Slimok napisał(a):
Witam!
Otóż chciałbym zakupić sobie kit do jabla i sam sobie go poskładać. Nie jestem elektronikiem i kompletnie sie na tym nie znam, ale jak mawiają masz łep i ch... więc kombinuj (to skombinowałem kuzyna elektronika xD), więc myślę , że dam sobie z tym rady. Ok teraz pora na pare pytań :
1. Czy rurkę (nie wiem jak to nazwać xD) która będzie służyć za "rusztowanie" do całego wykrywacza kupić plastikową (pcv) czy metalowa też będzie ok. (chodź tu myśle, że lepszy plastik żeby nie wpływać bezpośrednio na jego działanie, ale pytam dla świętego spokoju :P)
2. Czy da radę jakoś tego Jabla "stworzyć" głównie pod monety? Jak tak to prosiłbym o jakiś opis- nie musi być jak dla laika bo jego przetłumaczeniem zajmie sie mój kuzyn elektronik.
na razie to by było na tyle i uprzejmie proszę o odpowiedź :) Tu gdzie mieszkam w średniowieczu była wioska więc głownie nastawiam sie na artefakty z dalekiej przeszłości z tąd pytanie nr 2/
Pozdro
Jabel jest raczej sprzętem militariowym. A rurkę to nie ma znaczenia, cewka górą nie wykrywa. Jednak PCV jest lżejsza, za to dużo słabsza. Myślę że najlepsza byłaby aluminiowa.
PS. Nie miałem doczynienia z Jabelem, więc więcej nie umiem powiedzieć. Ale to tylko taka rada :)