Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 20:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Troche gratów... ;)
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 13:55 
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam

Wkońcu doczekałem sie kurtki stan moze nie jest dobry ale ciesze sie z tego co mam, jeszcze tylko pasek do puszki i znaleźć jakiś ładny chlebaczek WH
wtedy juz chyba nic mi nie zabraknie z podstawowego oporządzenia ...

I jeszcze pytanie znalazłem puszke na maske z takim oto pokrowcem... Co o tym sądzicie bo ja nigdy takiego nie widziałem

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 14:21 

Witaj

Jak wyżej napisałem poluje właśnie na jakiś ładny chlebaczek WH bo wiem ze nie pasuje, aa swoja drogą jesteś pewnien ze ten pokrowiec to BW :/ bo myslałem ze to cos fajnego puszka na której był znaleziony pochodzi z 44 roku...

Pozdrawiam i dziekuje

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 14:29 
Chorąży
Chorąży

tak jest to pokrowiec BW.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 14:48 

Ok to dziekuje w takim razie sciagam go ile moze byc wart 15zł??

Pozdrawiam

ps. nie ma ktos do sprzedania paska nośnego do puszki??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 15:39 
Major
Major

ten manekin ma nawet swój urok.weteran frontowy jak nic!mi się podoba :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 21:06 

Witaj

:) dzieki wielkie na razie lepsza kurtka jest poza moimi możliwościami moze w kwietniu zdobęde coś lepszego a co do imienia manekina to za dawnych czasów był po prostu nazywany "juzia" :/

hehe pozdro :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 23:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wygląda jakby od Kurska do Berlina był na pierwszej lini ,Super po prostu pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 00:59 
Generał Broni
Generał Broni

Super, wystarczy w jakieś kronice zobaczyć wycofujący się WH w 45`tym, wypisz wymaluj twój manekin. Powinien mieć do całośc jeszcze min. tygodniowy zarost i spojrzenie przegranego człowieka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 16:29 

Powiem szczerze kurteczka mnie też sie podoba, ale to z uwagi ze jest pierwszą jaka zdobyłem :) Mysle nad jakąś późnowojenną bluza najlepiej m43, w kwietniu postaram sie zlozyc drugiego manekina, jeszcze czekam na nowy pas bez jezyka ze stalowa klamrą który musi do mnie dotrzec w najblizszym czasie, szeleczki i troche innych gratów w tym łądownica do g43 cerata ale to w najblizszym czasie :)

Dodam fotki

A dzisiaj piątek wiec życze wszystkiem udanego weekendu !!!!!!!!!!!!!!!!!! :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 17:25 
Podpułkownik
Podpułkownik

Fjordvangen napisał(a):
No manekin mi się podoba jakieś 5000 razy bardziej niż ideał . Twój manekin ma jaja w przeciwieństwie do mojego .
Chyba będę musiał sobie sprawić taką poszarpaną .

A jeszcze jedno ja bym zostawił chyba ten chlebak bo jak on taki styrany wojną to swój mógł zgubić i trafił mu się właśnie
LW .
Szkoda psuć takiego konkretnego wiarusa jakimiś mintowymi osprzętami .
Jak dorwiesz kiedyś dobrą kurtkę to wtedy sobie do niej dokompletuj resztę oporządzenia odpowiadającego jej stanowi .
Twój manekin jest najlepszy jaki widziałem . Ładuj na niego jak najgorsze stany oczywiście nie zardzewiałe tylko podrapane pogniecione itd .
Jak kiedyś będzie jakiś konkurs manekinowy twój u mnie ma 1 miejsce .
Może byśmy nadali mu jakieś imię ??
Ja nie wiem jakie mu dać bo to musi być coś specjalnego , ale może ktoś coś wymyśli ciekawego .
Pozdrawiam i gratuluje zaj....go manekina

