tylko jej zbrojnym ramieniem i nie w ich gestii lezy decydowanie co jest bronia

Nieprawda. To jednak Policja wszczyna postepowanie. To Policja zatrzymuje zardzewiałe lufi i chwali się nimi na stronie. Zapewne jest mnóstwo rozsądnych policjantów, którzy jak widzą złom Mauzera to machną ręką i przez myśl im nie przejdzie, aby wszczynać postepowanie wobec własciciela. Ale tak jak wśród nas są hieny cmentarne tak i w Policji trafiają się różne śmieci. Ja ciągle (może naiwnie) ufam, że tak jak hieny wśród nas tak złośliwi idioci wśród policjantów stanowia tylko marygines. Inaczej pół Polski siedziałoby w więzieniach czy to za posiadanie niezbitej spłonki, czy jakiegoś innego niebezpiecznego narzędzia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 19:42 
Mr. Sturmgewehr

I tak i nie. Moga wszczac postepowanie z urzedu, ale z tekstu nie wynika kto dokladnie zaczal. Koniec koncow i tak sprawa trafia do prokuratora ktory niekoniecznie musi ja skierowac do sadu.
Z tym "machaniem reka" - czesciowo na pewno masz racje, ale jak ktory machnie reka, a potem sie okaze, ze ten mauser jednak przemowil to nie chcialbym byc w jego skorze. Patrzac z ich punktu widzenia czasem nie dziwie sie, ze sa az nadto ostrozni. Oni maja dosc sztywno okreslone procedury i niewielkie pole manewru...

To co wypisuja na swoich stronach litosciwie przemilcze (tym bardziej, ze zaden z nas sie nie dowie ze 100% pewnoscia jak naprawde bylo i jakie sa szczegoly sprawy) - juz kiedys byla o tym dyskusja z naszym forumowym policjantem-krzyzowcem "Ponurym".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 20:04 
Moderator
Moderator

A słyszałeś Dect, aby kiedyś taki Mauser "przemówił" i zrobił komuś krzywdę? Jeżeli już, to tylko kretynowi, który próbuje "sobie postrzelać" z wykopu.

Zgadzam się, że wielkiej winy w zwyczajnych policjantach nie możemy się upatrywać. Robią co im karzą. Na dodatek "układy" w Policji powodują, że jeden boi się drugiego.
Kiedy odbierałem zatrzymane podczas przeszukania, a niezakwestionowane przez sąd przedmioty, podszedł do mnie policjant i spytał czy ja to ja. Trochę się przestraszyłem, ale chcąc nie chcąc musiałem potwierdzić. A on na to: "Witam. Chciałem pana poznać":) Okazało się, ze pasjonat zajmujący się rajdami samochodowymi na przedwojennym Śląsku (nawet nie wiedziałem, że takie się odbywały) :) Inteligentny, kulturalny człowiek. Powiedział, że gdyby miał na to jakiś wpływ, oddałby mi te wszystkie żelastwa, bo nie rozumie jak można je jeszcze uznawać za broń.
Tylko, że o tym decyduje prokurtorzyna (tfu) i to dla niego jestem kolejnym sukcesem wpisanym do sztambucha.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]