Teraz jest poniedziałek, 6 lipca 2026, 09:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 13:35 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie i czym się podniecać? Kolejnym pseudoartykułem w Kiełbasie Wyborczej? Przecież tam oprócz daty wydania nie ma ani słowa prawdy."Psy szczekają a karawana idzie dalej". To nie pierwszy i nie ostatni taki artykuł. Pewnie niedługo Marcin Wrona nakreci "Pod napieęciem" albo cos w tym stylu i sprawa ucichnie. A my będziemy kopac dalej.
A do tej pseudodziennikarki niech każdy napisze mejla. Skutecznie zapchamy jej skrznkę, moze to ją czegoś nauczy. Chociaż szczerze wątpię.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 13:40 
Podporucznik
Podporucznik

Nie należy się tym martwić, ale jeżeli ktoś (tak jak ja) jest wkórzony, to można go łatwo zrozumieć. Gazeta jak gazeta wszystkie są takie same. Kilka lat temu zmarł mój wujek :( W gazecie napisano że go zamordowano !! i miał jakiejś powiązania z mafią ( w rzeczywistości był cukrzykiem i pod wpływem alkocholu przedawkował insulinę :( ) !! A ich artykół opierał się na tym gdyż miał bardzo rozbudowany dom. A w rzeczywistości był kierownikiem firmy zajmującym się budową wuzków widłowych MERUS. Póxniej gazetka miałą spore problemy ze strony mojej rodziny.

Więc może by tak każdy użytkownik tego forum który chce bronić swojego hobby sam odrębie napisał by maila do tej pani !! Po prostu miała by co czytać i może by jeszcze miło poprosić o sprostowanie tego artykółu !! :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 13:46 
Mr. Sturmgewehr

Lipek napisał(a):
A do tej pseudodziennikarki niech każdy napisze mejla. Skutecznie zapchamy jej skrznkę, moze to ją czegoś nauczy. Chociaż szczerze wątpię.

Nie o to mi chodziło - wtedy uzna wszystkich za bandę troglodytów. Lepszy skutek odniosą rzeczowe argumenty na to, że to co tam popisała to w jakiejś mierze bzdury

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 13:59 
Podporucznik
Podporucznik

Też juz napisałem maila do tej pani. Mówiłem wszystko jak leci (oczywiście z umiarem) I poprosiłem (chociaż wątpie żeby coś to dało) o częściowe sprostowanie artykółu na temat większej grupy poszukiwaczy.

Nie możemy dać se dmuchać w kasze !!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 14:11 
Generał Broni
Generał Broni

Dect źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o pisanie bzdur czy wyzwisk, ale rzeczowych mejli z przedstawieniem naszego punktu widzenia. Gdy otrzyma ich wiele, moze da jej to do myślenia. Ja już wysłałem opinię o tym artykule, zobaczymy, czy odpisze.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 14:13 
Generał Broni
Generał Broni

M40 napisał(a):
70 tysięcy? Ja obstawiam 2 razy tyle.

hm żarujesz chyba ;) skłaniałbym sie raczej za połową podanej w art. liczby
Gdyby było 140 tys poszukiwaczy to chyba bysmy się ocierali o siebie na polach....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 14:43 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Nie przesadzajmy. Artykuł jest dość wyważony i w zasadzie nie jest poszukiwaczom nieprzychylny. Przytaczane są także wypowiedzi znanych archeologów, którzy dostrzegają problem i dążą do znalezienia rozwiązania w którym "wilk syty i owca cała" ;) Opisywana jest realna sytuacja, która jest wynikiem chorego prawa.
Dla mnie dużo groźniejsze ( śmieszniejsze :666 ) są reakcje niektórych czytelników:
Cytuj:
prowadzę z nimi prywatną wojnę

gdzy widzę jakieś zainteresowanie eksplorerów moim terenem, tnę drut miedziany i aluminiowy, dodaję śrut ołowiany a w kilku bardziej złośliwych przypadkach pociąłem nawet kilka srebrnych przedwojennych dwuzłotówek i rozsiewam... Żebyście widzieli z jaką pasją przeczesywali po kilka dni teren, miałem świetny ubaw!!!

