Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 15:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 października 2004, 21:12 
Porucznik
Porucznik

Tubylec napisał(a):
To strona maniaków, a nie wywrotowców.

:jump
Dzięki - już długo szukałem określenia na to co robie :)
A tak do tematu to szczerze mówiąc nie ma co się dziwić ...
Każdy wie, że media robią nagonkę na ludzi z wykrywaczami - wg. ich rozumienia handlarzy bronią i niebezpiecznych ludzi.
Wiadomo, że zdarzają się przypadki, że takie obawy nie są bezpodstawne.
Ludzie mają różne zawody a prawo jest prawem. Nie pochwalam tego, ale czasami panowie z wąsami w niebieskich mundurkach robią dobrą robotę i nie ma co ich demonizować. Wiadomo, że nasze zainteresowania mogą czasami wydawać się dziwne, ale bez przesady .... Ludzie są dziwni z natury, tylko różnie rozumieją słowo "dziwni".
Dodam, że policja to malo - mojego kolegę ksiądz z ambony zwyzywał :D
Nie sądzicie, że takie czasami wręcz śmieszne zdarzenia dodaja dodatkowego smaczku w szukaniu??

POZDRAWIAM
Royalty

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 października 2004, 22:13 
Generał Broni
Generał Broni

Podzielam też Twoje zdanie, Tubylec

Jestem maniakiem i zdaje sobie z tego sprawe.
jeśli ktoś z ciepłego łóżeczka zrywa się o 5.00 tylko po to by łazić po polach w wątpliwą pogodę narażając się na przeziembienie, wyskok dysku i przecharowanie z saperką i wykrywaczem w ręku to musi być maniak!

Ale mi z tym dobrze a tych podsłu.c.h.u.jacych i sprawdzających to mam o tu :dupa bo sam posiadam zdolność oceny swojego patriotyzmu i umiłowania Ojczyzny. Myślę że większość z nas tu jest mniejszymi bądź większymi maniakami.
Ważne by nasze maniactwo nie skończyło się źle dla naszych najbliższych jak to miało miejsce w Wólce Pełkińskiej pod Jarosławiem 2 miechy temu......
Niedługo zamieszczę artykuł na formum o śp. Jasiu Machu ze zdjęciami tego co w swoim krótkim życiu zebrał i co - niestety - zostawił dla potomnych. :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 października 2004, 22:31 
Kapitan Petersen

Witam

A nie zastanowiło Was, czy wśród nas są
niebiescy w cywilu, którzy są prawdziwymi
poszukiwaczami i jednocześnie niejako
przypadkiem mundurowymi? To przecież
normalni ludzie, a hobby nie wybiera.
Jeden goni z wędką, drugi z piszczałą,
a trzeci dogląda uli. Są wśród nas celnicy,
pogranicznicy, strażacy, są pewnie i policjanci...

Pozdrawiam

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 09:32 
Generał Broni
Generał Broni

A to teraz żeś naprawdę mnie wystraszył!!!
Od dziś mówię szyfrem.
Na początek moja opinia o Policji - :wq

teraz zamanifestuję swój stosunek do takich policjantów którzy chodzą z wykrywką a donoszą na innych - :anty

A tak w ogóle to Policja :cop jest po to bysmy spali spokojnie :z , żeby pijaki nie chodziły po ulicach :dnc i żeby łapać gangsterów :mg:
My natomiast robimy dobrą robotę :ang więc niech się od nas odczepią! :bat

Kocio

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 11:01 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Cytuj:
Na początek moja opinia o Policji - :wq

Kocio, uwazam, ze jestes absolutnie niesprawiedliwy. Jasne, ze wszedzie znajda sie czarne owce - rowniez wsrod poszukiwaczy. Problem policji w tym kraju polega na kompletnym niedofinansowaniu, absolutnie nieadekwatnej placy w porownaniu do odpowiedzialnosci oraz niebezpieczenstwa roboty, a na dodatek dochodzi dolujacy, niemile zanizony status spoleczny, wywodzacy sie jeszcze z czasu PRL, gdzie policjant byl z zasady smieciem, sku... i golemem znienawidzonego systemu. Uwazam, ze najwyzszy czas odkreslic przeszlosc gruba krecha. Badzmy szczerzy... Gdyby nie oni, to w tym kraju doszloby juz do calkowitej anarchii. Na dodatek przecietny policjant jest na samym dole piramidy egzekutywy, i niestety to on przy jakis nie milych akcjach jak skonfiskowanie kolekcji lub innych, zostaje przez poszkodowanego obwiniony, mimo, iz moze on sam uwaza prawo, lub jego poszczegolne watki, za paranoje.

