Teraz jest niedziela, 6 lipca 2025, 00:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 09:18 
Generał Broni
Generał Broni

To czas się zabierac za naukę :).Wczoraj byłem pierwszy raz z moim deusikiem na godzinke w terenie-chyba sie polubimy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 12:03 
Kapitan
Kapitan

mundurek napisał(a):
benekpe napisał(a):
Co do maskowania monety na której leży gwóźdź.. a czego się spodziewałeś? że pokaże monetę? Pokaż mi taki wykrywacz który pokaże monetę przykrytą gwoździem i nie będzie to sygnał przekłamany na kolor od gwoździa. Oglądałem te super filmy z testów z różnymi sprzętami które niby pokazywały monetę przykrytą gwoździem ale wg mnie jest to jedynie przekłamanie
.
Gościu nie wiesz co piszesz , Deus pokazuje monete przykrytą dużym kawałkiem metalu ( 2 zł przykryte nożem) taki test wykonaliśmy na zlocie , kolega z AKA SIGNUM drugi kumpel ze Spectrą V3i(w tym wykrywaczu trzeba by pewnie coś ustawić bo ten wykrywacz to kosmos ) i moj Deus .I tylko Deus widział kolor bez zająknięcia , nie ma co się napalać na jakieś filmiki z :dupa tylko wiedzieć jak ustawić wykrywacz , ludzie robią jakieś resety ,przeprogramowania jakieś cuda wianki nie wiem po co , nie rozumieją sprzętu i tyle , a czasami warto przeczytać instrukcję ze zrozumieniem , a nie wypisywać bzdety .
kolego @mundurek - to kolega dropek i pozostali poruszyli problem z maskowaniem żelaza, to ich cytaty - ja odniosłem się jedynie do ich wątpliwości o istnienie takiego wykrywacza, który by poprawnie wykrył monetę przykrytą gwoździem. Więc proszę nie przypisywać mi nie moich słów. Jako urzytkownicy Deusa dostrzegli problem - to oni go publicznie opisali. Tyle w temacie. Co do monet niklowych, to jeden z zaawansowanych urzytkowników Deusa poprosił mnie, bym sprawdził czy GM5 poprawnie te monety wykrywa - to na jego prośbę udostępniłem film w sieci z udziałem tych monet (drugi link z YT w moim podpisie). Proszę więc o uważne czytanie wątku i darować sobie te złośliwości.
PS
Monety niklowe użyte w filmie to te same monety, które sprawiały problem deusowi - kolega przesłał mi je na potrzeby testu... Proszę więc darować sobie dalsze złośliwe komentarze w tej kwestii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 13:00 
Podporucznik
Podporucznik

benekpe napisał(a):
mundurek napisał(a):
benekpe napisał(a):
Co do maskowania monety na której leży gwóźdź.. a czego się spodziewałeś? że pokaże monetę? Pokaż mi taki wykrywacz który pokaże monetę przykrytą gwoździem i nie będzie to sygnał przekłamany na kolor od gwoździa. Oglądałem te super filmy z testów z różnymi sprzętami które niby pokazywały monetę przykrytą gwoździem ale wg mnie jest to jedynie przekłamanie
.
Gościu nie wiesz co piszesz , Deus pokazuje monete przykrytą dużym kawałkiem metalu ( 2 zł przykryte nożem) taki test wykonaliśmy na zlocie , kolega z AKA SIGNUM drugi kumpel ze Spectrą V3i(w tym wykrywaczu trzeba by pewnie coś ustawić bo ten wykrywacz to kosmos ) i moj Deus .I tylko Deus widział kolor bez zająknięcia , nie ma co się napalać na jakieś filmiki z :dupa tylko wiedzieć jak ustawić wykrywacz , ludzie robią jakieś resety ,przeprogramowania jakieś cuda wianki nie wiem po co , nie rozumieją sprzętu i tyle , a czasami warto przeczytać instrukcję ze zrozumieniem , a nie wypisywać bzdety .
kolego @mundurek - to kolega dropek i pozostali poruszyli problem z maskowaniem żelaza, to ich cytaty - ja odniosłem się jedynie do ich wątpliwości o istnienie takiego wykrywacza, który by poprawnie wykrył monetę przykrytą gwoździem. Więc proszę nie przypisywać mi nie moich słów. Jako urzytkownicy Deusa dostrzegli problem - to oni go publicznie opisali. Tyle w temacie. Co do monet niklowych, to jeden z zaawansowanych urzytkowników Deusa poprosił mnie, bym sprawdził czy GM5 poprawnie te monety wykrywa - to na jego prośbę udostępniłem film w sieci z udziałem tych monet (drugi link z YT w moim podpisie). Proszę więc o uważne czytanie wątku i darować sobie te złośliwości.
PS
Monety niklowe użyte w filmie to te same monety, które sprawiały problem deusowi - kolega przesłał mi je na potrzeby testu... Proszę więc darować sobie dalsze złośliwe komentarze w tej kwestii.

