Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 05:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: mała kolekcja
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2009, 17:59 
Szeregowy
Szeregowy

kolekcja [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ]

Ostatnio edytowano środa, 27 maja 2009, 18:10 przez rbt45, łącznie edytowano 5 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2009, 18:27 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ładne masz panele :) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2009, 18:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Półeczki też :1 A tak na serio ładna ,skromna kolekcja :1 ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 14:55 
Chorąży
Chorąży

Bardzo fajna kolekcja....... myśle że niedługo pewnie wpadnie ci więcej fantów.... tak trzymaj :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2009, 17:24 
Weteran
Weteran

Witam.

Choć kolekcja skromna- chciałabym nadmienić, że każdy z nas- kolekcjonerów- musiał mieć swój początek...

Autor zbioru zwrócił się do mnie z prośbą o wykasowanie wątku... bo... zbyt "malutko" pokazał!

Panowie ! ( bo większość tu panów) proszę wszystkich, o reakcję! Przypomnijcie sobie- swoje, czasem trudne, garbate, przetkane brakiem kasy czy dostępem do sprzętu dni- kiedy zaczynaliście. Pamiętacie to? Jak cieszyła najmniejsza pierdólka? Jak cieszył kolejny może nie o największej wartości eksponat? Jak oczy się świeciły, bo choć bardzo, bardzo wolno- ale zbiór rósł? To zapewne dla większości z Was było nie tak dawno!

A, tu... Mamy kolegę- który targany wstydem - chce zdjąć swój naprawdę piękny początek przyszłej, mam nadzieję wspaniałej kolekcji. Postarajmy się go wesprzeć! Jeżeli on dziś ucieknie - z jedynego, w naszym kraju podforum kolekcjonerskiego- kto wie, czy nie stracimy bezpowrotnie pasjonata. To dzięki takim jak on ludziom, i dzięki takim jak cała plejada tu pokazujących swoje zbiory - pamięć o historii, nie koniecznie zabytkowo związanej z dziedzictwem polskim- ma szansę przetrwać. Nawet jeśli- ta szansa- jest mała... Chyba warto.

Pozdrawiam Kolegę Kolekcjonera, i całą resztę. India.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2009, 18:18 
Kapitan
Kapitan

Czołem!

Skromnie ale porządnie :P Tak jak mówił India , każdy z nas miał swój początek. Ale muszę przyznać że stan fantów w twojej początkowej kolekcji jest naprawdę na wysokim poziomie :1 .Tak trzymać kolego!

I mam taką mała prośbę, wrzuć proszę na forum lepsze zdjęcia hełmików.Proszę ;)

Głowa wysoko , jesteś na dobrej drodze do naprawdę dobrej kolekcji!

Pozdrawiam
btyc

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2009, 21:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

Oj Robert... nie ma co usuwac wątku :) Ładne graty to i popatrzec mozna :) Widze ze moje byle opinacze w kolekcji trzymają sie nadal :)

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 maja 2009, 15:27 
Porucznik
Porucznik

Jeśli o mnie chodzi - to za najwartościowsze uważam kolekcje, gdzie może być i nawet tylko kilka przedmiotów, niechby - ale oryginalnych, w dobrym stanie. I których właściciel wie, co ma - i orientuje się w temacie.

Te "wielkie" kolekcje - to w Polsce wciąż bardzo często wielocetnarowe zbiorowiska przypadkowych, zniszczonych do cna przedmiotów, nijak mających się do siebie - a na tym tle zadowolony Pan właściciel, pojęcia nie mający o czymkolwiek. Nie rozumiejący nic, ale wie, że ma "20 karabynów" wartych mnóstwo "kasiory".

Nie ilość - a jakość. Te słowa powinny przyświecać każdemu rozsądnemu kolekcjonerowi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 maja 2009, 15:32 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

W pełni się z tym zgadzam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 maja 2009, 16:02 
Specjalista
Specjalista

Niestety muszę się z Tobą zgodzić fullriede
A mnie najbardziej dobijają ludzie co prezentują swoje fant a tak naprawde ich nie posiadają bo handluja nimi i na dobrą sprawe na stanie nic nie maja bo czekają na dostawe towaru :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 maja 2009, 17:46 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!Dzięki chłopaki za wsparcie,widzę że dla takich zbieraczy jak ja też jest miejsce na Forum.Postaram się jak najszybciej zrobić fotki hełmów tylko poczekam na plecak i maskę p.gaz.,wrzucę zdjęcia razem.Pozdrawiam!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 maja 2009, 20:14 
Podpułkownik
Podpułkownik

Paiętam jak ja swoją pasje zaczynałem wiecie od czego od nabojów, łusek potem po śmierci dziadka przygarnałem po nim odznaczenia to było około 1987 roku i tak się zaczęło dalej zbieranie militarów róznych, od lat 1993 do 2000 miałem przerwę nic mi nie przybyło (młodość, imprezy itp ;) ) teraz zbieram klamoty WH/SS choć ostatnio nic nie przybywa ale cieszę się że pojawiają sie następni kolekcjonerzy i wiem jak trudno teraz zaczynać kolekcjonerstwo, ale warto po mału w miarę naszych funduszy to czynić. Powiem tak że jak zaczynałęm nie miałem takich ładnych kalmotów jak Ty :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 maja 2009, 23:26 
Major
Major

ariks napisał(a):
Paiętam jak ja swoją pasje zaczynałem wiecie od czego od nabojów, łusek potem po śmierci dziadka przygarnałem po nim odznaczenia to było około 1987 roku i tak się zaczęło dalej zbieranie militarów róznych, od lat 1993 do 2000 miałem przerwę nic mi nie przybyło (młodość, imprezy itp ;) ) teraz zbieram klamoty WH/SS choć ostatnio nic nie przybywa ale cieszę się że pojawiają sie następni kolekcjonerzy i wiem jak trudno teraz zaczynać kolekcjonerstwo, ale warto po mału w miarę naszych funduszy to czynić. Powiem tak że jak zaczynałęm nie miałem takich ładnych kalmotów jak Ty :1

tak jest!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 maja 2009, 18:18 
Szeregowy
Szeregowy

Plecak sygnowany"LUD.KRUMMAG
OFFENBACH M
1941 [ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 maja 2009, 18:22 
Szeregowy
Szeregowy

Tylko szelek brak :( :( :( [ img ]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]