Nie zapominajmy o tym.
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 11:25 
Generał Broni
Generał Broni

Szanowny Kolego Bacchusie:

Zwróć uwagę, że interpretacja owych znaczków w dymku jest dowolna. Ja też uważam - co zresztą napisałem - że policja jest po to bysmy spali spokojnie a zatem po to by łapać wszelkich degeneratów, przekrętasów itd. Mi dotychczas policja nie zaszkodziła a wrecz pomogła. Mało tego, jestem w kole myśliwskim "partyzant" gdzie 80% to szychy z policji.

Podzielam Twoje zdanie a w zasadzie to nie podzielam bo mam takie samo, że policja jest narzędziem w rękach sędziów i prokuratorów jak również wykonawcą końcowym pewnych zarządzeń czyli spełniają funkcję kontrolująco-egzekwującą. tak jest na całym świecie i gdyby nie ich mozolna praca to byłoby przej...ne.

Ale przeież we krwi każdego polaka jest odrobinka drwiny i fałszywej pogardy dla tego zawodu......
Nie ma co tragizować
Non tragioso set complemente!!! jak mówią rosjanie.....

Fuckt fucktem przeszkadzają nam - choćby psychicznie czuć pełen komfort psychiczny na wykopkach ot co!

:ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 12:54 
Kapitan Petersen

Kocio napisał(a):
teraz zamanifestuję swój
stosunek do takich policjantów którzy
chodzą z wykrywką a donoszą na innych - :anty

Kocio. Nie zrozumiałeś mnie. Nie pisałem
o policjantach - poszukiwaczach, którzy
donoszą na innych. Sądzę, że takich nie ma.
Jeśli chodzą z wykrywką, to czują bluesa i już.

W pełni popieram opinię Bacchusa w sprawie
policjantów. Sądzę, że policjant-poszukiwacz
miałby spore opory w ujawnieniu na forum swej
profesji. Jak dla mnie - może ujawnić, mnie nie
robi różnicy, czy jadę na wykopki z nauczycielem,
czy z policjantem. Jeśli chodzi z wykrywaczem to
znaczy, że łebski z niego gość.

Kocio napisał(a):
Fuckt fucktem przeszkadzają nam
- choćby psychicznie czuć pełen komfort psychiczny
na wykopkach ot co!

Sądzę, że nasz stan psychiczny zależy w dużej
mierze od nas. Nie sądzę, abym chodząc po polach
i łąkach z wykrywką robił coś tak złego, żeby
zasługiwało na ściganie przez policję. Dlatego nie
uciekam na oślep przed każdą dwunożną istotą.
Wyluzuj się stary, myślisz że policja nie ma nic
lepszego do roboty niż ścigać jakiegoś tam Kocia
na polu z kapustą? I wszystko po to, żeby odebrać mu
jakiś medalik i parę pfenigów? :)

Chyba że ktoś patroszy niewypały albo ryje w
stanowiskach archeologicznych... Ale to już inne
klocki i inne żołnierzyki...

:pa

Test[/list]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 13:31 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

witajcie , sku....syna ktory np. rozkopuje celowo groby ludzi z checi zysku bo moze znajdzie np.zloty zab lub obraczke to sam osobiscie bym zatrzymal i przekazal w rece scigania ,nie wiem czemu uczepiliscie sie tych biednych policjantow ktorzy z reguly wykonuja w miare dobrze swoje obowiazki(nie mysle o ruchu drogowym:)) a nikt nie czepia sie sukinsynow post komunistow ktorzy siedza nadal przy zlobie i to oni wlasnie wymyslaja debilne ustawy i zarzadzenia ktore czy chcial czy nie zwykly policjant musi wykonac ,nie stosowanie sie do nich to nic innego jak zly policjant ktory nie wykonuje swojej pracy jak nalezy ,a co sobie juz mysli taki policjant scigajac np.nic niewinnego poszukiwacza z wykrywaczem to juz jego .tylko co ma zrobic jak herr Kwasio podpisuje debilne ustawy ktore wymyslaja jego kolesie partyjni .tych dupkow sie czepcie i pozbawmy ich np.praw obywatelskich wszystkich ktorzy byli aparatczykami obejdzie sie wtedy bez rozlewu krwi. .pzdr. Adam.
ps. a swoja droga Kocio a mi to sie zawsze wydawalo ze w tych kolach mysliwych to wiekszosc to nie policja tylko raczej ubecja rzadzila i rzadzi.pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 14:37 
Generał Broni
Generał Broni

