Teraz jest poniedziałek, 6 lipca 2026, 06:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 15:50 
Podpułkownik
Podpułkownik

Mam nadzieję, że jest jak mówicie i że się mylę. Podany link jest zupełnie przypadkowy. Ale się zastanawiam w tym lub podobnym przypadku czy reszta "zestawu" nie została przy znalazcy...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 15:54 
Generał Broni
Generał Broni

Różnie to bywa. Czasami można znaleźć po prostu porzucony ekwipunek-mundur, pas itp. szczególnie w miejscach takich jak Sobieszewo czy Mierzeja, gdzie Niemcy uciekali i zostawiali swój "dobytek". Niby wszystko pasuje do znalezionego trupa, ale tak w rzeczywistości nie jest. Chociaż niektóre aukcje rzeczywiście wygladają mocno podejrzanie :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 18:55 
Kapitan
Kapitan

I zas jeden debil zrąbał opinie całej rzeszy poszukiwaczy. Powini mu na tym komisariacie wytłumaczyć pała że tak się nie robi!
A co do wspołracy kolkecjonerów z naszymi panami :cop to donosze się w pełni pozytywnie :1 .
Widze że lody pomiędzy kolecjonerami i Policjantami powoli pękają. I dobrze :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 20:11 
Moderator
Moderator

btyc napisał(a):
Widze że lody pomiędzy kolecjonerami i Policjantami powoli pękają. I dobrze :)

Jedna jaskółka wiosny nie czyni... Nic nie pęka, nie badźmy naiwni.
Ale tym, którzy sprawę na Policje zgłosili Chwała! Bo to jedyny sposób, aby trwale pozbyć się z naszego grona różnego rodzaju wulgaryzm...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 20:30 
Kapitan
Kapitan

Wiem, że jedna ,,jaskołka" wiosny nie czyni ,ale zawsze jest to jakiś dobry znak :)
A zdjecie tego kolesia powino byc zamieszczone w wiadomosciach o godz 19.30 :wq
Może w koncu by nabrali jakiegoś respektu!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2006, 23:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ciekawe czy do tych co chcieli kupic te czesci od renowki sie doczepili panowie :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 czerwca 2006, 20:28 
Weteran
Weteran

Witam

Wy wszyscy niewinni i czyści poszukiwacze. Krynica mądrości i cnót wszelakich. Osobnicy, którzy kopią i nie znajduja nic -czyli nie są przestępcami...A Wasz wykrywacz zapewne wisi w pokoju na scianie jako obrazek modlitewny...
Ciekawe - kto dał Wam prawo nazywania hieną, kogoś na podstawie niezweryfikowanych doniesień prasowych? Kogoś- komu nie przedstawiono żadnego absolutnie z opisywanych tu zarzutów.

Jak Gazeta Wyborcza pisze o Was źle -to krzyk i lament, że prasa wstrętna i zła. A teraz co? Nagle gazety są opiniotwórcze i są jedyną wyrocznią? Nawet nie macie pojęcia, że zatrzymany był współpracownikiem Fundacji Pamięć, a wszytkie zarekwirowane fotografię -są z legalnych ekshumacji. Może - nie są to zdjęcia smaczne i sliczne- ale całkowicie legalne. Nawet nie wiecie- bo niby skąd, że podczas przeszukania u Maćka , które nota bene trwało od rana -do wieczora, - nie było tam nikogo z prasy!!! Prasa miała informacje od " życzliwego" , -czytaj konkurencji i dośpiewała sobie pasująca sensacyjna legendę. Legendę -która nawet nie była prawdą w kwestii znalezionej broni... Kałachy...hahhaha, Zapomnieli tylko dodać , że wszystko-to legalne deko, i w zebach będzie musiało być zwrócone właścicielowi. Co pewnie troche potrwa. Nie zdołano nawet udowodnic -kluczowego zarzutu - pochodzenia gąsienicy. No , bo jak udowodnić-skoro ona wcześniej nim trafiła na aukcje i w ręce Maćka- miała normalnego, żyjącego właściciela. A nie zadne szczątki z cmentarnej alei...

