|
No, koledzy "kamieniarze", aż się prosi, aby w tym dziale podwiesić krótki przewodnik do rozpoznawania meteorytów. Taki, aby na podstawie kilku podstawowych i najbardziej charakterystycznych cech laicy, tzn. bywalcy pozostałych działów, mogli rozpoznać czy kamerdoły, które czasem trafiają się pod wykrywkami mają nieziemską proweniencję, czy też są "made in huta".
Ja też znalazłem dziwną bryłkę - wykrywacz reaguje, wagowo zbliżona do cyny, niestety kształt nie jest obły i gładki, lecz raczej chropowaty (jednak jakaś szlaka?), struktura trochę ziarnista, błyszczą się tam jakieś grafitowe i srebrne kryształki, całość koloru granatowosiwego, średnica ok. 1,5 cm. Już widzę Wasze odpowiedzi, że znalazłem bryłkę żużla. Ale takiego żużla, to ja jeszcze nie widziałem. W sumie to jest mi obojętne, mogę wyrzucić do szamba nawet kamień z Marsa, ale podobno ludzkość i jej nauka może na tym stracić, więc wykazuję się obywatelską postawą i pytam Was: KI DIABEŁ ? :que
A swoją drogą, to oczko wodne Karasia, to jak na mój gust, to kraterek po uderzeniu meteorytu grubszego kalibru. Uważam, że użytkownicy tego działu powinni wydelegować ekspedycję badawczą, która dokonałaby wizji lokalnej. Pewnie parę metrów pod ziemią jest obiekt wielkości buraka cukrowego i czeka od tysięcy lat, aż go ktoś wydobędzie, pokroi, sprzeda uniwersytetom w USA i Anglii i stanie się bogaty.
Test
Ostatnio edytowano piątek, 19 marca 2004, 01:48 przez Test, łącznie edytowano 1 raz
|