Witam Szanowni Forumiacze!
Karkonoszach i Sudetach.
Jestem amatorem, poszukiwaczem od 10lat i Kocham Sudety i Karkonosze. Zbieram dla siebie nie dla zysku. Proszę jeżeli jest to możliwe o wskazówki znalezienia nie jakiś unikatowych okazów lecz przeciętnych. /Dziękuje już teraz/
1. Szklarska Poręba- co mogę znaleźć w wyrobiskach starych kopalń pirytu przy zakręcie śmierci? Co mogę znaleźć w Kruczych Skałach? Gdzie w Złotym Potoku jest ametyst? Co mogę znaleźć w górnym piętrze kopalni Kwarcu Stanisław? Co mogę znaleźć w nieczynnym kamieniołomie na Rozdrożu Izerskim?
2. Karpacz- co mogę tam znaleźć i gdzie konkretniej? Czy w Sowiej Dolinie coś znajdę?, i czy te sztolnie są dostępne?
3. Kowary- czy można znaleźć coś w nieczynnych sztolniach po uranowych i czy są dostępne? Oraz czy na hałdach po kopalnianych coś znajdę?
4. Miedzianka- zna Pan może lokalizację otworów wlotowych tamtejszych sztolni? I co mogę tam znaleźć? Oraz co można znaleźć na hałdkach po kopalnianych?
5. Wieściszowice(Kolorowe Jeziorka)- gdzie tam są otwory sztolni i co tam mogę znaleźć? A na hałdkach?
Pozdrwiam: Mar
ewentualnie piszcie:
mariusz.b0@poczta.onet.pl
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i chęci!!!