Problem- tej całej sprawy leży gdzie indziej. Leży on w tym punkcie , który dotyczy "wykaszania" niewygodnej konkurencji. Po raz kolejny - przedstawiciele jednej grupy powiązanej z róznymi instytucjami poprzez obrzydliwe doniesienia i nieudokumentowane do końca pomówienia - starają się zlikwidować ową konkurencję. Znamienne- na portalu Odkrywca w tej chwilii - sa tacy, którzy wprost wystawiaja piersi po medale za swoje czyny. Nie maja nawet za grosz wstydu... Gdyby choć mieli rację...Nie jest to pierwszy przykład takiego działania. Można je mnożyć ostatnio.

Pamiętajcie- Wy Wszyscy niewinni- dzisiaj doniesiono na Maćka... Jutro , kolega z forum może donieśc na Was. ( Na portalu Odkrywca- podałam , kto był informatorem w tej sprawie) . Powodem doniesienia - może być wyłącznie znalezisko, budzace zazdrość i porządanie. Tak więc- na przyszłośc - zanim zaczniecie ferować wyroki -na kimś komu nawet Sąd nie postawił zarzutów - zastanówcie się, z kim dyskutujecie na forach i czy aby jutro, pojutrze za tydzien-podobne komentarze i posądzenie np. o hienostwo- nie będzie posadzeniem was.

Na zakończenie... Dla tych wszystkich- którzy życzyli Mackowi by mu np. grób ch u j a m i porósł oraz innych miłych rzeczy...-info...Ta osoba - została zwolniona, nie postawiono mu zarzutów jakie Wy-nie majacy nic wspólnego z tą sprawą -stawiacie tu. I nie zdziwcie się-jak Wasze groby coś porośnie.

Nie pozdrawiam, India

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 czerwca 2006, 20:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No i wylazła szara, polska rzeczywistość. Zamiast sensacji mamy wszechobecne POLSKIE PIEKIEŁKO zawistnych ludzi. Szkoda, że istnieje także wśród nas :n
Nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić z tego miejsca pomówionego KOLEGĘ....

pzdr,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 czerwca 2006, 21:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

-----------------------

Ostatnio edytowano sobota, 6 czerwca 2009, 14:34 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 czerwca 2006, 21:34 
Poczciwy Otto

No też przegiąłem. Specjalnie jakoś po nim nie jechałem ale... no trochę przegiąłem. Przepraszam.
AAAle... kto w końcu rozkopał ten grób żołnierzy? I czy zrobił to legalnie? Co ze szczątkami?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 czerwca 2006, 23:10 
Kapitan
Kapitan

India to co teraz zaprezentowałeś całkowicie zmienia obraz pisze się rzeczy - błąd ortograficzny!!!!!! Jesli jest tak jak napisałes to PRZEPRASZAM ZA TO CO NAPISAŁEM.
Nie skasuje moich poprzednich wiadomości ,bo umiem się przyznać do błedu.

P.S- I czy mogłbyś dać link do tej sprawy z forum ODKRYWCY?

pozdrawiam btyc

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2006, 00:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jak najbardziej potrzeby kubeł zimnej wody!
Ta powszechna praktyka publicznego potepiania bez znajomosci faktów staje sie juz powoli normą, w paru watkach próbowałem sie temu przeciwstawiac...bez skutku. Mam nadzieje ze to co zrobiła tutaj India bedzie miało konkretniejszy efekt. Zrozumcie ze tak naprawde to tym postem, India ratuje w przyszłosci wasze dupska, KAZDY z was moze byc "bohaterem" podobnej nagonki, wiec wyciagnijcie nauke i jesli juz macie opory stanąć po stronie było nie było, ale jednak kolegi poszukiwacza...to przynajmniej wstrzymajcie sie z publiczna oceną człowieka. Przemyslcie tez fakt, jak bardzo ułatwiacie "robote" wszelkiej masci dnosicielom, a przypomne ze w paru niedawnych wątkach, nawet stwierdzano ze to godne pochwały i ....oczyszcza srodowisko....tu macie doskonały, wzorcowy wrecz przykład "efektów" takigo oczyszczania i "wspólpracy" z organami.... dla tych co jeszcze nie pojeli, wersja "po chłopsku": wystarczy doniesc, a jak sie pojawi informacja w prasie to "srodowisko" samo goscia zgnoi, bez wnikania w stan faktyczny

do kolegi Sirpiotr...niesłusznie przepraszasz za wklejenie linka, takie linki trzeba wklejać, i dobrze ze to zrobiłes, ale podejscie na forum do takich informacji musi byc inne... ustalic fakty, potem ewentualnie potepiac...ba, nawet trzeba...albo "hiene" albo tych co sie postarali by kogos obrzucono błotem...ostatecznie dziennikarzyne który pisze farmazony pod "publiczke"

mam wielki szacunek dla kolegów z tego watku, którzy potrafili powiedziec publicznie, myliłem sie.... do tego trzeba miec jaja. Zupełnie innaczej i żenujaco wyglada analogiczny watek na "O" i reakcje paru osób juz po przedstawieniu faktów przez Indie....obraz nie pozostawia złudzeń.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2006, 01:00 
Weteran
Weteran

