Wielki napisał(a):
To jest sarkazm jeśli nie wiesz co to jest odsyłam do słownika języka polskiego. Więc naucz się czytać ze zrozumieniem i między wierszami ...
Skoro lubisz tytuły (patrz. cytat poniżej) to ja jestem mgr inż. od transmisji danych a tym samym przekazów informacji. Tak więc udowadnianie mi braku inteligencji na podstawie nie wychwycenia "ponoćsarkazmu" jest nie dość, że niegrzeczne, to na dokładkę świadczy o niezrozumieniu istoty przekazu informacji z Twojej strony.
Aby przekaz był wartościowy nie tylko odbiorca musi go zinterpretować jak należy. Nadawca musi stanąć na wysokości zadania i wypowiadać się odpowiednio, aby odbiorca to odebrał jako informację a nie jak śmieć. Mało tego, to na nadawcy spoczywa wieksza odpowiedzialność w tym zakresie :)
Od samego początku naszej dyskusji starasz się być dla mnie nieprzyjemny tylko dlatego, że wytknąłem Ci brak konkretów i bądź co bądź powielanie bzdurnych mitów. Odpisz konstruktywnie zamiast sypać ukrytymi i jawnymi inwektywami, tak :que
Ponadto w języku polskim przyjete jest zwracanie się do kogoś pisemnie pisząc "Ty", "Ci", "Tobie" z dużych liter. Zauważ, że ja tak się do Ciebie zwracam. Twoje "skierowania małoliterowe" są albo dowodem braku wiedzy w tym zakresie, albo działaniem celowym (w obu przypadkach trudno nazwać takie zachowanie grzecznym).
Wielki napisał(a):
Tylko ty możesz pisać – żyjemy ponoć w wolnym kraju. Jeśli autor postu chce kupić Nissana w dobrym stanie to pisząc to chce się dowiedzieć o opinię o tym aucie. .
No widzisz! Sam dostrzegłeś, że autor chciał informacji o konkretnym aucie. A Ty nie dość, że walnąłeś Off Topa pisząc o niviaście, to jeszcze nie wykazałeś się w tej wypowiedzi niczym konkretnym (patrz - bzdury wypisujesz) :)
Wielki napisał(a):
Powielanie? Podałem link z porządnym zestawieniem, a autor jest mgr inż. mechaniki. Więc najpierw sprawdź, a następnie pisz komentarze ...
Hmm, w początku mojej kariery "niwiaściej" jechałem do tego czy tamtego mechanika - super fachowca od wszelakich pojazdów. Jak facet zaczynał mi otwierać klapę "od przodu" to już wiedziałem, że guzik wie o aucie. Mitologia typu: "ruskie auto to można młotkiem i jednym kluczem naprawić" jest dobra do opowiadania przy grillu. Trzeba coś wiedzieć zanim podejmie się temat. Domniemane wypowiedzi jakiegoś gazetowego typka z dyplomem są dla mnie mało wartościowe.
Dyplom uczelni jest tylko potwierdzeniem faktu, że była okazja aby nauczyć się czegoś.
Jeden z moich niwiaścich kolegów jest też po MRiPie na Polibudzie Poznańskiej i nie zauważyłem aby w temacie miał zdanie podobne do Twojego. I guzik ma to z jego dyplomem wspólnego.
Ilu ludzi tyle doświadczeń i poglądów - nie koniecznie kompetnentnych. Co najmniej dwa serwisy łady w Polsce wypowiadają się o tych autach bardzo przychylnie. Ba, właściele tych serwisów "odpychają się" właśnie pojazdami tej marki.
Powiem tak - doznaj sam, a potem wypowiadaj się w temacie, bo póki co przez Twoją wypowiedź cały wątek idzie w maliny :(
Zdjęcie to ja sobie mogę ze złotym Bentleyem zrobić :za
Wielki napisał(a):
aby ukrócić bezsensowną polemikę z IdeL-em, bo Ty chyba wiesz wszystko najlepiej i nie liczysz się ze opinią innych. "Nigdy nie dyskutuj z idiotą...
:)
Jesteś na prawdę WIELKI - obrzuciłeś mnie błotem. OK, ja to przeżyję, ale z takim podejściem to raczej trudno abyś w przyszłości liczył na to aby na tym czy innym forum ktokolwiek liczył się z Twoim zdaniem. Rzeczywiście, Twoje wypowiedzi siegnęły interii. Zarówno pod wzgledem merytoryki jak i zachowania tematu oraz kultury. Czyli kolejny troll -mądrala - dramat!!!
Sorry Stary ale Twój poziom to nie moja liga i jakoś nieszczególnie mam chęć trolować z Tobą.
Z mojej strony przepraszam wszystkich za pomoc WIELKIEMU w wyprowadzeniu wątku w chaszcze
Mimo tego , że w stopce jest - bez pozdro