Tutaj nie ma żadnej złośliwości , ogólnie ludzie nie wiedzą co czynią , a później wypisują bzdety inni to powielają i rodzi się temat z du....y , tyle z mojej strony , co do monet takich jak 50 gr.1923 deus ją łapie na pewnych ustawieniach idealnie , ale te ustawnienia nie są dobre na zasmiecony teren wiec mało kto tak chodzi , a na ustawieniach podstawowych moneta jest widziana w gruncie lecz nie z każdej strony przemiatania , a po wyjęciu z ziemi cisza , niestety coś za coś . generalnie Deusem wykopałem takich monet może 10 i tutaj trzeba wspomnieć o intuicji i o zasadzie jak cos pachnie kolorem trzeba kopać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 13:42 
Generał Broni
Generał Broni

mundurek napisał(a):
a na ustawieniach podstawowych moneta jest widziana w gruncie lecz nie z każdej strony przemiatania

Nie tylko na podstawowych ustawieniach, ja próbowałem na swoich typowo polnych - reaktywacja 1, wyciszacz minus 1, czułość 96, dyskryminacja 2, TX 2, pełne tony.
Żeby być bardziej precyzyjnym - napisałem, że Deus wykrywa w jedną stronę. Przy przemiataniu w prawo w lewo oczywiście w obie strony piękny dźwięk i 77 na monetkę. Dźwięk od żelaza pojawia się przy przemiataniu krzyżowym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 19:21 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kolega benekpe dobrze pisze na temat niklowych monet. Właśnie sprawdziłem jak moj deus wskazuje niklowe 10 i 20 halerzy i powiem szczerze że w życiu nie kopałbym takiego sygnału, typowego pierdzenia dla złomu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:23 

Panowie takie małe pytanko czy da się z z panelu wywalic nie potrzebne pozycje z cewkami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:29 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Da. Usuwasz nazwę wstawiasz - i zapisujesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:33 

Mój komputer nie widzi panela, nie rozpoznany sprzęt, HP Pavilion dv7 Windows 10. Ma ktoś jakieś pomysły ???.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:37 

włacz panel ustaw aktualizacje podłacz usb do kompa a potem do panelu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 21:12 

chudy1980 napisał(a):
włacz panel ustaw aktualizacje podłacz usb do kompa a potem do panelu

Dzięki za cenne informacje. Ruszyło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 21:34 

szychor napisał(a):
Da. Usuwasz nazwę wstawiasz - i zapisujesz.

Bardzo dziękuje

A tu taka ciekawostka
https://www.youtube.com/watch?v=49lpoTC6oxw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 22:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Było, już o tym stronę wcześniej . Nieprzydatna funkcja do niczego dla zwykłego użyszkodnika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 23:09 

powiem ci biegałem w terenie i sprawdza się

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 00:05 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kolego Mundurek, a wyciągaliście monetkę spod noża by sprawdzić czy dalej jej przypadkiem nie słychać mimo jej braku pod nożem?? Wg mnie to niedorzeczne co wypisujesz :) Nie chcę mi się Ci tego tłumaczyć, dlaczego jest to niemożliwe co Ty piszesz, że tego doświadczyłeś... wiesz... ja też widziałem ufo :) ..na zlocie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 00:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

mundurek napisał(a):
Deus pokazuje monete przykrytą dużym kawałkiem metalu ( 2 zł przykryte nożem)..

W jaki sposób byla przykryta ta moneta bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]