Oto próbka "zarządu sekcji "TPS.Skopiowane z Forum Odkrywcy.Próżno już tego szukać.
RE: Radziecki Czołg
Heruss (548 / 49)
2009-08-17 20:43:46
Hahahhaha Masz "rację" balans, Wars to najlepsiejszy wybór żeby cokolwiek robić w dziedzinie wydobyć czy poszukiwań. Grabekmarek podaję Ci mail do Warsa co byś się nie naszukała bardzo. E-mail do niego to
wars98@wp.pl (tylko uważaj!! nie schylaj się, zaciskaj to co masz w tylnej części ciała bo znając wyżej wymienionego speca od "wyciągania" prędzej czy później CIę wydyma ;))
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
Heruss
PS. trzymam kciuki !!!
To Herus.
A to Okuniewski.
RE: Remont Stug IV -Grzegorzew vol2
Zbigniew Okuniewski (TPS) (20 / 0)
2009-08-03 18:23:19
1. Informacja pana Jacy2003 jest zwykłym kłamstwem
2.Pomysł wydania monografii jest propozycją i na niego przeznaczone będą tylko te środki których darczyńcy wyrażą na to zgodę ( środki są w tym przypadku mieszane prywatne,sponsorzy,i ewentualnie darowizny).
3. Reszta środków zostanie wydana na wskazane cel remontowy( np.wyposażenie)
4. Wydawnictwo nie będzie publikacją TPS-u czy to jasne .
5. Osoby które wpłaciły były proszone o wysłanie potwierdzenia (Urząd Skarbowy tego nie zrobi za was)
6.Jeszcze raz informuje że decyzje o zakupach nie podejmuje TPS tylko kustosz.
Drogą meilowa darczyńcy zostaną zapytani o zgodę.
Jeśli podejmą decyzje że środki przeznaczyć wyłącznie na remont ewentualnie wyposażenie będą czekały .
pozdrawiam
A teraz proszę odnależć ten sam wpis Okuniewskiego i zobaczyć jak teraz wygląda.
A tu chore ambicje TPS i reakcja Darczyńców
Zbigniew Okuniewski (TPS) (18 / 0)
2009-08-03 11:36:49
Została podjeta decyja że środki zdeponowane na kontacie TPS-u a pochodzace z darowizn i 1% na remot Stuga zostana przenaczone na publikacje o nim.
Decyzje zotała podjęta przez osoby koordynujace remont.
pozdrawiam
Zbigniew Okuniewski TPS
2009-08-03 11:37:52
Została podjeta decyja że środki zdeponowane na koncie TPS-u a pochodzace z darowizn i 1% na remot Stuga zostana przenaczone na publikacje o nim.
Decyzje zotała podjęta przez osoby koordynujace remont.
pozdrawiam
Zbigniew Okuniewski TPS
pni (370 / 23)
2009-08-03 11:42:02
Witam, wiem, że to nie miejsce ale zapłaciłem wraz z zoną 1 % podatku na remont stuga i nie nie ma mnie wśród osób uwidocznoinych na strone TPS które tego dokonały. W zwizku z tym mam wielka prośbę o info na priw. czy doszły moje pieniądze. Na marginesie dałem datki zarówno bezpośrednio jak i przez Urz. Skarbowy na remont a nie na wydanie książki o nim. Nie mam nic przeciwko ale cel zbiórki był okreslony precyzyjnie.
Pozdrawiam.
draco (8 / 2)
2009-08-03 11:56:27
Datki na remont Stuga przeznaczyć na publikację? To chyba jakiś smutny żart? Chyba nikt z wpłacających nawet w najśmielszych snach nie przypuszczał, że TPS tak się obejdzie z tymi pieniędzmi.
P.S. A kto miałby napisać publikację?
Czlowieksniegu (2116 / 100)
2009-08-03 11:57:27
Jacek- masz pomysł, gdzie i jak zdobyć wkłady filtrujące? Daj znać :-)
Pozdrawiam
Yeti
2009-08-03 12:15:15
W Drodze wyjaśnienia wszystkie osoby które wypacały prosiliśmy o potwierdzenie tej informacji drogą mailowa urząd nie podaje imion i nazwisk darczyńców.
Urząd skarbowy do dziś przekazał tylko kilka procent z zadeklarowanych kwot .
TPS nie decyduje o sposobie wydatkowania środków robią to osoby które koordynują remont.
Jeśli wola darczyńcy będzie inna to środki te pozostaną w puli na dodatkowe zakupy.
Autorami publikacji mogą być wyłącznie ludzie z wiązani z remontem .
Moim prywatne zdanie jest takie że publikacja może te środki zwielokrotnić
Ale zaznaczam to moje prywatne zdanie
draco (8 / 2)
2009-08-03 12:45:35
Nie bardzo rozumiem. Jak to jest, że "TPS nie decyduje o sposobie wydatkowania środków, robią to osoby które koordynują remont"?
Przecież to TPS przeprowadza zbiórkę, więc jakim cudem nie ma wpływu na to na co idą środki?
Dlaczego autorami publikacji mogą być wyłącznie ludzie z wiązani z remontem?
Może warto, by "popełnił" to wiekopomne dzieło ktoś, kto ma dobre "pióro" i nie jest w to zaangażowany? Ktoś, kto będzie zdystansowany do tego wszystkiego co się działo i dzieje wokół tej sprawy?
Pozdrawiam