Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 15:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: De Agostini 'Wozy bojowe' - co myślicie o tym...
PostNapisane: wtorek, 21 grudnia 2004, 14:52 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Czy ktoś kupuje kolekcję DeAgostini - 'Wozy Bojowe'? Mam pytanie do specjalistów o rzetelność (i ogólne wrażenia) tego opracowania: dla mnie (laika) projekt wygląda super, jakkolwiek znalazłem pewne nieścisłości.

Dla tych, co nie widzieli:

Przykładową kartę można zobaczyć na stronie:
http://www.deagostini.pl/

Jak dotąd ukazały się karty:

1. Czołgi
Sturmpanzerwagen A.7, Renault FT 17, Medium TAnk Mk A Whippet, Tank Mk V, PzKpfw II Ausf. C, PzKpfw 38(t), PzKpfw III (SdKfz 141) Ausf. J, Matilda II, T-34/76 A, PzKpfw V A Panther, Cromwell, Sherman Crab, PzKpfw VI B Tiger II, M24 Chaffee, T-54, Centurion, M47 Patton I, PT-76, M60A1, M551 Sheridan, Stridsvagn 103, T-72, Leopard 1 A3, M1 Abrams, TAM

2. Artyleria
Sturmgeschutz Ausf. III G, Sexton, Hetzer, Hummel (SdKfz 165), SdKfz 184 Elefant, M40, AMX-13, M107, F3, M163 Vulcan, Gepard 1, AUF-1 (GCT), Raketenwerfer 110 SF2 (LARS 2), Palmaria

3. Pojazdy gąsienicowe
Churchill ARC, Bergepanther (SdKfz179), Churchill AVRE, M113, Marder 1 A3, AMX-10P

4. Pojazdy półgąsienicowe
SdKfz 251, P 107, NSU Kettenkrad HK 101 (SdKfz 2), SdKfz 4/1 15-cm Panzerwerfer 42

5. Opancerzone pojazdy kołowe
SdKfz 234/2 Puma, M8 Greyhound, Roland, V-150 Commando, ERC 90 F4 Sagaie

6. Ciężkie pojazdy kołowe
Opel-Blitz 3 to A, Dodge M37

7. Lekkie pojazdy kołowe
Kubelwagen Typ 82, Willys GP "Jeep"

8. Amfibie
GMC DUKW-353, PTS

9. Technika i wojsko (szczegóły dotycz. broni i pojazdów, informacje o żołnierzach, ich broni, umundurowaniu, formacjach wydarzeniach) - niestety, jeszcze nic nie było ;(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 grudnia 2004, 15:19 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!!!
no bardzoo pobieżne opracowanie, jesli tak jak mówisz dopiero zapoznajesz się z pojadami z okresu drugiej wojny i współczesnymi to czemu nie. chociaz osobiście za te pieniądze które w sumie wydałbym na ta serię wolałbym kupic jakąś porzędniejszą książeczkę. Np. bardzo fajna jeśli idzie o zapoznanie się z wozami bojowymi po 1945 jest książeczka z wydawnictwa bellona Czołgi i pojazdy wsparcia A. Russela z serii Sprzęt wojskowy końca XX wieku. pojazdy poszczególnych krajów są zebrane alfabetycznie, jest fotka i rysunki z każdej strony i ogólny opis konstrukci, dane pojazdu i co dla mnie przynajmniej ważne, wszystkie wersje danego pojazdu. Ja moja kupiłem jakieś kilka lat temu za 16 zeta- my sle ze za to samo z wspomnianej seri wydasz o wiele wiecej a co do tersci do tego opracowania mam pewność.O II wojnie też znajdziesz podobne. Takich książek mozna podac sporo tytułów.
Jesli natomiast masz dostęp do netu to odezwij się na priva- dam ci fajne namiary:) :D

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]