Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 15:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Do uzytkownikow Ace250?
PostNapisane: środa, 7 września 2005, 20:05 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Chodzi mi oto ze przy ruszaniu wykrywka po miekiej niewysokiej trawie uruchamia sie sygnal, czy to jest normalne?

p.s.2
przy lekkim uderzaniem reki w dol sondy (od spodu) wykrywki tak samo sie uruchamia sygnal raz metal, raz monetka czy to normalka
czy moze feler sondy

z gory dzieki

Ostatnio edytowano sobota, 3 czerwca 2006, 11:20 przez killbil, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 września 2005, 20:17 
Porucznik
Porucznik

Witam
Ja mialem podobny problem z ace 150. Ace wywoluje losowy sygnal, kiedy nie ma polaczenia z sonda - czyli kiedy np jest uszkodzony kabel, lub zlaczki nie sa dobrze skrecone. Moj kabel z blizej nieokreslonych powodow musial wlasnie zostac uszkodzone, bo kiedy jest wygiety w jedna ze stron, lub zostanie mocno poruszony traci lacznosc z wykrywaczem. Jest to maly problem, ale ace uzywam 3h/ dobe, wiec wolalem sie z nim nie rozchodzic na pare dni :) Byc moze u Ciebie kabel rowniez jest uszkodzony - obwin go dobrze wokol wykrywacza, zeby nie bylo luzow i sprobuj ponownie.
Oczywiscie przy mocniejszym uderzeniu wykrywacz tak, czy inaczje wydaje z siebie sygnal... Wlasciwie, to nie widzialem jeszcze wykrywacza, ktory nie wydal by z siebie odglosu przy odpowiednim uderzeniu:)
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 września 2005, 21:17 
Specjalista
Specjalista

Jeśli chodzisz na czułości maksymalnej to normalne, na takiej czułuści zawsze się wzbudza. Powinieneś chodzić na czułości prawie maksymalnej ale nie na maksymalnej bo wtedy wykrywacz pracuje stabilnej. Ja mam 150 ale jesli jest trawa lub krzaki zawsze chodzę na 3/4 ,bo na 4/4 zawsze się wzbudza nawet o cieniutką trawkę. Na 3/4 zawsze pracuje stabilnie.

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 września 2005, 22:22 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

W rzeczy samej. Maksymalna czułość to byle tknąć i dzwoni, zjedź dwie kreski i powinno być spoko. W lesie w jagodach to daję jeszcze kreskę mniej. Ale nadrabiam "All metalem" trzytonówka sprawia, że nie trzeba gapić na wyświetlacz, zresztą gdzie bym nie chodził to zawsze z opcją all.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 września 2005, 19:03 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam
dzieki Panowie :1 jutro w terenie posprawdzam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 września 2005, 19:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja mam 150 i sie wzbudza dopiero przy udezeniu w grude ziemi. Na przyklad na sciernisku chodze na 4/4 i nie ma problemu, mimo iz cewki nie oszczedzam i szoruje ostro po badylach.
baxter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 września 2005, 20:05 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Ustawiaj czułość jedna kreska przed maximum,staraj się nie uderzać w grudy ziemi i kamienie,na ściernisku też czasem potrafi się wzbudzić kiedy po nim szorujesz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 września 2005, 21:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie,

Uprzedzam, że uszkodzenia sondy spowodowane uderzeniami, wytarciem (i innne mechaniczne) nie są objęte gwarancją. Warto zaopatrzyć się w osłonki.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 września 2005, 08:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Slusznie Kolego Proscan, ale musze tu pochwalic sonde Ace, sciernisko nie robi na niej zadnego wrazenia, oczywiscie piasek, czy ziemia powoduje zmiany w sondzie. Ale nie sa to jakies tam rysy, po prostu zmatowienie powiezchni. Sonda jest solidna, material twardy. Rowniez krztalt sondy wydaje sie przemyslany, i trafiony pod wzgledem wytrzymalosci.
Tak wiec jeszcze raz napisze - Mnie sie nie wzbudza od zadnych sciernisk, badyli, itp. drobiazgow, a szukam tylko na 4/4.
Moze ja jestem delikatniejszy? czy jak?
Pozdrawiam
Baxter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2005, 12:06 
Kapral
Kapral

Witam!
Też mam Ace 250. Moje problemy róznią się jednak trochę, mianowicie niezależnie od tego co znajduje sie pod ziemia ikonka metalu skacze praktycznie po wszystkich mozliwych pozycjach. Niezaleznie od tego czy jest to moneta, drut czy puszka po piwie ikonka nigdy sie nie zatrzymuje i po ponownym najechaniu na obiekt nigdy nie jest taka sama. Chodze na czulosci 6/8.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]