Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 09:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Adventis 2
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 19:20 
Generał Broni
Generał Broni

Kopi napisał(a):
Witam.
W innym sklepie ~2.400 do ~2.800 za GMaxx.
Pozdrawiam
Kopi

Hmm, nie wiedzialem, ze detect to Talcomp.

Talcomp nie ma na swojej stronie cen,kiedyś dzwoniłem i podali m cenę z cewką 9 za Adventisa 1780 zł a linki z detect pokazałem aby można było zobaczyć aktualne ceny :) :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 19:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dzisiaj zrobiłem test g-maxxa na drobnym złocie i widział je tak samo dobrze jak GMP .Jedynym minusem 4.6 khz jest podatność na wszelkie zakłócenia elektryczne .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 19:45 
Generał Broni
Generał Broni

Johny Walker napisał(a):
Dzisiaj zrobiłem test g-maxxa na drobnym złocie i widział je tak samo dobrze jak GMP .Jedynym minusem 4.6 khz jest podatność na wszelkie zakłócenia elektryczne .
Ja zmieniłem częstotliwość z freq 2 na 1 i już mu linie itp nie przeszkadzają :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 19:56 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Jak sobie radzi Adventis z maskowaniem przez żelazo?
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 20:12 
Generał Broni
Generał Broni

Wszystko zależy jak ustawisz dyskryminacje,masz dwie-dokładną D2 i pobieżną D1,ja chodzę na D1 przy zaśmieconych ruinach i wyłuskuje kolor z pomiędzy stali.Pewnie lepiej to zrobi Gmp ale tam gdzie wysokoczęstotliwościowe sprzęty odkurzyły drobnice Gmaxx czy Adventis wyłuska jeszcze tłuste kolorki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 grudnia 2015, 20:34 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Zamierzam zakupic analoga w niedalekiej przyszłości i właśnie zastanawiam się pomiędzy wysokoczęstotliwościowcem 18 kHz a niskoczęstotliwościowcem ok. 4,5 kHz.
Ciężko się zdecydować...
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2016, 12:22 
Generał Broni
Generał Broni

Taki teścik https://www.youtube.com/watch?v=kjp6IjZF0jI&feature=youtu.be

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2016, 13:36 
Pułkownik
Pułkownik

Adventis na odpowiednim ustawieniu odrzuca tylko male żelazo,słychać jednak co mamy pod cewką i możemy rozróżnić,pomimo iż posiada jeden ton,co pod cewką siedzi.Jak każdy analog jest sprzętem zadedykowanym tym,którzy rozróżniają kolor po jego wykopaniu :) .Jeśli chodzi o separację,to potwierdzić może kolega,z którym ,,wędruje",iż przy odpowiednich krótkich ruchach cewki (jak to pokazał Tur na filmie),wyłuskuje kolorek obok żelaza.Nie wiem dlaczego wszyscy tak boja się tej niskiej częstotliwości (w Polsce),ponieważ za granicą,zwłaszcza starzy poszukiwacze,często korzystają głównie z takiej.W naszym kraju panuje jakieś dziwne przekonanie,iż niska częstotliwość,skierowana jest tylko do poszukiwań dużych obiektów.Nie jest to oczywiście prawdą,ale martwi mnie fakt,iż coraz więcej osób się o tym przekonuje,zwlaszcza w dobie,gdzie o fant już jest niezmiernie trudno.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2016, 13:44 
Generał Broni
Generał Broni

Siema Alnar :) Tak jak kiedyś pisałem,rarytasy zostały głęboko dla 4,6 khz :D tak sie ze skubańcem osłuchałem ze to pierwszy detektor który chyba ma u mnie dożywocie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2016, 16:34 
Kapitan
Kapitan

tur napisał(a):
Siema Alnar :) Tak jak kiedyś pisałem,rarytasy zostały głęboko dla 4,6 khz :D tak sie ze skubańcem osłuchałem ze to pierwszy detektor który chyba ma u mnie dożywocie :lol:

Bo zarówno Adventis jak i jego mniejszy brat ADX150, zwłaszcza z cewkami 11" to takie niepozorne stworki co na polu zamieszać potrafią :)....
trzeba tylko przekonania do analoga nabrać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 lutego 2016, 17:07 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

To może i ja coś napisze na temat Adventisa, którego mam od tygodnia. Potwierdzę wcześniejsze słowa kolegów, że nie należy się bać niskiej częstotliwości - malutkie kolorki sygnalizuje doskonale (denarki jagiellońskie również, czego nie potrafił mój poprzedni wykrywacz). Pomimo jednego tonu można rozróżnić czy mamy kolor czy żelastwo pod cewką, "polmosy" dają podwójny sygnał. Nie ma pinpointa, ale namierzanie nie sprawia kłopotu. Wyważenie ok. Zasięgi na duże monety bardzo dobre. Prosty, skuteczny, bardzo stabilny analog. Zakup uważam za udany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 lutego 2016, 18:02 
Generał Broni
Generał Broni

Ciesze się ze kolega zadowolony :) to chyba najlepszy jedno dźwiękowy analog ale o szerokiej gamie tonów.Z każdym wypadem będzie kolega coraz lepiej rozróżniał co ma pod cewką.życzę płytkich dołków bo z Adventisem trzeba nieraz ostro ryć :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 lutego 2016, 18:48 
Pułkownik
Pułkownik

tur napisał(a):
Ciesze się ze kolega zadowolony :) to chyba najlepszy jedno dźwiękowy analog ale o szerokiej gamie tonów.Z każdym wypadem będzie kolega coraz lepiej rozróżniał co ma pod cewką.życzę płytkich dołków bo z Adventisem trzeba nieraz ostro ryć :1

Widzisz Turze,może niepotrzebnie rozkręciłeś temacik,bo jak wszyscy Deusowi Waszmościowie przeskoczą na 4,6 (a większość nie chodzi prawie wcale),to nam wszystko co głęboko zalega powyciagają :lol: .Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 lutego 2016, 19:05 
Generał Broni
Generał Broni

Przepraszam bardzo toż to waszmości wątek :) jam tylko napisał swe spostrzeżenia z kniei i stepów jak to oręż skromny i prosty zarazem solidny, bez zbędnych fanaberii może być zaiste skuteczny :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2016, 20:04 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam od niedawna chodze z adventisem. Mam pytanie . Jak sygnalizuje on słabe baterie. Nigdzie nie mogę znaleśc info na ten temat :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]