~miłośnik starożytności, 17.06.2006 10:57

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 15:44 
Strzelec galicyjski

Witam . Liczba poszukiwaczy jest mocno zaniżona ( tak wynika z artykułu ) - bo w trzech województwach w każdej chałupie jest wykrywka ( ja w chwili świetności miałem 3 szt. naraz) :jump "...klony ,klony będą nas miliony.."" :666 . Pozdr.

Ostatnio edytowano sobota, 17 czerwca 2006, 19:05 przez dalton, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 16:04 
Generał Broni
Generał Broni

na forum jest zarejestrowanych 3tyś. osób na forum Odkrywcy powiedzmy że tyle samo,oczywiście duża część to klony,niekatywni uzytkownicy,lub po prostu kolekcjonerzy sami nie szukający,wiadomo że spora liczba osób nie ma dostepu do netu,lub po prostu są to tylko czytający,ale nawet ta liczba pomnożona przez 10 nijak ma się do tej podanej w artykule....
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 18:48 
Poczciwy Otto

Ale jak ktoś jest właścicielem zabytku i o niego nie dba to można takiego wywłaszczyć. Czemu nie można wywłaszczyć państwa za niedbanie o to co w ziemi?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 18:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

Monty: Zastanawiałeś się kiedyś ilu poszukiwaczy nie (aut. słownik - korzystać przez rz!) z for, albo w ogóle nie ma internetu? Np. w moim mieście jest coś ponad 30 poszukiwaczy, a na forach zarejestrowanych jest dokładnie 6 osób :) .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 19:00 
Poczciwy Otto

To i tak nie daje w żadnym wypadku 70 tysięcy... no chyba że liczyć tych co sobie kupią chińską zabawkę i po tygodniu odłożą w kąt. Ale i tak to chyba nie da 70 tys...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 19:38 
Moderator
Moderator

boli - znowu wrzucają wszystkich do jednego worka, chociaż artykuł jest dość wyważony... Może powinniśmy odpisać ? w końcu wiedza wielu z nas na pewno nie ustępuje wiedzy "profesjonalnych archeologów" czy "profesjonalnych historyków" a do tego wielu z nas współpracuje z ar5cheo lub chciałoby współpracować - za własne pieniądze, harytatywnie wręcz...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 20:48 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ten pan co pocioł srebrne dwu złotówki i ma tyle ubawu to fajny gość niszczyć "dobro narodowe " świadomie. Ktoś wyciągnie coś z ziemi monetka inny fant jest to uratowane, w innym przypadku zaleją to betonem, asfaltem lub postawią dom i zostanie to utracone bezpowrotnie, robi się wojnę z jednej wyciągniętej monety, odznaczenia a prawdziwe dobro narodowe ginie zamki pałace rozpadają się wszyscy o tym wiedzą i jest ok. nie ma kasy i już. Miejsca gdzie nie jednokrotnie spotkamy poszukiwacza to miejsca gdzie " archeolodzy " nawet nie spojrzą kawałek nie użytku jakaś polana. A co do niszczenia ściółki w lesie dołkiem spod saperki "śmiech "widział ktoś jak się zbiera jagody "grzebieniem" po krzaczku zostaje tylko łodyga nie ma jagód i liści a zbieranie grzybów kurek zrywane są całe połacie mchu. Przykłady można przytaczać i przytaczać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2006, 21:15 
Strzelec galicyjski

Witam . Nic na to nie poradzimy taka jest Polska rzeczywistość . Jeszcze trochę a będzie nagonka na kolekcjonerów - bo najlepiej jak ich zbiory zapełnią muzea .A na wykrywki pozwolenia będą dawać :wq Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]