Teraz jest sobota, 12 września 2026, 22:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 21:48 
Plutonowy
Plutonowy

Witam, <BR> <BR>Tworzę stronę z mapami - nie wiem czy to dobry pomysł, ale jak chcecie to może je przysyłać na <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:kamil_ka@op.pl.">kamil_ka@op.pl.</a><!-- BBCode auto-mailto end --> Możecie je zobaczyć na <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.mapyposzukiwaczy.prv.pl" target="_blank">http://www.mapyposzukiwaczy.prv.pl</a><!-- BBCode auto-link end --> lub <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.mapyposzukiwaczy.website.pl" target="_blank">www.mapyposzukiwaczy.website.pl</a><!-- BBCode auto-link end --> <BR>są tam mapy mojego regionu <BR>Nie umieszczam tego w Giełdzie bo myślę że to dla naszego wspólnego dobra, nie??? <BR> <BR>Pozdrowienia <BR> <BR>Kamil <BR> <BR> <BR> <BR><font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: KamYk dnia 2003-06-30 23:45 ]</font><BR><BR><font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: KamYk dnia 2003-07-01 17:18 ]</font>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 23:34 
Zybinek laleczny

Miałem problemy z dostaniem się na Twoją stronę z mapami. Dostałem komunikat, że taka strona nie istnieje. Za drugim podejściem zobaczylem jednak mapę okolic Szczecin - Gorzów <BR> <BR>_________________ <BR><BR><BR><font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: zybinek dnia 2003-06-30 23:37 ]</font>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 23:39 
Plutonowy
Plutonowy

ops...sorry..poprawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 lipca 2003, 17:20 
Plutonowy
Plutonowy

Strona jest już gotowa!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2003, 00:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Stary dalej jest problem z mapkami. Serwer wyrzuca błąd i mówi że strona nie istnieje. Fajny pomysł z tą stroną !!! Jak zrzucę skan to coś podeślę.

AVE

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2003, 12:42 
Pułkownik
Pułkownik

Kamyk map Pomorza i okololic Elblaga nie mozna otworzyc. Cos musiales namieszac, a w ogóle daj znac, bo jest pewna akcja do wykonania :bond a ty sie wloczysz po jakiejs wiosce, ktorej nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 sierpnia 2003, 00:13 
Plutonowy
Plutonowy

Daję znać;-) :afr Strona będzie poprawiona, ale ten server mnie męczy :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:51 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Gdyby ktoś nie wiedział strona dalej nie działa :)
Mozliwe, iż tak dużo osób się na nią rzuciło, że serwer wykorkował, albo po prostu nie została odpowiednio przygotowana.
To już któryś z kolei adres www na tym forum, gdzie nic nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 11:48 
Kapitan
Kapitan

Rol napisał(a):
Gdyby ktoś nie wiedział strona dalej nie działa :)
Mozliwe, iż tak dużo osób się na nią rzuciło, że serwer wykorkował, albo po prostu nie została odpowiednio przygotowana.
To już któryś z kolei adres www na tym forum, gdzie nic nie ma.

Jak ktoś chciałby skorzystać z tej strony, to by sie dowiedział, ze nie działa :lol:
Zabrzmało to troche jak pretensja do tego forum, ze jakis adres www nie działa.
Od czasu do czasu ma ktoś słomiany zapał i próbuje coś stworzyć ale zapał szybko mija :lol:
Jeżeli chcesz sie dowiedzieć dlaczego strona nie działa to skontaktuj się z Autorem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 sierpnia 2003, 01:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Toper - nie mam jakichkolwiek pretensji do forum, że akurat ta strona nie działa (jestem wręcz bardzo wdzięczny, żę takie forum w ogóle istnieje).
Chodzi mi jednak o to, że często pojawiają się linki do stron, które zwyczajnie nie działają. Należałoby stworzyć specjalny dział w serwisie pt LINKI, w którym umieszczone byłyby adresy działających stron dotyczących naszej pasji.
Z drugiej strony każdy dział ma swojego administratora, który nadzoruje jego funkcjonowanie i usuwa "niewłaściwe" posty (lub tematy).

