Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 09:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 września 2003, 18:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

A propos moich wcześniejszych obietnic, to własnie wysyłam Robiemu wspomnaną przeze mnie publikację.
Tekst pochodzi z Prokuratury i Prawa nr.11 z 2002r.

Tak na marginesie, chcę jedynie zaznaczyć iż przy uregulowaniach prawnych dotyczących meteorytów autorzy powołują się na starą ustawę (a nie na te nowa, która obecnie weszła). Stan taki wynika z faktu iż w czasie gdy publikacja wyszła, obowiązywała poprzednia ustawa. Dlatego też poszczególne artykuły musicie odnosić do aktualnego stanu prawnego. Gdyby były z tym problemy to oczywiście napiszę.

Pozdrawiam

Inka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 września 2003, 17:16 
Moderator
Moderator

I znow zostalem przestepca./po przeczytaniu tego artykulu/
Tym razem przez moja kolekcje paleanto-mineralologiczna.

Czy w tym kraju cos jeszcze wolno?
Oprocz placenia 110% /albo i wiecej/podatkow.

No ale-my przestepcy-handlujacy dziedzictwem narodowym-mamy z czego placic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2003, 01:48 
Kapral
Kapral

witam wszystkich i pozdrawiam naszych mądrych polityków i sprytnych archeologów.
jestem kolekcjonerem kapsli starych, PRL, współczesnych chodzę z wykrywacze po polach, drogach w około starych zamków i dworów oraz folwarków bo wokoło tych obiektów występują. Kapsle są wszędzie, monet nie zbieram bo nie przestawiają dla mnie żadnej wartości nawet złotych. Czy muszę starać się o pozwolenie na poszukiwanie kapsli? Może ktoś ma adres e-mail do instytucji która je będzie wdawać wysłałbym zapytanie.
Chciałbym zaznaczyć że wykrywacz kupiłem z myślę o poszukiwaniu kapsli przed wejściem ustawy w życie która niby ma zabraniać używania sprzętu elektronicznego do poszukiwań, jeżeli tak jest to pewnie nasz rząd zwróci mi koszty zakupu Minelaba Explorera. :anty
Praworządność i Sprawiedliwość na pierwszym miejscu!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]