Witam.

Proszę nie przepraszać, bowiem-to nie ja zostałam skrzywdzona. Napisałam swoje zdanie-co myślę o takich wypowiedziach i jak wiele krzywdy robią. Kij ma zawsze dwa końce. Tylko należy choć spróbować je zauważyć. Oskarżyc jest bardzo prosto...Jednak tak naprawde- bandytą, hieną czy innym złodziejem można nazwać osobę dopiero po prawomocnym wyroku.

W odróżnieniu od wielu z tego forum, ja sprawę znam nie z wtorkowego wydania gazety - ale od poniedziałku - od momentu jak tylko "organy" weszły do kolegi w Poznaniu. I- jeszcze w poniedziałęk...wyglądało to zupełnie inaczej...Powiem krótko- załamująco ( bowiem info mówiło o samej współczesnej broni i współczesnych materiałach wybuchowych). Wszyscy zachodziliśmy w głowę- skąd taki arsenał w tym miejscu? Jak to sie stało...Bo M, kolekcjonował owszem-ale całkiem inne rzeczy. Dopiero pare godzin - póżniej był prawdziwy kubeł wody- i jasność..."weszli z donosu poszukiwaczy z zarzutem o rozkopywanie mogił w celu uzyskania korzyści materialnych".

Finał znacie-napisałam. W chwili obecnej Maciek ma postawiony zarzut o posiadanie amunicji bez stosownego zezwolenia. Będzie odpowiadał z wolnej stopy.Wszystkie inne pomówienia ( te od informatora) - nie zostały potwierdzone. Jednak- nie jest to koniec tej sprawy...-a prawdopodobnie nie będzie to koniec dla gazety która opublikowała tekst o tym zdarzeniu. Z tego co wiem - najprawdopodobniej już dziś po rozmowie z adwokatem, będzie wiadomo-czy gazeta i jej rewelacje zostaną zakarżone o pomówienie i naruszenie dobrego imienia M. Myślę, że w tym wypadku- będzie to zależało od tego- co i w jakiej formie zaproponuje prawnik. Mam nadzieję- że poprze tę decyzję.

Jak dla mnie- smutne jest- że brak logiki w ferowaniu wyroków. Bowiem raz- gazety są dla Was be, bo źle piszą o środowisku...A już 10 dni później- traktujecie je jak wyrocznię.

Zamiast - z rozpędu piętnować takie przypadki- należałoby zastanowić się, co można zrobić- żeby ustalić stan faktyczny przedstawiony w artykule, sprawdzic i mając wiedzę- nawet spróbować pomóc jeśli ma się takie możliwości. NO, ale ...chyba za dużo wymagam- zabrzmiało niemal jak bajka...

India

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2006, 01:45 
Mr. Sturmgewehr

Skoro India ma rację to cała sprawa o kant :dupa , za przeproszeniem.

I, w mordę jeża, szkoda tego MKb 42(H) bo śliczny ziemniak... :cry: :cry: I to jeszcze z mocowaniem na bayo... Mam nadzieję, że :cop albo prokurator nie każe tego przerobić na żyletki bo to rzadki fant...

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2006, 11:56 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

India i tu i na forum odkrywcy napisałaś jak wygląda cała ta bulwersująca sprawa.O naszym zawistnym światku jaki jest każdy wie. Co się pisze w gazetach też wiemy. Ja mam tylko jedno pytanie na które tak prawdę mówiąc nikt jak do tej pory nie udzielił odpowiedzi,bo to ,że grobu nie rozkopał Maciek wiemy już od Ciebie, a co z tym żelaztwem o które cała sprawa się toczy? Ta gąsienica i kółko pochodzą z tego grobu czy nie ?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]