Ubecja jest winnych kołach, Zbujtaj, w moim kole może też ktoś jest ale nie sądzę wszystko to mundurowe, stare chłopiska. Generał Majorów paru i z pięciu półkowników ale z byłej milicji......

Cieszę się że "śruba" piszemy przez "u" - błąd ortograficzny!!! się taki ruch na rzecz obrony policji i cieszę się że go wywołałem. Ja napisałem co mysle o takich co sami łażą i na innych donoszą. Nie znam takiego przypadku chociaz wiem że ktoś doniósł jak ostatnia świnia na jednego allegrowicza po pokłóceniu się z nim. Donióesł, że ów allegrowicz chadza ze sprzętem a potem znalezione fanty sprzdaje. Tamtego namierzyli, dostali z allegro liste tego co sprzedał, liste tych co kupili (listę świadków) i chłopak poza prokuratorem ma jeszcze sprawe karnoskarbowa bo podatku nie odprowadzał a zapomniał, że te fanty były jego własnością dłużej niż 6 miesięcy. Tak więc okazuje się że wśród niemundurowych (smurfów), czyli zwykłych szaraków potrafią być dopiero prawdziwe swołocze...........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 14:43 
Generał Broni
Generał Broni

Test napisał(a):
Wyluzuj się stary, myślisz że policja nie ma nic
lepszego do roboty niż ścigać jakiegoś tam Kocia
na polu z kapustą? I wszystko po to, żeby odebrać mu
jakiś medalik.......

Test[/list]

Widocznie nie miałeś jeszcze do czynienia z takim misiem co ma dużo czasu a wie, że Ty przebyłeś kilkadziesiąt lub kilkaset kilosów by połazić z piszczałką.
Dwa razy skończyło mi się na pokazaniu dowodu, glejtu z akcji "ołów z pól - mniejszy ból", wizytówki oraz kilku kawałków ołowiu znalezionego właśnie na polu ale było też tak, że uparli się przejrzeć mi bagażnik i pogawedka trwała 2 godzinki a ja myślałem że jajo z kolcem zniosę bo aż mnie skręcało do łażenia a oni gadu gadu.....
Fakt jest taki, że lepiej unikac niepotrzebnych spotkań trzeciego stopnia z niebieskimi ludzikami (blue UFO) :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 października 2004, 14:50 
Porucznik
Porucznik

Myślę że aby się wypowiadać tak radykalnie na temat służb trzeba je poznać od drugiej strony. Ja osobiście po służbie w SG i współpracy służbowej z Policją coś mogę powiedzieć na ten temat ale nie powiem... tak przez najbliższe 10 lat :666 . Jednak stanowczo muszę zaprotestować twierdzeniom o tropieniu, szykanowaniu i " eksterminacji" poszukiwaczy, to absolutnie nie prawda ( czasem są "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! wyjątki potwierdzające regułę). Dodam że podczas pełnienia służby nie spotkałem się z :cop , który negatywnie wypowiadał by się o chodzeniu z piszczałkom i o żadnych wytycznych ścigania takowych delikwentów nic im nie było także wiadomo... a o nie przyjemnościach związanych z bezpośrednim kontaktem z SG pisałem już w innym temacie więc nie będę sie powtarzał... Tylko jeszcze raz apeluję troszkę więcej dystansu i powściągliwości w swoich wypowiedziach drodzy Forumowicze, troszkę dystansu... a na wszelki wypadek nie afiszujmy się w terenie za bardzo i będzie dobrze... :)

Pozdrawiam :pa

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]