|
Witam
Ciesze sie Skarbnik ze dochodzisz do zdrowia. Ale z tą czaszka to mi moja "szczeka " opadła jak to przeczytałem. Obyś miał rację !Ja dziś zaprezentuje to co obiecałem Wam kiedyś - moje " łupy " z wczasów w Słowacji ! Nie sadzicie ze troche dopisalo mi szczescie?
Pierwszy raz na wczasach i zaraz udało mi sie znaleźć taki minerałek ( kolega mi go oznaczył na cytryn a co wy sadzicie ?)w potoczku ( nie zdradze gdzie …). W sumie dużą bryłę rozbiłem na 10 części . Tutaj prezentuje kilka z nich .Z Czorsztyna przywiozłem ładny kwarc ( foty nastepne ) . A na końcu mała małża ( ok 1, 2 cm ) ktora znalazlem w kamieniu zabranym w poblizu Jaskini Bielskiej w Tatrach Bielskich w Słowacji . Ładna tabliczka geologii poinformowała nas o Karbonie wiec okaz jest z tej epoki . Moze ktoś coś rozpoznaje ? W tym roku znowu śmigam na Słowacje , bede miał nos przy ziemi , może znowu dopisze mi szczescie , oczywiście znowu będę miał domek nad potoczkiem skad pobrałem ten cytryn ( ale to w Polsce skad robimy wypad za granicę ), może znowu dopisze mi szczescie …??? Czekam na opinie dotyczace okazów .
Pozdrowienia
Tomek Piecuch
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|