Uważam iz nie masz racji bo ładowanie starych zniszczonych rzeczy jest moim zdaniem mijaniem sie z celem kolekcjonowania militariów manekin jest fajny ale nie pwiem ze super poniewaz jego stan nie jest za dobry ale na poczatek taki moze być, sam miałem kurtke wz 40 w - dobrym stanie ale po czasie zapragnąłem cos lepszego, poczekać uzbierać i miec cos ładnego założe sie ze z czasem pójdziesz tą samą drogą co ja i inni ! Pozdrawiam :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 17:35 

Witaj Arku!! :) dąże właśnie w tą strone, nie trzymam juz niczego co nie byłoby praktycznie w stanie dobrym, lubie rzeczy na których widać ze były używane ale nie podarte czy zjedzone, cały czas expansyjnie staram sie wymieniać stany na lepsze, jeszcze troche i wszystko bedzie chociarzby ładne, Arku a może ty masz jakiś pasek nośny do puszki??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 18:27 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witaj ! I tak trzymaj nie liczy sie ilość ale jakość co do paska nie mam nic sam potrzebuje dwóch jeszcze :( ale od czasu do czasu zobacz na allegro tam sie pojawiają teraz był i poszedł za 85 zł długi i którki ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 19:27 
Chorąży
Chorąży

Z dobrymi ładnymi paskami nie jest tak łatwo, musisz się uzbroić w cierpliwość. Ja przez 3 lata nie mogłem żadnego trafić, a pewnego tygodnia wpadły mi wszystkie 3 rodzaje. Taki jest urok tego hobby, dzięki temu nie jest nudne. :)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 marca 2007, 17:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Szczerze mowiac jak patrze na to co pokazales , ten zlom , to przypominaja mi sie poczatki mojego kolekcjonowania . Tez zaczynalem od takiego zlomu. Dzieki Bogu juz nie zbierma zlomu bo tylko takie smieci zawalaja miejsce. Szczerze mowiac ja bym sie wstydzil pokazywac taki zlom jaki ty pokazales . Jak na to patrze co zaprezentowales to sie nie dziwie ze nikt nie chce pokazywac swoich kolekcji gdy sa chwalone takie jak twoja. Ja na twoim miejscu nie pokazalbym tego co masz , za badzo bym sie wstydzil. Pokazalym dopiero gdy byloby co - tzn jakies porzadne stany przy najmniej w stopniu dobrym albo bardzo dobrym ( nie mowie o MINT stanach bo o te nie tak latwo zwlaszcza w naszym kraju ale wolbym zaiwestowac w takie MINT stany poniewaz zbieranie smieci mija sie z celem ). Mam nadzieje ze nastepnym raze pokazesz co naprawde ladnego. Nie spiesz sie ze zbieraniem niemczyzny - lepiej poswiecic wiecej czasu i zdobyc stana z ktoego mozna byc dumnym niz smiec ktorego nikt pozniej nie bedzie chcial od ciebie odkupic lub z ktorym nic nie ebdziesz w stanie zrobic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 marca 2007, 09:21 
Podporucznik
Podporucznik

Widziałem kolekcje kolegi i szczerze mówiąc to chlebak i kurtka jest w cienkim stanie reszta jest ok. a i tak ładnie się prezentują na manekinie
Wiec nie wiem gdzie te złomy nie każdego stać by kupić sobie wszystko mint a kolega nie pracując i tak odwali kawał dobrej roboty wiec podaruj sobie takie opinie pokaz może swoje fanty zrób przegląd i zobacz czy wszystko jest cacy ?. Typowo polskie jak tu komu dokopać a najlepiej z 2 nóg naraz
Ja w swej kolekcji nie mam wszystkiego z magazynu raz się uda trafić a raz nie niektóre rzeczy były na froncie wiec nie można od nich oczekiwać ze będą nówkami ale ważne ze wszystko jest oryginalne niestety u mnie jeszcze parę podróbek jest ale pracuje nad tym

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]