W okolicach Lęborka jest ogólnie straszna lipa. W zasadzie nie było tam żadnych walk (najbliższe to mala potyczka w pogorzelicach i 10km na wschód od miasta). Poza tym znajduje się tam stary poligon (mowią, ze SS), który cały usiany jest niewypałami (moździerze), wielkimi odłamkami etc. pewnie znajdziesz tam i inne fanty ale osobiście po jednym małym incydencie boję się tam już chodzić.
Jesli chodzi o reszte miejscówek, to masz tam starą niemiecką strzelnicę (tzn. jest kilka ale ta jest nieznana i najważniejsza) z ktorej z kazdego wypadu przynosimy kilkadziesiąt łusek SS.
Jesli chodzi o czasy napoleonskie, to znalazlem w lesie tylko guzik napoleoński i to wszystko.
Naprawde straszna lipa. chyba lepiej juz chodzic po starych dworkach :D
Pozdrawiam,
Mateusz
Krichu napisał(a):
Poszukuje jakichs mapek, gdzie oznaczone są miejsca bitew i potyczek z okresu napoleońskiego na Pomorzu, raczej rejon od Lęborka na wschodzie do Szczecina na zachodzie, taki mam zasięg mobilny.
Miałem kiedyś doczynienia z jakąś mapą turystyczną na której były zaznaczone takie miejsca.
Od pażdziernika mam wolne i chciałbym sobie troszkę pojeździć.Dzieki za pomoc.Pozdrówki. Krichu (Trzebiatów) :za