Teraz jest środa, 30 lipca 2025, 22:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz metali Nokta Fors CoRe
PostNapisane: piątek, 11 grudnia 2015, 00:38 
Generał Broni
Generał Broni

Jak tylko czas pozwoli, bo na razie nie wybieram zakrętów z robotą :(
Póki co wytypowałem sobie poletko z liniami WN i jakiś lasek z krzaczorami. Zobaczymy, może będzie okazja porównać z F75 dst, bo kolega kupił niedawno. Dam znać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 grudnia 2015, 09:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wiem coś na ten temat , mam tak samo z pracą :lol: ludzie przed śwęntami wariują :ups: i ten koniec roku w firmach zaoszczędzone pieniądze trzeba zainwestować . Ostatni raz w terenie byłem pięć tygodni temu :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 grudnia 2015, 17:55 
Generał Broni
Generał Broni

Udało się wyskoczyć na chwilę. Z premedytacją wlazłem na pole gdzie są linie WN, dalej, okazało się że wykrywacz reaguje z liniami. Zaczynał "gdakać" mniej więcej w odległości ok 9 kroków (powiedzmy że około 10 metrów). Apogeum wariacji tuż pod samymi liniami, ale .... nie tak strasznie popierduje, żeby totalnie nie można było szukać, przynajmniej dla mnie. Czułość miałem na 86.
Ciekawostka, w momencie gdy wykrywacz łapie dobry sygnał i wraca się do niego namierzając, machając cewką, popierdywanie od zakłóceń cichnie do zera. Tak to wygląda jakby wjechać na skrzyżowanie, gdzie pierwszeństwo ma dobry sygnał, a wykrywacz z automatu wycisza zbędne dźwięki.
W sumie ja sobie pod tymi liniami pochodziłem, ale że pole nie jest jakieś nadzwyczajne, to z lenistwa poszedłem dalej, bo mi się nie chciało tego gdakania już słuchać. Gdybym miał potrzebę, to bym nie odpuścił.
Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 09:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Emil zrób jakiś test w glebie . Jakie to maleństwo ma zasięgi( realne ) i czy sprawdza się ten program na śmietniczki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 10:01 
Generał Broni
Generał Broni

Co do testów głębokości, to jedyną wiarygodną osobą jest dla mnie prymek. Jego poletko testowe jest jakimś tam wyznacznikiem w porównaniu z innymi sprzętami. Trzeba go namówić jak kogoś interesuje ;)
Ja sam unikam jak ognia takich ocen, raz że głębokość ma dla mnie drugorzędne znaczenie, dwa że nie mam z czym i gdzie porównać ... chociaż pomyślę.
Jeśli chodzi o miejsca zaśmiecone żelazem, wczoraj miałem jedną wyraźną. Przez burczenie żelaza przebijał się krótki dźwięk na kolor. Przebijał regularnie przy szerszym przemiataniu (szerszym czyli takim standardowym kiedy się już namierza) a przy zmniejszeniu ruchu (kilka centymetrów) słyszałem tylko ten kolorek. Wykopałem ołowianą kuleczkę 8 mm. Z ciekawości cewką nad dołkiem, burczenie na żelazo. Znaczy, jednak jakieś żelastwo jednak było niżej. Takie moje jedno spostrzeżenie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 grudnia 2015, 14:03 
Generał Broni
Generał Broni

Szuranie cewką po ściernisku. Taki poglądowy filmik z yt http://m.youtube.com/watch?v=y9Dr3jpSx0o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 21:16 
Podporucznik
Podporucznik

Myślę nad wymianą x-terry na coś innego , zastanawiałem się nad Nokta Fors CoRe, tylko te wzbudzanie się na różnych filmikach które oglądałem mnie trochę zniechęciło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2016, 21:42 
Plutonowy
Plutonowy

Hej....w trące się w wątek.. używam nokte forse core od ponad pół roku i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony... jak na razie przebija wszystkie dotychczasowe piszczałki(omege i gareta i minelaba XS)szybkością i czułości no i oczywiście ma swoje minusy... czasami wzbudza się pod liniami wysokiego napięcia ale nie każdymi wystarczy tylko z korygować częstotliwość pracy i duża poprawa :) co do zapisywania ustawień...sam nie zapisuje ale mała kombinacja klawiszy i już pamięta nasze ustawienia :)

pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 stycznia 2016, 11:14 
Generał Broni
Generał Broni

A no właśnie, pamiętam jak przeglądałem filmy przed zakupem, to widziałem że jest taka możliwość, ale teraz znaleźć tego nie mogę. Może podrzuć patent na zmianę startowych ustawień

