Teraz jest niedziela, 11 stycznia 2026, 18:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: :fon Z wykrywaczem na rowerze...po Polsce
PostNapisane: piątek, 17 marca 2006, 11:52 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy ktoś byłby zainteresowany w lecie - najchętniej w okresie wakacyjnym - na taką eskapade ?
Rower, namiot, wykrywka i w Polskę :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 marca 2006, 13:14 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Jasne. Jak najbardziej. A skad jestes? Bo ja z koncem marca osiadam na stale w Poznaniu. Mam rower i wykrywke. Wiec mozemy cos wspolnie pomyslec.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 marca 2006, 18:34 
Specjalista
Specjalista

Jestem bardzo chętny, bo rower to moje hobby nr. 1 :) Pomysł bardzo mi się podoba, jest tylko jedno ale:
Spanie w namiocie jest niebezpieczne – mogą na okraść i z rowerów i z wykrywaczy. Nawet jeżeli będziemy mieli wszystko w środku namiotu. Polska to niebezpieczny kraj :(
Podobnie ma się sprawa z zostawieniem rowerów i najmitów podczas poszukiwań :(

Jeżeli eskapada rowerowa nie wypali, to ja proponuję eskapadę samochodem – powiedzmy przez dwa tygodnie z miejsca do miejsca.

Ewentualnie skapane tratwą albo kajakami. Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 marca 2006, 19:13 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

SID - przecież możecie tak skomponować trasę żeby sypiać tylko na campingach a nie na dziko.. Dodatkowym plusem jest to, że właściciele campingów znają często okolicznych farmerów i nie powinniście mieć problemów z uzyskaniem pozwoleń na szukanie :1

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 10:20 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
ja kiedys to trenowalem
ale raczej lipa :( robisz 40 km rowerkiem a potem jeszcze trzeba kopac, jak dla mnie to latwiej samochodem, no chyba ze chodzi o wycieczke a nie o efekty kopania, za bardzo meczace bedzie taszczenie tobolow i jeszcze kopanie, no chyba ze postoje beda kilku dniowe :)
pomysl fajny ale trzeba miec kosmiczna kondycje, ja juz jestem za stary :D:D:D:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 18:59 
Podporucznik
Podporucznik

Popieram superstefana.Autkiem to autkiem i co ważniejsze można by objąć większy rejon bo na rowerku to najwyżej dojedziesz do drugiego miasta a gdzie siła na kopanie ??
Ale pomysł jak najbardziej :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 20:30 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowie, ci co kopia ciagiem dluzej niz 7 dni sa dla mnie Herosami. Dwa tygodnie na rowerze plus wykrywka ;) Nawet triatlonisci by tego nie przezyli...

Pozdrwiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 20:44 
Podporucznik
Podporucznik

Witam, pomysł sam z siebie jest bardzo dobry i jak najbardziej do zrealizowania. Ci co aktywnie żyją to nie będą mieli problemów z jazdą i późniejszym kopaniem, sądzę ża ja bym się nadawał bo na rowerze pokonuje spore odległości tylko teraz mam chwilowy zimowy zastój, ale do kondycji szybko się wraca :). Choć doskonale rozumiem tych co wolą tyłek wozić na czterech kółkach :) Chętnie bym się wybrał na taką przejażdżkę gdyby byli chętni raczej z okolic stolicy. A jeśli bierze się pod uwagę jakiś dłuższy wypad to proponuje sklecić sobie jakąś skromną przyczepkę na fanty:)

Pozdrawiam Stachu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 15:22 
Główny Moderator
Główny Moderator

znam jedna osobe w wieku pod 70, on ma kosmiczna kondycje, ja z nim po kilku godzinach kopania padam i musze przeczekac :) mysle ze wiekszocsc ludzi pracujacych w miescie ma slaba kondycje, siedzenie na krzesle i gapienie sie w monitor mocno oslabia :):)
co do rowerow to naprawde jest lipa, zakladam ze cos wykopiecie i co wtedy ??? zostawicie w lesie czy bedziecie jechac dziesiatki km z przywiazanym tobolem z fantami ??? a co zrobicie jak kopniecie cos wiekszego ??? np. lance czy jakis karabin ??? bedziecie z tym paradowac po wioskach az trafi sie jakis byly ORMOWIEC i zadzwoni bo bylej pracy i powiadomi ze przez miejscowoasc xxx przemyka wariat z karabinem na rowerze ?? jak dla mnie wystarczy ze z plecaka wystaje mi wykrywka i trzeba ludziom tlumaczyc ze ta cewka to nie do odbierania sygnalow z kosmosu, to wiekszosc jakos pojmuje, ale karabin to juz nie bardzo jest jak wyjasnic :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 16:36 
Podporucznik
Podporucznik

wiesz ale można to zamaskować, wkładasz go w płucienny worek np: taki jak na wędki i trokami lub na rzepy mocujesz go do ramy i spokój. Ale niestety działa to tylko w przypadku rzeczy długich, w przypadku czegoś większego to rzeczywiście jest dylemat.

Pozdrawiam Stachu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 17:34 
Podporucznik
Podporucznik

superstefan napisał(a):
wystarczy ze z plecaka wystaje mi wykrywka i trzeba ludziom tlumaczyc ze ta cewka to nie do odbierania sygnalow z kosmosu

Ja jeżdżąc z RF.Przy jednym tylko powrocie do domu spotykałem od 4 do8 osób które widząc dwie wystające rurki z plecaka pytali się czy jakąś rybkę złowiłem.A ja co dzień nie nic nie brało :) .Gdy tak teraz pomyślę to pewnie wzieli mnie za niezłego głupola codzień jeżdzi i nic nie może złowić :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 21:04 
Główny Moderator
Główny Moderator

:)
a ja pamietam jak wracalem samochodem trzymajac lance za onknem bo sie nie miescila w srodku, ludzie musieli miec niezly ubaw :)
rowerek jest OK ale "gabaryty" odpadaja, no i z wiekiem czlowiek robi sie leniwy

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]