Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 08:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 grudnia 2007, 23:16 
Starszy Sierżant Sztabowy

pojemność niestety 1.2. Kiedyś kupie z 1.6 albo ogórkowym 2.0. taki bylby najlepszy. :) 2 gaźniki, tydzień ustawiania i w drogę :)
Mój jest z 1972r, przeszedl remont i juz niestety nie jest 100% oryginal. Co do spalania to jestem bardzo zadowolony. Wszystkim wydaje się, że pali niewiadomo ile.
no może tak jest .. ale tylko w mieście. z moich obliczeń wychodziło jakies 10-12 litrów/100km. Natomiast poza miastem super. Byłem nim kiedys u babci kolo radzynia podlaskiego ( okolo 550km ode mnie ) i spalał około 6,5 litra/100km. W lesie mysle kolo 8.chyba, że jest mokro i "trzeba" troszke przygazować. (ach ten tylny napęd :) ).
To są tylko moje spostrzeżenia co do spalania i z pewnością każdy garb pali troche inaczej. W zależności od jazdy, regulacji gaziora itp.
W zestawie z Junaczkiem byłby wyśmienity. W domu stoi jeszcze Muscel też jakoś tak lata 70'te ale wymaga małego remontu, który chyba nigdy nie nastąpi...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 grudnia 2007, 23:30 
Generał Broni
Generał Broni

A ja sobie obecnie tymczasowo pomykam skromną aczkolwiek ekonomiczną skodą felicją :)
Pozdro :1

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 grudnia 2007, 23:32 
Moderator
Moderator

Witam!
Nie rozczulajcie się tak nad spalaniem... ;) Inni mają gorzej...to moje jak się zadowoli 20/100 to jest całkiem ok!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 11 grudnia 2007, 00:01 

fajny Jeepek. przyznam bez bicia że garbikiem jeżdże tylko po okolicy albo gdy trzeba jechać w teren. Natomiast gdy dojazd na miejscóke jest dobry to pożyczam od rodziców skode fabie 1.4TDI. W porównaniu do benzynowych potworów można powiedzieć, że spala jakieś 0,00nic :) czyli ok 5 litrów ON. Fotka w okolicy Żywca :). Darze wielkim sentymentem te tereny i odwiedzam jak tylko mogę...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 11 grudnia 2007, 02:11 
Porucznik
Porucznik

Ja używam cuda techniki CCCP, ma apetyt ale jest zagazowany. W lecie zdobywał Wał Pomorski i polskie umocnienia z 1939 w Borach Tucholskich. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2007, 00:52 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
http://auto.gazeta.pl/auto/1,71385,4760966.html

znajomy z warsztatu jedzie jedna z tych furek, jak przyjedzie do kraju to moze wyciagne od niego jakies fotografie :)

tak z ciekawosci ile tu jest ludzi co sie pokazuje na rajdy4x4 ????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2007, 00:57 
Moderator
Moderator

Jeżdziłem ,,za kawalera''-teraz to już tylko się ,,wyciszam'' z detektorkiem.. :1 to już rywalizacja z samym sobą ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2007, 01:09 
Główny Moderator
Główny Moderator

ja samochod traktuje jako nazedzie, do wszystkiego, mozna sie przemiescic o 1000km jak, wyrwac drzewo, przewiezc tone cementu, przespac sie w nim, ale jakos sam z siebie nie katuje go w terenie tak bez celu, nie pojawiam sie na rajdach, bo kazdy start w rajdzie = wizyta w warsztacie, a ze nie mam innego srodka lokomocji to wystarcza mi te wizyty ktore sa wynikiem tego co robie na codzien :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2007, 18:36 
Plutonowy
Plutonowy

przemek napisał(a):
troszkę odświeżamy temat :)...

moje autko jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo... wjeżdża i wyjeżdża ze wsząd... Ma tylko jeden mały minus. Mało prawdopodobne jest pozostanie niezauważonym tudzież nieusłyszanym :)

pozdrawiam

Witam kolegę garbusiarza :1 .Ja jeżdżę takim:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2007, 21:12 
Podpułkownik
Podpułkownik

a moze jest ktos z forumowiczow kto jezdzil mini starszej daty,
:)
[ img ]
jesli jest ktos taki to prosze,niech sie odezwie na pw

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 grudnia 2007, 16:14 
Specjalista
Specjalista

superstefan napisał(a):
http://auto.gazeta.pl/auto/1,71385,4760966.html

znajomy z warsztatu jedzie jedna z tych furek, jak przyjedzie do kraju to moze wyciagne od niego jakies fotografie :)

tak z ciekawosci ile tu jest ludzi co sie pokazuje na rajdy4x4 ????