P.S.
Jeśli kolega KAMYK ma jakieś problemy natury technicznej w związku z działaniem jego strony, służę pomocą!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: dzięki Rol
PostNapisane: piątek, 26 września 2003, 18:52 
Plutonowy
Plutonowy

Witam,

Strona jest przygotowana, a jeżeli Rol chcaiłbyś mi pomóc to załatw mi jakiś server 50MB bezpłatny w którym mógłbym się normalnie zalogować, a podczas przesyłania plików nie rozłączałoby mnie. Wielkrotnie piasłem o tym że ten server nie działa;-(

Dzięki i pozdrowienia

KamYk (Monotematyczny, niespełniony poszukiwacz)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 września 2003, 00:35 
Pułkownik
Pułkownik

Kamyk mam troche mapek,ale nie wiem jak i wyslac, twoja skrzynka Tego nie wytrzyma(ok. 1200 MB).
A moze masz jakis serwer???Bede to systematycznie wklejal ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 września 2003, 19:37 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Niestety nie mam takich możliwości by rozdawać 50 MB serwery. Problem ten można jednak rozwiązac zakładając kilka kont na bezpłatnych serwerach (interia, republika, itp.) i traktowac je jako ftp. Istnieje także wiele zagranicznych serwerów, które oferują nawet po 100 MB (BEZPŁATNE) a w zamian wrzucają swoje banery (gdy na serwerze będa przede wszytskim przechowywane pliki, nie stanowi to problemu).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 29 września 2003, 15:11 
Zybinek laleczny

KamYk,
może warto poprosić administratora ftp://gps.rybnet.pl/ o stworzenie nowego katalogu "STARE MAPY"?
Jest to serwer ftp dla uzytkowników GPS. Aby się do niego dostać to login: <B>GPS</B> a hasło <B>altplgps</B>. Jest tam już sporo różnych map ale najczęściej nowych np. 1:25000, 1:50000, ortofotomapy Otwocka i Warszawy. Nie wiem w jaki sposób można się skontaktować z administratorem, gdyż ten serwer odkryłem przed minutą poszukując map do swojego GPS.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 września 2003, 10:08 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Do Rol'a - co do tych darmowych serwerów - wszystko OK, jeśli wrzucimy tam stronę. Jeśli tylko będziemy uprawiać linkowanie do plików tam pozostawionych, to konta bardzo szybko zostaną wycięte.

I teraz trochę bardziej smutne wiadomości - mamy inicjatywę stworzenia archiwum map, ale chyba niestety nic z tego nie wyjdzie :(. Problemem jest właśnie miejsce na serwerze. Zybinek podesłał mi mapę północnych okolic Warszawy z 1933 roku, która po połączeniu zajmuje ponad 5MB. Ja za dużo map nie mam, ale to co mnie interesuje, to "tylko" 50 MB. Do tego ze 2-3 CD-ROMy z wypalonymi innymi częściami kraju (na razie mnie to nie interesuje, ale może kiedyś się to przyda) ściągniętymi z sieci. Wiem, że Wy też macie duże archiwa - np. karas1979 pochwalił się 1,2GB... Problem jest w tym, że nie mamy gdzie tego zeskładować do pobierania. Jasno widać, że aby przedsięwzięcie się powiodło, to potrzeba lekko 5-10GB!!! My niestety na forum i strony poszukiwańskarbów.com mamy tylko 0.5GB, także wszystko wiadomo. Niestety nie widzę możliwości zmiany tego - miejsce na stabilnych serwerach słono kosztuje, zwłaszcza w takiej objętości.

Także uważam, że ambitne plany stworzenia archiwum map spełzną na niczym! Nie stresujcie się jak zobaczycie, że ktoś tworzy własne "archiwum map" - to nie jest proste i wydaje mi się, że tak szybko jak dana strona powstanie, tak szybko zniknie czy popadnie w zastój.

Pozostaje jeszcze taka mała kwestia praw autorskich - nie wiem, czy mamy prawo zamieszczać skany map - prawa autorskie obowiązują i dyskutowaliśmy już tu na ten temat.

Jednak widzę światełko w tunelu - nic nie stoi na przeszkodzie, abyście się ogłaszali ze swoimi zbiorami, chęcią wymiany czy zapotrzebowaniami. Można by stworzyć na tym forum wątek wymiany i się dogadać na ewentualne wymiany! :za Ja np. szukam wszystkiego na południe od Warszawy w kwadracie Warszawa-Radom-Łódź-Wisła. Osoby wspólnie zainteresowane tym terenem i chęcią wymiany zapraszam na priv.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]