Witam !
Wsadziłem 16F84, bo tego można programować wielokrotnie z tego co wiem to 16C można jednorazowo, poza tym mam 16F :-)
oryginalny hex jest źle napisany - nie działają ustawienia domyślne po włączeniu - zła obsługa eepromu, trzeba trzymać SW4 przy starcie żeby załadował, poza tym nie wyłącza impulsów przy zmianie ustawień. to już poprawiłem w sumie sam. Teraz robię modyfikacje - zmieniam płytkę - wstawiam stabilizator zamiast zenera 5v i dokładam stabilizację 15V dla wzmacniaczy - powinno to poprawić stabilność, dodatkowo zmieniam wzmocnienia wzmacniaczy (to w tej chwili eksperymentuję) mam wyprowadzone na swojej płytce wyjścia ze wszystkich portów PICa, więc niedługo dodam swoje presety, może jakieś diody sygnalizacyjne, chciałbym wrzucić LCD przynajmniej do pokazywania czasów (to do regulacji i programowania presetów ) ale 16F84 ma tylko 1kb pamięci, w każdym razie wykrywacz jest rewelacyjny (jak na mnie początkującego i tą cenę wykonania :-) ) w domu w każdym razie wyregulować go nie mogę bo mi wykrywa zbrojenia w ścianach :-) muszę wyjść na dwór :-)
Pozdrawiam
i służę pomocą oczywiście
Piotrek
acha - jak chcesz to pisz na priv -
piotr@softel.elblag.pl