zibi napisał(a):
Kto to jest "Tatar" to doskonale wiem!
W swoim poprzednim poście nie użyłem słowa rekonstrukcja ani inscenizacja i doskonale znam znaczenie tych słów.
Nie zamierzam się z Toba przepisywać, choć czasem mam wrażenie, że tego chcesz. Trochę mnie tylko dziwi, że zabierasz zdanie o naszej grupie nie wiedząc na jakim jest obecnie etapie i wszelkie uwagi pod Twoim adresam zaraz odreagowywujesz robiąc dyżurny i zastępczy temat z naszej grupy. Powiem Tobie, że jestem rozczarowany Twoją postawą, zamiast łączyć to Ty dzielisz, jak ktoś coś robi to w/g Ciebie trzeba zaraz skrytykować i robić to przy każdej okazji. Czy nie znasz czegoś takiego jak współpraca - z tego co widzę to nie. Wiele grup rekonstrukcyjnych ma pewne wady i braki, ale nikt nie robi z nich tematu dyżurnego mającego odwrócić uwagę od innych zagadnień. Już kiedyś napisałem, że w Nowym Sączu starczy miejsca dla wszystkich, a im będzie nas więcej tym lepiej i będzie można więcej zrobić, lecz widzę, że w tej kwestii reprezentujemy oddzielne poglądy.
Witam, wywołany do tablicy odpowiadam,
Skąd mam info na temat waszej grupy, stąd:
viewtopic.php?t=77280
i stąd wiem na jakim jest etapie:
http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/4627
Więc skoro tak się zaprezentowaliście w publicznych mediach, to nie dziw się, że tak was oceniają???
Może lepiej było wszystko "dopiąć na ostatni guzik" i dopiero wtedy pokazać się publicznie w mediach??? wasza wola...a, że wy inaczej? Sami jesteście sobie winni, jakbyście się zaprezentowali publicznie w pełnej krasie to nikt by wam nic nie zarzucał i ja też, gdyby wszystko było na poziomie,a tak wyszło jak wyszło.A NSMHiE krytyki nie przyjmuje...psy szczekają karawana jedzie dalej.
Co do podziałów...
Kolego Zibi jakiś czas temu zapraszałeś mnie do współpracy, pamiętasz?
Chciałeś bym wstąpił w wasze szeregi i żebyśmy razem założyli nowe stowarzyszenie?pamiętasz? NSMHiE?
Odmówiłem, uzasadniając, że działam już w jednym stowarzyszeniu i to mi w zupełności wystarczy, nie mam czasu należeć i angażować się w działania w kilku.
Ponadto zaproponowałem ze swojej strony połączenie i wasze wstąpienie w szeregi PTH - NS, uzasadniając, że prostsza droga, jest już statut, siedziba etc.
Mogliście śmiało wstąpić do nas(PTH-NS), była by dużo prostsza droga działania wspólnymi siłami oczywiście można więcej zdziałać. Ale ty ująłeś się honorem i podziękowałeś.
Zarejestrowanie nowego stowarzyszenia to kupa czasu i trochę zachodu.
Ale udało ci się założyłeś NSMHiE to sobie działajcie, my wam nie wróg, ale czemu tak boicie się obiektywnej krytyki?
My w PTH nie porywamy się z motyką na słońce, też krytyki obiektywnej się nie boimy!
Jak już wspomniałeś Nowy Sącz duże miasto więc myślę, że jakoś się pomieścimy.