Teraz jest niedziela, 12 lipca 2026, 01:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 2 marca 2009, 21:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Skoro juz jestesmy guru czy cus to moze jeszcze tylko polece z mojej strony naprawde dobre wykrywki serii MD xxx oraz predator :drap , terminator :drap ... nie wiem jak dokladnie sie nazywaja ale koncowki nazw sa "...or" :zekz

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: łolaboga
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2009, 10:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

masz racje dla ciebie najlepszy by był Minelab GP 3500 , co tam bedziesz sie meczył z Ace 150 :D

prosze niech ktos zamknie temat :D albo przeniesie go do humor i rozrywka :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2009, 11:32 
Zamykam temat - odezwe sie za jakis czas -w dziale Humor i Rozrywka .Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 13:43 
Witam - mialem juz ten temat zakaczyc - (ale nie wyrobie ) i mialem tez pisac w dziale humor i rozrywka (Zachecal mnie jeden Gosc) ale nie mam humoru - i bylem dzis drugi raz w terenie z moim garecikiem 150 i nie byla to dlamnie zadna rozrywka -Po przemysleniu waszych wskazowek ( nie pisze tu o tych co wykazali sie cwaniactwem ) bo bylo ich kilku - bylem w terenie okolo 5 godzin , wykopalem kilkanascie kapsli i kupe dziur - doslownie az mna zaczeslo - sprzet bimbal mi prawie caly czas - regulowalem czylosc ,zmienialem z metalu na bizuterie i na monetki -i klapa - i teraz tak albo moj sprzet jest popsuty albo ja nadaje sie tylko do kilofa - bo jesli wy mowicie ze Garrett 150 jest dobry a ja chodze z nim i caly czas mi bimba a jak juz cos znajdzie to nie moge zlokalizowac dokladnie miejsca i okopuje pol metra kwadratowego -a ja nie jestem Robokop .Co ja robie zle ? Czy jesli bym kupil Garrett ACE 250 to ten sprzet ulatwi mi poszukiwania ? p.s mam jedna prosbe - jesli znow co nie ktorzy Panowie chca mi wrzucac swoje madrosci - i konczy sie tylko na pustych slowach - to prosze nie piszcie . Jescze jedna sprawa to Wy jako doswiadczeni w temacie - winniscie pomoc poczatkujacym - a nie pisac teksty Typu , rusz mozgiem itp.- troche Pokory i dojrzalosci Panowie !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 14:00 
Moderator
Moderator

Sprobuj pożyczyć inna piszczalke ( moze np cos co ma takze tryb statyczny) i zobacz czy inny sprzet ci lezy, nie kazdy wykrywacz jest dla kazdego, wiem sam po sobie bo mimo ze chodze z piszczałka juz kupe lat, to do dzis nie cierpie uzywac trybu dynamicznego, a tak na marginesie jak ja kupiłes ??? jesli uzywke od kogos to istotnie jest ryzyko ze moze byc walnieta ( nowa tez moze byc walnieta - ale mozna zawsze reklamowac).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 14:11 
Witam - kupilem uzywany wykrywacz ma 2 lata - i teraz mysle o kupnie ACE 250 -ale Nowego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 14:40 
Moderator
Moderator

eryll napisał(a):
Witam - kupilem uzywany wykrywacz ma 2 lata - i teraz mysle o kupnie ACE 250 -ale Nowego.
A była ta wykrywka na przeglądzie u jakiegoś kumatego elektronika ? Dajesz sobie głowę uciąć, że jest w 100 % sprawna technicznie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 14:49 
No mam nadzieje ze jest sprawna w 100% bo chce ja sprzedac .Kupie Nowego Garretta Ace 250 ( ma ten namierzacz) i jesli cos bedzie nie tak to znaczy ze musze troche pocwiczyc - trening czyni mistrza .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 19:36 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

eryll napisał(a):
No mam nadzieje ze jest sprawna w 100% bo chce ja sprzedac .Kupie Nowego Garretta Ace 250 ( ma ten namierzacz) i jesli cos bedzie nie tak to znaczy ze musze troche pocwiczyc - trening czyni mistrza .

Umów się w końcu z kimś na wspólny wypad, przy kim porównałbyś swój sprzęt i w końcu rozwiałbyś swoje wątpliwości jeśli chodzi o stan techniczny tego Ace. Przeglądając opinie dotyczące Ace 150 i porównując z Twoimi dziwnymi przejściami to wychodzi na to, że stanowisz rzadki wyjątek wśród zadowolonych użytkowników. Moim zdaniem powinieneś od razu zacząć od Ace 250, uniknąłbyś chociaż w części tego rycia bez pinpointu. A tak niepotrzebne bicie piany i irytacja.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: piszczalka
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 20:14 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

