Teraz jest niedziela, 12 lipca 2026, 06:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Szukam kogoś z okolic Wolsztyna!
PostNapisane: wtorek, 17 lutego 2009, 19:14 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam - od kilku lat bywam co któryś weckend w Wolsztynie - (mam tam dziewczynę) - i wielkie pytanie do miejscowych -- dlaczego nie ma tu w okolicy żadnych ugorów -gdzie szukać - czekam na jakieś rady

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lutego 2009, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

Może dlatego że to żyzne wielkopolskie ziemie i nie ma sensu żeby leżały odłogiem. ;) A tak na serio nie wiem, jeździłem przez Wolsztyn dużo razy i tak mi się coś zdaje że między Wolsztynem a Kargową jakieś ugory widziałem ale pewności też nie mam... Chyba zależy czego szukasz, jak monetek to i tak ugory bym olewał bo najwięcej wychodzi po bronowaniu na ornych polach z wiadomego względu. Jak lasy to tych tam chyba w okolicy nie brak?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lutego 2009, 20:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Można powiedzieć że szukam też monetek , tą trasą Wolsztyn Sulechów często podążam - rozkład ugorów znam na pamięć ale w porównaniu tych dwóch miast to niebo i ziemia w Sulechowie tzw raj talaresowy a w Wolsztynie istna tragedia wszystko obsiane ,a jak nie to rośnie młodnik -jedyny ugorek to boisko piłkarskie - zjeździłem wszerz okoliczne wioski i się załamałem nie ma stary gdzie wejść ,a jak już jest to wykrywka potrafi milczeć przez 20 minut -dziękuje tylko Zbawcy że tu nie mieszkam-uf....
ps - a tak w ogóle to często jesteś w Zielonce - może byśmy zorganizowali jakiś wypad na moniaki i guziory - dzieli nas tylko 20 km

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]