http://auto.gazeta.pl/auto/1,71385,4760966.html napisał(a):

Trzysta metrów przed obozem spod tylnych kół naszego Range Rovera osunął się podmyty grunt i mimo asekuracji liną wyciągarki ciężkie auto fiknęło kozła w przepaść, zatrzymując się na dachu kilka metrów od drogi. Akcja ratunkowa, w której uczestniczyło kilka samochodów (nieoceniona okazała się zwłaszcza mechaniczna wyciągarka naszego Defendera), trwała blisko siedem godzin. Nadludzkich wysiłków dokonywał zwłaszcza Łukasz Nawalany, który wszedł (dosłownie!) pod maskę wiszącego nad przepaścią samochodu, aby uruchomić jego silnik. W tym czasie Włodziemierz Babicz pokonał co najmniej kilka kilometrów, torując sobie drogę maczetą, będąc zmuszonym nieustannie przepinać linę wyciągarki. Całością skomplikowanej operacji kierował Piotr Kowal. Około północy auto stanęło na kołach i poza wybitą szybą i zdefasonowanym nieco nadwoziem wyglądało, jakby nic mu nie dolegało

http://auto.gazeta.pl/auto/1,71385,4760966.html napisał(a):
Następnego dnia wypadki potoczyły się wartko. Okazało się, że droga za wioską jest nieprzejezdna - niepozorna rzeczka, którą wcześniej auta bez trudu pokonywały, w ciągu kilku dni osiągnęła rozmiary Wisły. Kto dotarł tu samochodem, musiał się z nim rozstać (tak było w przypadku obu polskich załóg). W wiosce i jej okolicach zaparkowało ponad 50 maszyn - być może uda się je wydobyć z dżungli za 2-3 tygodnie. Nas ewakuowały łodziami malezyjskie służby ratownicze oraz policja.

Range Socha bedzie sie najwyzej na pomnik nadawal po tegorocznej edycji Rainforest Challange :)
Wklej Superstefanie swojego Defa :1
A oto moje Disco. Fotki Sapera i FDJ-a.
Land Rover Discovery 300, powoli przygotowywany na wiosenne Chiny. :=

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 grudnia 2007, 20:51 
Główny Moderator
Główny Moderator

nie wkleje bo bym byl za bardzo rozpoznawalny :)
defenderow jest za malo w Polsce, kikaset ???
prywatnych 90' mysle ze cos kolo 150 moze mniej, a tak podrapanych jak moj to chyba nie ma wiecej niz jeden :)

zapomnialem dodac do zalet samochodu ze on prawie potrafi plywac :)
nie mam fotek ale daje rade pokonac wode o glebokosci ponad 1m :) problemem jest to ze jak zapomnimy zabezpieczyc sie przed kapiela to mamy gwarantowana wymiane wszystkich plynow w samochodzie, przerabialem juz taka akcje i od tej pory omijam wszelkie dolki na poligonach czolgowych :)

w kwietniu o malo nie utopilem szefa jednego z podwarszawskich poligonow w takim dolku, woda na rowno z maska, silnik zassal wode, podobnie jak mosty i skrzynia, poziom wody byl wyzej niz odpowioetrzenia :( do dzis pamietam nurkowanie z linka w poszukiwaniu haka w wodzie co mial kilka stopni :)

jeszcze raz przepraszam tego pana ze musial uciekac przez szyberdach na dach i siedzec tam godzine az sciagnalem podlesniczego z odsiecza :) musze dodac ze mialem nadzieje ze pan zadzwoni po jakis czolg zeby nas wyrwal z dolka ale podobno czlogi nie byly zamowiaone na ten dzien i musialem sie zadowolic ARO podlesniczego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 grudnia 2007, 21:46 
Moderator
Moderator

Czy to czasem nie ten? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 grudnia 2007, 22:18 
Pułkownik
Pułkownik

A co powiecie na Tarpana Honeckera ;) ? W czasie powodzi w 97 przejeżdżałem ulicą zalaną na metr i w najgłębszym miejscu spotkałem kolumnę wojskowych starów. Przelało mi wodę przez dach. Dodam , że silnik IVECO , wlot powietrza na dachu, 3 drzwiowy , balonowe opony . Jedyna wada tylny most rozlatywał się regularnie , chyba za 7 razem wsadzili jakiś który wytrzymał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 grudnia 2007, 22:33 
Specjalista
Specjalista

Metr to nie problem. na 80 cm dopiero sie zaczyna chowac kolo pod wode ;) Wypada miec Snorkel ( O czym Stefan zapomnial na poligonie :666 ) A jak glebiej to snorkel i apeksa w zebach :D Tylny most w tajpanie rozlatywal sie pewnie przez te balony ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]