|
Choć pogoda nie rozpieszczała znalazła się ekipa na wypad pod Stargard w poszukiwaniu śladów historii narodów od wieków zwaśnionych. Poltko już kiedyś poznane, do zasobnych nie należace ale za to przestrzeń i różnorodność ( ścierniska, odłogi, orne, po wykopkach) Każdy jednak coś tam trafił bo nie ma poletka bez monetki czy guzika. Mam nadzieję, że wszyscy po koleii (sl15, Dawid, Domino, Przemek, Ksiądz, Smuda) zaprezentują swoje znaleziska i parę słów dorzucą. U mnie specjalnych rewelacji nie było. Tak jak tydzień temu trafiłem srebrny naparstek z miejscem na kamień ale bez kamyka, niestety trochę zgnieciony. Poza tym złotówka 1949 w mocnej patynie, 3 razy 50 fenisiuów aluminiowe ( dwa to padlina nie nadająca się do prezentacji), 10 fenigów z 1924 roku ( te to zawsze piękne wychodzą niczym ze złota) , fenisia miedziaczka ale w pięknym stanie) , kilka plomb ale jedna ciekawa bo z orzełkiem w koronie więc raczej rzadka jak na ten teren, sporo guzikow ale tylko dwa zasługują na prezentację ( duży napoleoński z liczbą 11 i jeszcze większy z orłem chyba pruskim i tu będę prosił o identyfikację ale w innym dziale)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano niedziela, 12 listopada 2006, 23:15 przez Ziboli, łącznie edytowano 1 raz
|