|
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>On 2002-08-26 13:55, Zuzka napisał:
<BR>A ja mam mieszane uczucia. Zamówiłam arkusz map austro-węgierskich. Rabat działa, mapa jest bardzo dokładna i szczegółowa, ale niestety właśnie z tego powodu mało czytelna. Np. okolice Ostrowca Św., to właściwie jedna ciemna plama, ponadto mapa jest skserowana i po przejściu przez ręce kilku osób zaczyna się zacierać. Legenda też jest niepełna - doszukałam się kilku znaczków, które nie sa objaśnione. Znacznie lepiej by było, gdyby arkusze były drukowane i to w powiększeniu, a już najbardziej satysfakcjonującym rozwiązaniem byłaby sprzedaż map na krążkach CD.
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>Dowiedziałam się, że mapy nie są kserowane tylko drukowane na laserówkach, niestety firma nie ma wpływu na jakość papieru. Jest natomiast możliwość druku map w powiększeniu, co powinno poprawić czytelność. Jeszcze jedno - legenda jest niepełna, ale przy mapach Messtischblätter na stronie Topmapu jest szczegółowa legenda w której znalazłam wszystkie brakujące oznaczenia.
|