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 21:33 
Plutonowy
Plutonowy

Parametry techniczne urządzenia (tryb pracy, rodzaj gruntu, czułość, wartości progowe, Maskowanie ID, częstotliwość) przyjmują domyślne wartości fabryczne podczas każdego włączenia. Ustawienia osobiste (głośność, ton, wibracje, jasność oraz język) przyjmują ostatnią wartość wprowadzoną przez użytkownika.
Można zmienić i zapisać ustawienia początkowe, wykonując poniższe czynności:
1.Idź do ekranu menu i upewnij się, że wszystkie opcje ustawione są na żądane wartości.
2.Poczekaj chwilę i wyjdź z menu.
3. Na ekranie głównym naciśnij i przytrzymaj jeden z przycisków góra lub dół przez co najmniej 4 sekundy. Na ekranie zostanie wyświetlone menu - nie puszczaj przycisku!
4. Trzymając przycisk wciśnięty, naciśnij przycisk - (minus). Na ekranie pojawi się komunikat "Please wait". Możesz puścić przyciski.
5. Poczekaj, póki komunikat nie zniknie. Po około 4-6 sekundach cały proces zakończy się, a ekran menu pojawi się ponownie. Urządzenie może emitować różne dźwięki w trakcie tego procesu, jest to normalne zachowanie. 6. Wyłącz i włącz ponownie urządzenie. Przejdź do menu i sprawdź, czy żądane ustawienia początkowe zostały poprawnie zapisane.
Zmiana ustawień startowych nie oznacza zmiany domyślnych ustawień fabrycznych. Możesz przywrócić ustawienia fabryczne w każdej chwili. Proces ten odbywa się w ten sam sposób, jedynie musisz wcisnąć przycisk "+" (plus) zamiast "-" (minus).
1. Upewnij się, że wyszedłeś z menu i jesteś na ekranie głównym.
2. Na ekranie głównym naciśnij i przytrzymaj jeden z przycisków góra lub dół przez co najmniej 4 sekundy. Na ekranie zostanie wyświetlone menu - nie puszczaj przycisku!
3. Trzymając przycisk wciśnięty, naciśnij przycisk + (plus). Na ekranie pojawi się komunikat "Please wait". Możesz puścić przyciski.
4. Poczekaj, póki komunikat nie zniknie. Po około 4-6 sekundach cały proces zakończy się, a ekran menu pojawi się ponownie. Urządzenie może emitować różne dźwięki w trakcie tego procesu, jest to normalne zachowanie. 5. Wyłącz i włącz ponownie urządzenie. Przejdź do menu i sprawdź, czy żądane ustawienia fabryczne zostały poprawnie przywrócone...... pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2016, 18:36 
Generał Broni
Generał Broni

:1 oczywiście działa.

Dzięki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 kwietnia 2016, 13:41 
Plutonowy
Plutonowy

Witajcie

Ostatnio stałem się posiadaczem Nokty Fors Core. Na razie jeszcze się jej uczę ale z chęcią usłyszę parę cennych porad jak ją ustawić i na jakich trybach pracować. Co polecacie na początek? Chodziłem z nim na początku na trybie DI2, ID mask 30 i czułości 75 udało mi się znaleźć parę monetek ale na przykład wczoraj nic .... same druty a nawet jeden gwóźdź wpadł. Może moja frustracja jest nie potrzebna bo przesiadłem się z ACE 250, który właściwie sam szuka. Nokta to chyba zaś kwestia dobrej interpretacji sygnałów i ID.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 kwietnia 2016, 09:14 
Generał Broni
Generał Broni

Tak naprawdę to prosty wykrywacz i nic tam się szczególnego nie ustawia.
Tryb DI2, czułość dałabym wyżej, tak do granicy stabilności, dyskryminację niżej. Do tego słuchawki i można skupić się na rzeczy podstawowej, czyli szukaniu dobrego miejsca ;)
Powodzenia i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 11:27 
Generał Broni
Generał Broni

Kiedyś obiecałem, że napiszę jak będę miał coś nowego do powiedzenia względem tej wykrywki.
Dzisiaj zdała test na drobnicę. Trzy denarki ok 11 mm średnicy, ok 0,3 mm grubości. Sygnały krótkie, szczekające z id w okolicy 41-45. Pozytywnie
W lesie nie przeszkadzało trącanie o patyki i takie tam. Nie wzbudzał się z czułością ok 88, no chyba że kabel szarpnął nad cewką. Bardzo ładnie pokazuje głęboki większy kolor.

PS. nadal mnie trochę denerwuje chwyt z wyświetlaczem i kombinowanie jak ułożyć dłoń i palce.
Na duże żelazo, nie daj boże okrągłe, robi w konia jak wszystkie inne, ale na słuchawkach idzie to czasami wyłapać

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 21:00 
Moderator
Moderator

Prawie kupiłem Force Relic ( czyli najnowsze wcielenie force core ) w Czechach 3300zł dwie cewki w tej cenie - jednak nie zaryzykowałem i postawiłem na deusa :lol: jednak co się odwlecze to ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]