Teraz jest niedziela, 6 września 2026, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 kwietnia 2005, 21:12 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

siema

Co do oskryptowania to bedzie samorobka czy skorzystasz z jakiegos cms ?

pzdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 kwietnia 2005, 21:42 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
czlowieku spokojnie

ja za kilka dni bede mial ftp z polskimi WIG, problem w tym ze mam malo wolnych wychodzacych, a niestety mega wychodzacych kosztuje z 600-800 zl na miesiac, musze cos wymyslec zeby to jakos dzialalo a zarazem nie zawalilo mi lacza, "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! pytalem autorow skanow czy nie maja nic na przeciw :),
kurcze nie dosc ze mam zamiar robic za Matke Terese to jeszcze poganiaja :):):):)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 19:36 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wiesz jak to jest, jak coś dajesz to musi być jak za darmo i na pewno musi być już, to jak z klientami na giełdzie :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: a może to w czymś pomoże?
PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2005, 11:29 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jest takie podobne forum
Wałbrzyska Grupa Sztolniowa - to nie jest konkurencja , ale link do niej:
http://wolfbet.com/wgs/viewforum.php?f= ... f9ac21fb68

na forum ogólnym, polecam lekturę postu 'Mapy"

Godzina z głowy - polecam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2005, 17:06 
Zybinek laleczny

Podziękowanie dla kolegi Kazana za wskazanie linku do Wałbrzyskiej Grupy Sztolniowej i instrukcję przesyłania map!
Dzięki jego instrukcją udało mi się umieścić na darmowym serwerze http://img162.echo.cx/my.php?image=wwa18317bq.jpg mapę Warszawy z 1931.

Niestety, serwer ten przyjmuje tylko pliki o wielkości 1 MB, ale koledzy z Wałbrzyskiej Grupy Sztolniowej znaleźli na to prosty sposób - dzielą posiadane skany map np. na 4 części o wielkości nieprzekraczającej 1 MB ! W ten sposób mają dostęp do sporej ilości map topograficznych z okolic Wałbrzycha.

Podzielone skany map łatwo później skleić jakimś programem graficznym np. PanaVue Image Assembler.

Rejestracja na stronę http://www.imageshack.ws/index.php z której wysyłamy skany na serwer jest darmowa i wymaga podania tylko adresu e-mail.

Sam proces wysyłania map jest banalnie prosty i wymaga jedynie zaznaczenia w katalogu własnego komputera plików przeznaczonych do umieszczenia na tym serwerze.

Aby uniknąć sprzedawania tych map np. na Allegro koledzy z WGS wymyślili prosty sposób - w mało istotnych dla poszukiwaczy miejscach mapy położone są białe plamy niemożliwe do usunięcia bez dostępu do oryginalnego skanu!

Czy można prosić kolegów Administratorów o otworzenie osobnego działu Linki do map? Myślę, że koledzy chętnie podzieliliby się posiadanymi skanami map - OCZYWIŚCIE NA WŁASNY UŻYTEK!

Jeżeli ktoś chce uzyskać więcej informacji tym źródle pozyskania map to sugeruję wizytę tu http://wolfbet.com/wgs/viewforum.php?f= ... f9ac21fb68

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]