Szanowny Kolego,
Masz absolutną rację. No, może typów szybowców wymieniłbym nieco więcej, ale to nie ma znaczenia. Zwracam Twoją uwagę na wątek
viewtopic.php?t=36218&start=84 a dokładnie na post niżej podpisanego, w którym
Zwracam się do Was z apelem o powstrzymanie się od rozpowszechniania mojego „roboczego zestawienia lotnisk Luftwaffe w Polsce 1939-1945”. Proszę także o nie traktowanie go całkiem serio.
oraz
W zestawieniu zawarłem kilka (4-5) informacji przeinaczonych celowo, aby sprawdzić w jakim stopniu mogę liczyć na wiedzę i pomoc forumowiczów. W dwóch wypadkach okazało się, że błąd szybko wychwycono, a w pozostałych sprostowanie nie pojawiło się do dziś.
Gratuluję Ci wiedzy na temat Grunau i Jeleniej Góry - ani jedno nie doczekało się żetelnego opracowania. Widziałem Twój post z wątku
viewtopic.php?t=36218&start=96 i wiem, iż lotniska z Twojego rejonu nie są Ci obce, ale błagam daj już spokój temu spisowi! Ten wątek nie jest tylko po to, aby zadawać pytania i snuć wątpliwości, ale także ewentualnie podzielić się posiadaną wiedzą, do czego szczerze Cię namawiam. Skrobnij kilka słów o Grunau i Hirschberg, a może też o Alt Kemnitz? Może dysponujesz jakimiś zdjęciami historycznymi, lub współczesnymi obiektów historycznych? Może masz jakieś szkice lotnisk, lub sam takowe nakreślisz? Gorąco zachęcam!