z chęcią bym się z toba zamienił na jeden dzień , ja mam 250 . jesli masz dośc kasy to oczywiście że mniej sie okopiesz kup 250 i bedziesz szcześliwy jak ja, a co do twoich poszukiwań to ja raczej bym postawł na poszukanie dobrej miejscówki ;) bo jesli kapsle kopiesz i szaleje na zasmieconym terenie to sie niedziwie że kanarek piszczy :) tak w ogóle skad jestes?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 marca 2009, 20:25 
Witam - tak bylem na pierwszym wypadzie z kumplem i on ma Garrett GTI 2500 - i widzialem roznice i to kolosalna . No ale tez roznica ceny tez kolosalna . Mysle ze dlatego tak mnie wkurzyl ten moj Garecik - i jeszcze jedna rzecz -nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z wykrywaczem i moje pojecie bylo takie - kupuje wykrywacz , place pare groszy i w teren - moje oczekiwania byly takie - namierzam , wykopuje i po sprawie i tu rozczarowanie - nie chce sie usprawiedliwiac ale tak bylo .teraz zaczynam troche rozumiec , i jeszcze naczytalem sie w internecie ze garrett 150 dobry - tak wec poszedlem dwa razy i dla mnie nie jest dobry - mialem wieksze oczekiwania - teraz wiem ze zaplace wiecej np 3,4 tys to mniej sie nakopie i nawkurzam - Pozdrawiam p.s mysle ze juz powoli zaczynam czaic -co w trawie piszczy - koniec pytan w sprawie dobrania sprzetu - ale na pewno jeszcze bede mial wiele pytan -i nie Jednego z Was wkurze - no ale coz ale tak to juz jest - zreszta milo bylo poczytac jak co niektorym Poszukiwacza puszczaja nerwy- spokojnie Panowie i dzieki za wskazowki i pomoc.Wiecej cierpliwosci dla Zoltodziobow

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2009, 11:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mi właśnie puściły nerwy:) Sprzedaj tego Garretta i kup sobie rower, będzie więcej pożytku. Ja też, jak wszyscy zresztą, kiedyś zaczynałem. Ale nigdy nie wychodziłem z założenia, że wyjdę w teren ze sprzętem (a zaczynałem z mutacją Savo - Whites za 100 zł) i monety mi się zlecą do cewki jak kury do ziarna. Poszukiwania, jak wędkarstwo, to zajęcie dla cierpliwych. Ale tu też liczy się doświadczenie. Moja trenerka powtarzała, że dobry wioślarz i na drzwiach od hangaru popłynie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2009, 18:30 
Witam Panie Kapitanie -widze ze jestes cwaniaczek -ale Twoja wiedzia to chyba tylko teoria .Wiesz jak bylem w Twoim wieku tez myslalem ze jestem taki madry ale zycie wiele mnie nauczylo - z tego zwgledu ze do mnie jestes synkiem to Ci wybaczam - a pokory i zrozumienia innych chyba jeszcze sie nauczysz - chyba ze nie ! ale to juz Twoj problem ,.Zycze milego Kopania Alfo i Omego -ha ha ha

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2009, 19:08 
Moderator
Moderator

eryll napisał(a):
Witam Panie Kapitanie -widze ze jestes cwaniaczek -ale Twoja wiedzia to chyba tylko teoria .Wiesz jak bylem w Twoim wieku tez myslalem ze jestem taki madry ale zycie wiele mnie nauczylo - z tego zwgledu ze do mnie jestes synkiem to Ci wybaczam - a pokory i zrozumienia innych chyba jeszcze sie nauczysz - chyba ze nie ! ale to juz Twoj problem ,.Zycze milego Kopania Alfo i Omego -ha ha ha

Kolega, to tak obserwuje, ze sie od samego poczatku bytnosci na forum prosi o ... tu wpisac propozycje o co sie prosi .... :666 , a powaznie to kolego wez wyluzuj, ludzie Ci radza jak umieja, a Ty ich atakujesz :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2009, 19:11 
Porucznik
Porucznik

eryll - z Twoim podejściem do kopania to czy bedziesz miał wykrywkę za 100 zł czy też za 10.000 zł będzie tak samo. Pierwsza rzecz to nie od razu w teren z nastawieniem, ze tyle wyciągnę, że do domu nie doniosę. Pierw to na łąkę lub pole, zabierz ze soba kilka monet, kapsli i itp. Naucz się słuchać sprzętu, poznaj go i daj mu szansę. To, że spodnie mokre, zimno, że upaprzesz się w błocie i ukopiesz jak dzik aby wyciągnąć jakieś maleństwo - czy w tym wszystkim nie o to chodzi? Nie ważne co znajdziesz, ważne iż ruszysz się z domu, poznasz kawałek historii, wielu wspaniałych ludzi, którzy też chodzą i to wcale nie dla fantów. Ważna jest atmosfera, a uwierz mi, że na spotkaniach poszukiwaczy jest wspaniała i nie jest ważne czy masz jabelka czy jakiegoś sprzęciora za kilka lub kilkanaście tysięcy. Moja propozycja jest taka abyś jeszcze raz się zastanowił czy to ma być Twoje hobby czy też uległeś kaprysowi, bo tego jeszcze nie próbowałeś. ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]