Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 01:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: 66 rocznica wybuchu II wojny swiatowej
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 14:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pierwszego Wrzesnia 1939 roku Niemcy hitlerowskie najechaly Polske, wkrotce potem na kresy wschodnie zdrada wdarla sie Armia Czerwona,drugiego Wrzesnia panstwa alianckie wypowiedzialy wojne Niemca rozpaoczela sie II wojna swiatowa,w czasie 6 lat jej trwanaia zginelo ponad 50 mln ludzi, w tym takze 6 mln wiezzniow obozow koncentracyjnych,
Osmego Maja 1945 roku
Faszystowskie Niemcy upadly,zlo zostalo zniszczone,ale czy raz na zawsze?

CHWALA BOHATEROM I CZESC POLEGLYM!
GLORIA VICTIS!
1.IX.1939

Ostatnio edytowano czwartek, 1 września 2005, 14:51 przez [BS] Wolf, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 14:49 
Małomówny czytacz

Cześć poległym

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 16:46 
Podporucznik
Podporucznik

Nigdy w zapomnienie

świeczka za poległych [*]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 17:08 
Fanciarz

Inter arma silent leges.

Gloria victis !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 22:18 
Generał Broni
Generał Broni

Nigdy nie zapomnimy germańskim najeźdźcą!! Chwała naszym Żołnierzom!![*]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 22:25 
Podporucznik
Podporucznik

Nasi dziadkowie walczyli za wolność POLSKI i tylko dzięki ich bohaterstwie i odwadze możemy dziś spokojnie żyć jako wolni Polacy. Cześć ich pamięci.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 22:58 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
ja jednego nigdy nie zrozumiem, jak mozna jechac do roboty do Niemiec???? wasi rodzice czy dziadkowie siedziel w obozach, nadstawial lba w jakis lasach, byli bici, meczeni, torturowani zabijani, gwalceni prze Niemcow a dzis ich dzieci jada do nich myc im gary i podcierac tylki staruchom
z glodu padne, ale nigdy nie bede robil u Niemca !!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 23:06 
Generał Broni
Generał Broni

Uwierz mi superstefan, ze połowa dzisiejszej młodzieży wolałaby mówć po niemiecku, ale jeździć mercedesem. Słyszałem tak od wielu osób. Wiesz, niektórym pieniądz nie śmierdzi :wq :wq :n
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 września 2005, 23:15 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
to niech sobie tam jada i wiecej nie wracaja zawsze beda u Niemcow traktowani jako 2 kategorja ludzi moze nie 3 jak Turcy, ale beda POLACZKAMI dla szwabow.
ps.
ja do dzis mam pretensje do dziadka ze nosil okulary i przez to malo celnie strzelal

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 września 2005, 11:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nigdy im nie zapomne,NIGDY nie pojade na zachod bo to ZDRADA!I nigdy,nigdy! nie rzuce broni!
HONOR I OJCZYZNA!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 września 2005, 21:42 
Podporucznik
Podporucznik

Co do pracy za zachodnią granicą to nie wchodzi w grę w ogóle, albo nawet sprowadzanie tanich aut. Jadą sobie ludzie od nas po samochodzik którym woził sie jakiś syn bądź wnuk nazisty. Dla mnie to się w głowie nie mieści, chyba jestem patriotą i moje zdanie na temat sąsiadów ze wschodu się nie zmieni. I oni mówią że strasznie im żal wydarzeń z lat 1939-1945, a jak by wygrali wojnę to byłoby że hitler to wspaniały człowiek i myślał o przyszłości swego wielko-niemieckiego narodu, czystego rasowo. I jeśli chodzi o szkopów to moja nienawiść do nich szybko nie minie, ale co tu dużo mówić, myślę że większość z was ma podobne zdanie na ten temat.
Pozdrawiam Stachu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 września 2005, 22:08 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Tak sadzisz ze wiekszosc?Zobacz jak w cenie sa i jakie sa " trendi" fanty niemieckie.Polukajcie na jakies przekazy TV z Izraela, popatrzcie czym oni jezdza.I to mi sie podoba.Nasz narod sie kundli i tyle.Dzisiaj czytam w gazecie ze jakies sk...y oberwali orla i litery z kopca wzniesionego na czesc Pilsudskiego.Kopiec jest stary bo usypany przed wojna przez okoliczna ludnosc wiejska
To jest narod, to jes ............ nie narod i tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 4 września 2005, 11:37 
Poczciwy Otto

Ale czy to Ich wina że urodzili się jako Niemcy?
Zaczynacie gadać jak naziści! Żydzi też byli winni bo urodzili się Żydami. A Polacy zawinili tyle że urodzili się Polakami. Rozumiem że Wy to akceptujecie, tak?
Patriotyzm patriotyzmem, ja też uważam się za patriotą, ale machanie szabelką i wykrzykiwanie (Po nie wiadomo jaką cholerę) tego typu haseł w czasie pokoju to już jest matolstwo w najczystszej postaci...
Żal mi Was...
A za granicę nie pojechałbym tylko z jednego powodu: Jak wszyscy wyjadą to kto będzie naprawiał nasz kraj?
Ale tym co wyjechali nie mam tego za złe.
I nie uważam że sprowadzanie samochodów z Niemiec to coś złego. Moja rodzina przez jakiś czas się z tego utrzymywała i bynajmniej nie skakała z radości na myśl o holokauście.
Nie wiem czy jesteście fanatykami czy tylko ich udajecie ale uwierzcie mi. Bardzo mi przykro z Waszego powodu i szczerze Wam współczuję.
Właśnie przez takie myślenie z Polski zostaje coraz mniej. Nie chcemy iść do przodu bo nam "honor" (O ile to można tak nazwać - honor to moim zdaniem całkiem co innego) nie pozwala.
Wasze gadanie przypomina mi tych obwiesiów z filmu "Pieniądze to nie wszystko". A konkretnie fragmenty z krewetkami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 4 września 2005, 11:47 
Generał Broni
Generał Broni

o, Jaśnie Oświecony sie odezwał :jump Dzięki, ale nie potrzebujemy twojego współczucia. Każdy ma własne poglady.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 4 września 2005, 12:00 
Poczciwy Otto

Ech Lipek, Lipek... Ja nie uważam się za jaśnieoświeconego. Ale tutaj mnie oświeciło, bo kiedyś sam taki byłem. I znam wieeelu ludzi którzy też tacy byli. Powód? Kompleksy. Leczyliśmy je wjeżdżając na inne narody. Pokazywaliśmy że jesteśmy lepsi bo jesteśmy Polakami. Na każdy naród znalazł się jakiś hak.
Pamiętajcie że to nie dzisiejsi niemcy na nas najechali. Tamci w większości dawno wąchają kwiatki od spodu. Ci którzy teraz tam mieszkają nic nam nie zrobili.
Czy to że mój dziadek był komunistą oznacza że ja też jestem? Że będe rozkradał ten kraj itp.?
Ja się komuną brzydzę, ale Wy pewnie uważacie że przez następne 100 pokoleń w mojej rodzinie będą komuniści...

I nie jestem za unią europejską, wpuszczaniem do Polski obcego kapitału, wyprzedarzą naszego za granicę itp.
Ale nie można popadać w skrajności. Jak nie ma z czego żyć to chyba lepiej wyjechać za granicę i tam pracować u niemców niż dawać dupy na autostradzie, no nie?
Jak bida do tyłków pozagląda to to zrozumiecie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]