Teraz jest poniedziałek, 10 listopada 2025, 06:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: bitwa
PostNapisane: poniedziałek, 22 maja 2006, 11:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wszyscy ktorzy nie byli w tym dniu na tym polu bitwy niech gorzko żałują i biją się w piersi.Takiego widowiska rekonstrukcyjnego trzech bitw nie widzi się często.Chwała organizatorom i uczestnikom. :1 Byliście super!!!!!!! :1 :1 :1 :bir .Ze swej strony postaram się wrzucić fotki ze swojego "stanowiska"obserwacyjnego ,ale myślę ze stronka "Bitwa Wyrska" zaprezentuje więcej fotek gdzie wszystkich nieobecnych i obecnych zapraszam!! :jump :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 maja 2006, 17:09 
Kapitan
Kapitan

BArdzo fajowo wyglądał ,,ostrzał altyleryjski" :) :) :) :) :) Aż się ziemia trzęsła i ,,latała" :jump Coś pięknego odstawili pirotechnicy chwała im za tą widowiskową prace :1 :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 maja 2006, 17:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Słowa uznania dla rekonstruktorów. Dobra robota :1

Szkoda że grochówki zabrakło :cry:

;)

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 maja 2006, 18:45 
Kapitan
Kapitan

Nie tytlko tobie :) :) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 maja 2006, 00:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam foty wkleiłem ale na OD wiem że są kwasy ale daje linka http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=322052 pzdr Rafi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 czerwca 2006, 01:28 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Naprawde uwazacie ze wszystko bylo ok??Bralem udzial w ostatniej rekonstrukcji i powiem szczerze ze poza Wrzesniowymi pozostale dwie nie byly zbyt ciekawe... :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 czerwca 2006, 02:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuj:
Bralem udzial w ostatniej

ja nie wytrzymałem na głodno - grochówki zabrakło !

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 czerwca 2006, 10:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

No to masz szczescie bo nic nie straciles:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: bitwa
PostNapisane: czwartek, 1 czerwca 2006, 14:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

Trzy fotki przedbitewne. :jump :jump 1/ Obwieszczenie.2/zbiorka na "Sowińcu".3/ Przed bitwa!! :jump

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 czerwca 2006, 09:57 
Szeregowy
Szeregowy

G.Luz napisał(a):
Naprawde uwazacie ze wszystko bylo ok??Bralem udzial w ostatniej rekonstrukcji i powiem szczerze ze poza Wrzesniowymi pozostale dwie nie byly zbyt ciekawe... :cry:

Kolega G.Luz podjął dosyć ważną kwestię. Samo bieganie i strzelanie powoli się wyczerpuje. Scenariusz musi obejmowac także inne smaczki. Wystarczy spojrzeć na inscenizację "Akcji pod arsenałem" - najpierw pokaz warszawskiej ulicy z lat okupacji a dopiero potem sama strzelanina, która była punktem kulminacyjnym.

Jeśli chodzi o inscenizację 17 Września z Wyr to my byliśmy zmuszeni stworzyc porządny scenariusz, gdyż ... okazało się, że zabraknie dla nas strzelającej broni - na całą inscenizację były chyba 2 sztuki, z tego jedna wypożyczona za własne pieniądze + 2 nasze hukowce. Dlatego po prostu zmuszeni byliśmy napisać dramatyczny scenariusz (ulotki, strzał w plecy, rozbrojenie). Było to ogromna improwizacja, gdyż większość z osób odtwarzających sowietów brała udział w 1 inscenizacji i miała na przebranie 10 minut (dopiero później okazało się, że gaszenie trawy zajmie trochę czasu, ale wtedy już staliśmy na pozycji wyjściowej). Sporo rzeczy zabrakło (m.in. wykopania polskiego słupa granicznego, które było w 1 wersji planu), parę rzeczy nie wyszło tak jak miało wyjść (nie było kiedy przećwiczyć), ale i tak moim zdaniem było fajnie.

BTW mała uwaga: jeśli zdecydujemy się na inscenizację z akcją dramatyczną (dialogi, scenki rodzajowe :) ) a nie tylko strzelanie i bieganie, to cały pokaz musi być blisko publiczności - mam wrażenie, że to co się działo w czasie inscenizacji 17 Września zrozumieli tylko ci, którzy stali po prawej stronie (patrząc od lasu) tego wielkiego pola.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2006, 01:07 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam,Witam!
Jak rozumiem mam przyjemnosc z "Wrzesniowcem":)
Na poczatek to moze sie przedstawie,jestem czlonkiem GRH 101 AB (www.airborne.101.pl) wczesniej bylem "Wrzesniowcem" w tzw. "21"(ale to niechlubny okres)
Piszesz tutaj o Akcji pod Arsenalem,jako uczestnik i pomocnik przy scenariuszu tej imprezy moge ci zdradzic iz sukces byl tylko i wylacznie dzieki:
1)Inscenizajce od Poczatku do konca organizowali Rekonstruktorzy-tak wiec wiedzielismy co jest potrzebne:)
2)Przez 1,5 miesiaca mielismy regularne proby co weekend(oczywiscie w przypadku imprezy typu "Wyry" nie jest to mozliwe)
3)Kazdy,ale to doslownie kazdy znal scenariusz co do ostatniej kropki,byly odprawy z mapka+cw. w terenie
4)Scisle okreslony temat
5)Sprzet uzyty bez przesady
6)narracja lub wprowadzenie musi bys profesjonalne podobnie jak nagłośnienie ,które może zastąpić czasem niewłaściwa broń
i to jest moim zdaniem przepis na rekonstrukcje:)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]