Teraz jest piątek, 28 sierpnia 2026, 10:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: PRUSKÁ TOPOGRAFICKÁ MAPA 1:25 000 MESSTISCHBLATT (4 CM - KAR
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 10:02 
Zybinek laleczny

Przegladając Internet znalazłem ciekawą stronę na której oferują do sprzedaży černobílá kopie mapy D2/6 PRUSKÁ TOPOGRAFICKÁ MAPA 1:25 000 MESSTISCHBLATT (4 CM - KARTE) http://geoportal.cuzk.cz/ISAR/Data/Databaze/D2/D2_06.htm
Wysłałem e-mail w sprawie zakupu mapy 2828 - Breslau Nord 1886/1934 z prośbą o informację czy mogę zapłacić przez internet kartą VISA. W odpowiedzi dostałem poniższy e-mail;

Cytuj:
Dobrý den,
můžeme Vám poskytnout pouze černobílou xerokopii (na papíru), cena 20 Kč. Pokud nás můžete navštívit, vyhotovíme Vám kopii na počkání, platba v hotovosti ve studovně archivu (Pod Sídlištěm 9, Praha 8, u stanice metra Kobylisy). Studovna je otevřena v pondělí a ve středu 8:00-12:00, 13:00-17:00, v úterý a ve čtvrtek 8:00-12:00, 13:00-15:00, pátek zavřeno.
S pozdravem\
Miroslav Kronus
Ústřední archiv zeměměřictví a katastru
Tel.: +420 284 041 681

Z tego co zrozumiałem jezyk naszych południowych braci to mapy te można kupić w wersji xerokopii (na papíru) ale opłata gotówką w siedzibie archiwum.

Szokujaca jest jednak cena takiej mapy, bowiem po kursie 1 Kč = 14 gr wychodzi 2,8 zł!

Czy ktoś z kolegów będzie w najblizszym okresie w Pradze Czeskiej i mógłby mi pomóc w zakupie 10 szt map?

A może jest na Forum poszukiwacz z Pragi który mógłby mi pomóc w zakupie tych map?

Kawałek mapy z tej serii ponizej.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 10:36 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Podpinam się do prośby kolegi Zybinka :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 23:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kupilem ostatnio takie mapy w topmapie i dla mnie pomimo ze to 1:25000 to uwazam ze pieniadze zostaly wyrzucone w bloto..Sa to mapki z bardzo ladnymi skanami niestety nie ma zadnych istotnych szczegolow na nich typu studnia,komin,ziemianka,krzyz przydrozny..nawet budynki gdzie jest ich kilka sa "popakowane",sa zaznaczone poziomice,rodzaje terenu ale jest za malo szczegolow,przynajmniej jak dla mnie.Tak na marginesie w top mapie za 4 mapki mnie skasowali 6 dyszek..
Moze ktos by doradzil przy okazji skad wziac mapy szczegolowe okolic Szczecina,tak zeby bylo wiecej szczegolow?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 23:43 
Weteran
Weteran

też bym kupił kilka brakujących map :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 czerwca 2006, 21:00 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

tyfus napisał(a):
Kupilem ostatnio takie mapy w topmapie i dla mnie pomimo ze to 1:25000 to uwazam ze pieniadze zostaly wyrzucone w bloto..Sa to mapki z bardzo ladnymi skanami niestety nie ma zadnych istotnych szczegolow na nich typu studnia,komin,ziemianka,krzyz przydrozny..nawet budynki gdzie jest ich kilka sa "popakowane",sa zaznaczone poziomice,rodzaje terenu ale jest za malo szczegolow,przynajmniej jak dla mnie.Tak na marginesie w top mapie za 4 mapki mnie skasowali 6 dyszek..
Moze ktos by doradzil przy okazji skad wziac mapy szczegolowe okolic Szczecina,tak zeby bylo wiecej szczegolow?

popatrz tu
www.landkartendienst-lupp.de

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 czerwca 2006, 23:03 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

witam, prawdopodobnie bede w pradze ale dopiero w sierpniu, nie daje gwarancji na zakup, ale sam chetnie bym tam zajrzal, aby cosik zakupic.
zapraszam na mailowanie , najlepiej na poczatku sierpnia.
powinienem juz cos wiecej wtedy wiedziec. pozdro tom.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 czerwca 2006, 16:24 
Generał Broni
Generał Broni

Jak dobrze pogrzebiesz to te Mestischblatty są do ściągnięcia na necie i nawet nie ma sensu ich kupować (choć 2,8zł to faktycznie żaden pieniądz), osobiście z kolegą ściągaliśmy mapy rejonu Borów Tucholskich i Grudziądza ale skąd to nie powiem bo byłem po paru :piwo a poza tym nie mój to komp był. Oczywiście całej Polski nie było ale mapy były z jakiegoś kujawsko-pomorskiego serwera to i nie dziwota. Co do ich jakości to bywa różnie, ale faktycznie cudów się po nich nie należy spodziewać. Choć widziałem tam np. kilka karczm to teraz zwykle są tam domy :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 czerwca 2006, 14:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ten przedstawia Lesnice, pod Wroclawiem :P
To tak jakby ktos niewiedzial :P

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]